Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yasin bey thh nin karar tebliğinden 15 gün içerisinde banka parayı yatırmadığı takdirde bankayı icraya veriyoruz . bankanın 15 gün içerisinde itiraz etmediği için beni mahkemeye verme durumu ortadan kalkmışmı oluyor. yoksa ben icraya verdiğimde itiraz edip mahkeme sürecini başlatabilir mi? tşklr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanmbe

yasin bey thh nin karar tebliğinden 15 gün içerisinde banka parayı yatırmadığı takdirde bankayı icraya veriyoruz . bankanın 15 gün içerisinde itiraz etmediği için beni mahkemeye verme durumu ortadan kalkmışmı oluyor. yoksa ben icraya verdiğimde itiraz edip mahkeme sürecini başlatabilir mi? tşklr.

BANKA 15 GÜN İÇİNDE HAKEM HEYETİ KARARINA İTİRAZ DAVASI AÇMAZSA HAKKINI KAYBETMİŞ OLUYOR. HESABINIZI KONTROL EDİP İCRA TAKİBİ YAPABİLİRSİNİZ
  • av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    yasin bey size çok fazla soru sordum hepsi içinde bilgilendirici cevaplar verdiniz.

zahmet olmazsa bir sorum daha olacak

yeniden yapılandırma için 130 tl harç yatırıp bankayı mahkemeye verip kazandım.
    bugün 78 tl artan para iadesi yapıldı ayrıca gerekçeli kararda 34 tl gönderi bedelinin tarafıma iadesine hükmedilmiş= toplamda geri alacağım ücre 78+34=112 tl yapıyor oysaki ben 130 tl yatırmıştım bu normalmi ?yoksa yanlış yapılan bir hesap mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanmbe

yasin bey size çok fazla soru sordum hepsi içinde bilgilendirici cevaplar verdiniz.

zahmet olmazsa bir sorum daha olacak

yeniden yapılandırma için 130 tl harç yatırıp bankayı mahkemeye verip kazandım.
    bugün 78 tl artan para iadesi yapıldı ayrıca gerekçeli kararda 34 tl gönderi bedelinin tarafıma iadesine hükmedilmiş= toplamda geri alacağım ücre 78+34=112 tl yapıyor oysaki ben 130 tl yatırmıştım bu normalmi ?yoksa yanlış yapılan bir hesap mı var?

KALAN 18 TL GEREKÇELİ KARAR YAZILDIKTAN SONRA TARAFLARA TEBLİGAT MASRAFI SANIRIM 9+9,
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    Hakanmbe Lutfen kazandiğiniz yeniden yapilandirma dosya masrafinin mahkeme kararini paylaşirmisiniz.Emsal teşkil etmesi acisindan .Hakanbe şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetrüzgar4516 -- 1 Temmuz 2014; 12:00:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerekçeli karar bu şekilde. yasin bey bu kararı ekledim ama herhangi bir sakıncalı yeri var mı silmemiz gerekn falan? bilgi verirseniz sevinirim
     Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanmbe -- 1 Temmuz 2014; 12:12:28 >

• Merhabalar konuyu baştan sona incelememe rağmen çok karışık geldi.

1- Ziraat Bankasından çekmiş olduğum kredinin ekstresini bankadan aldım.

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

Ne kadarlık miktar için başvurmalıyım ? Veya ne kadar miktarı geri alabilirim ?

2- İlk olarak bankaya mı başvuruda bulunayım, yoksa hakem heyetine mi ?

3- Banka veya hakem heyeti dilekçe örneğini burada paylaşır mısınız ? ( Forumda bir çok dilekçe örneği mevcut size göre en uygunu )

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mtasova

Herkese selamlar;
    Geçen 15 gün önce THH den karar çıkmış ben e devletden gördüm 4 aydır bekliyordum;
    1. Konut kredisi dosya masrafımın iadesi(1000TL.)
    2.Konut kredisi yeniden yapılandırma ve ekspertiz ücreti(850TL.) 'nin tarafıma iadesi yarın gidip kararı alıcam kısmetse.

