Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BEDIRHANN

2013 Yılından itibaren alınan Özellikle konut kredilerinde TL kullandırım komisyonu - Ekspertiz ücreti gibi masrafların geri alınamadığı söyleniyor, doğruluk payı var mı arkadaşlar? Bankaların bir madde ile bunu engelledikleri ve THH ile geri alınamadığı yönünde. Ben Ziraat Bankasından almıştım konut kredisini.

DOĞRU DEĞİL KULLANDIRIM KOMİSYONUNU GERİ ALABİLİRSİNİZ, EKSPERTİZ İÇİN BANKALAR FİRMALARDAN ALDIKLARI FATURALARI SUNDUKLARI İÇİN GERÇEK BİR ÜCRET OLARAK KABUL EDİLİYOR AMA MAKUL RAKAM 300- 350 TL CİVARI, BANKA EKSPERTİZ İÇİN ÖRNEĞİN 700 TL ALDIYSA 350 TL SİNİN İADESİNİ İSTİYORUM DİYEBİLİRSİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

biraz önce thh ne vardım adam dekontları inceledi sadece 100 lira geri alabileceğimi söyledi. ipotek fek ücretini ve 650 liralık expertiz ücretini alamayacağımı alsak bile banka mahkemeye verip kazanıp benden mahkeme ücretlerini de talep edebileceğini söyledi

İPOTEK FEK ÜCRETİNİ KESİN GERİ ALIRSINIZ, EKSPERTİZİN DE 650 TL ÇOK YÜKSEK 300 TL SİNİ GERİ İSTEYİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

İpotek