Bundan sonrasında ne yapmalıyım kararı alıp bankayamı gideyim yoksa direk icra yoluylamı çözeyim . Yasin bey başta olmak üzere deneyimi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

e devletten hakem heyetinin kararını nasıl görüyoruz acaba?
    Bir de dava açıp açmadıklarını nasıl görebiliriz?
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    Hakan Bey çok teşekkür ederim.Paylaştiniz gerekçeli karar emsal teşkil edecek şekilde.Ben yeniden yapilandirma dosya masrafini kaybettim.Davami temyiz ettim umarim sizin ki gibi karar çikar.Anlam veremiyorum.Bende faizler düştü diye yapilandirdim.Benden 2400 tl yapilandirma ucreti aldilar.Bursa tuketici mahkemesinde kaybediyorsunuz.Zonguldakta kazaniyorsunuz.Anlam veremiyorum??????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında benimde 1250 değil daha fazla masrafları banka parçalara böldüğü için düşük gözüküyor diğer masrafları thh kararı neticesinde aldım . 1250 tl o zamanki thh bağlayıcı kararı 1192 tl nin üzerinde olduğundan mahkemeye başvurmuştum. inşallah sizde geri alırsınız. biz burada bir kaç arkadaş bankanın ev kredisi ile tarafımızdan aldığı tüm masrafları (ekpertiz ve ipotek ücreti hariç) geri aldık. ekspertiz ücreti içinde thh hakem heyeti kararı çıktı bakalım banka bizi mahkemeye verecekmi 15 günlük süreyi bekliyoruz :)? av. yasin beye teşekkür ederim bu arada sıkılmadan tüm sorulara cevap veriyor.

herkese kolay gelsin

@mehmetrüzgar4516 , @av.yasin toprak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanmbe -- 1 Temmuz 2014; 18:45:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetrüzgar4516

Hakan Bey çok teşekkür ederim.Paylaştiniz gerekçeli karar emsal teşkil edecek şekilde.Ben yeniden yapilandirma dosya masrafini kaybettim.Davami temyiz ettim umarim sizin ki gibi karar çikar.Anlam veremiyorum.Bende faizler düştü diye yapilandirdim.Benden 2400 tl yapilandirma ucreti aldilar.Bursa tuketici mahkemesinde kaybediyorsunuz.Zonguldakta kazaniyorsunuz.Anlam veremiyorum??????

Hocam ben de yapılandırma masrafı davamı kazandım.babam avukat olduğu için süreç daha rahat ilerledi benim için.ben ilk krediyi çekerken dosya masrafı için de dava açmak istiyordum ancak babam kazanamayabiliriz,bulunuduğumuz şehirde bu davalara bakan hakimin dosya masrafı konusunda aleyhte kararı olduğunu söyledi bu yüzden sadece yapılandırma için açtım ve hemen kazandım.Söylemek istediğim çıkacak karar davaya bakacak hakimle de yakından ilgili:)

• 14/03/2013 Tarihinde 72.000 tl tutarında konut kredisi kullandım. Bu krediden 200 tl tutarında ipotek tesis ücreti - 750 tl kullandırım komisyonu ve 295 tl kullandırım ekspertiz ücreti kesildi. Fotoğrafta da ekledim. bu masraflardan hangilerini THH ile geri alabiliriz. Yardımcı olacağınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEDIRHANN -- 7 Temmuz 2014; 14:24:35 >
  • 2006 yılında çekip geçen sene zamanında kapattığım konut kredisinin masraf ve yapılandırma dekontlarını almak için krediyi çektiğim Finansbank Şubesi'ne gittim. Dosya masrafı ve saha sonraki yapılandırma dekontlarımı istediğimi söylediğimde "artık biz bunları şubeden direkt veremiyoruz, müşteri hizmetlerini arayıp kayıt açturacaksınız, onlar bize iletecek, daha sonra biz evraklarınızı hazırlayacağız, bir de bunun ücreti var 45 tl, onu da ödedikten sonra alabilirsiniz" cevabını aldım. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı aranızda? Normalde bu dekontları ücretsiz olarak vermeleri gerekmiyor mu? Ne tavsiye edersiniz acaba?
  • Halkbank'tan THH'ne yaptığım başvuru neticesinde 810 tl yapılandırma ücretini ve Kullandırım masrafı (dosya masrafı+ekspertiz+ipotek tesis) altında geçen 1250 tl'nin 1191 tl'sini bir hafta önce hesabıma yatırdılar.

Ekspertiz ve ipotek tesis ücretlerini istemediğime dair bankaya dilekçe verdiğim halde. Çünkü birkaç arkadaşa kısmi ödeme yaparak Tüketici mahkemesine verdiler. Halkbank'taki görevli bu duruma kendilerinin de şaşırdıklarını ama genel müdürlükten tamamını ödeme talimatı aldıklarını ve mahkemeye vermeyeceklerini söylediler.

Burada bilgilendirmelerinden dolayı bütün arkadaşlara teşekkürler.
  • 2013 Yılından itibaren alınan Özellikle konut kredilerinde TL kullandırım komisyonu - Ekspertiz ücreti gibi masrafların geri alınamadığı söyleniyor, doğruluk payı var mı arkadaşlar? Bankaların bir madde ile bunu engelledikleri ve THH ile geri alınamadığı yönünde. Ben Ziraat Bankasından almıştım konut kredisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEDIRHANN -- 7 Temmuz 2014; 14:25:31 >
  • BEDIRHANN B kullanıcısına yanıt
    2013 Yılında çektiğim konut kredisinin dosya masrafını geri aldım.Benim dosya masrafını "kar oranı indirim komisyonu" adıyla göstermişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 7 Temmuz 2014; 16:16:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz önce thh ne vardım adam dekontları inceledi sadece 100 lira geri alabileceğimi söyledi. ipotek fek ücretini ve 650 liralık expertiz ücretini alamayacağımı alsak bile banka mahkemeye verip kazanıp benden mahkeme ücretlerini de talep edebileceğini söyledi
  • İpotek fek ücreti, konutun üzerindeki ipoteği kaldırmak için ödenilen ücret mi?Banka benden krediyi verirken ipotek tesis ücreti aldı.İpotek tesis ne demek?ipotek ettirme masrafımı oluyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BEDIRHANN

14/03/2013 Tarihinde 72.000 tl tutarında konut kredisi kullandım. Bu krediden 200 tl tutarında ipotek tesis ücreti - 750 tl kullandırım komisyonu ve 295 tl kullandırım ekspertiz ücreti kesildi. Fotoğrafta da ekledim. bu masraflardan hangilerini THH ile geri alabiliriz. Yardımcı olacağınız için teşekkürler.

İPOTEK TESİS VE KULLANDIRIM KOMİSYONUNU GERİ ALABİLİRSİNİZ , EKSPERTİZİ İSTEMEYİN

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozgur42

2006 yılında çekip geçen sene zamanında kapattığım konut kredisinin masraf ve yapılandırma dekontlarını almak için krediyi çektiğim Finansbank Şubesi'ne gittim. Dosya masrafı ve saha sonraki yapılandırma dekontlarımı istediğimi söylediğimde "artık biz bunları şubeden direkt veremiyoruz, müşteri hizmetlerini arayıp kayıt açturacaksınız, onlar bize iletecek, daha sonra biz evraklarınızı hazırlayacağız, bir de bunun ücreti var 45 tl, onu da ödedikten sonra alabilirsiniz" cevabını aldım. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı aranızda? Normalde bu dekontları ücretsiz olarak vermeleri gerekmiyor mu? Ne tavsiye edersiniz acaba?

DEKONTLARINIZI ALIN, DEKONT ÜCRETLERİNİN DE İADESİNİ İSTEYİN , BANKALARIN İŞİ YOKUŞA SÜRMEK İÇİN YAPTIKLARI ŞEYLER

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.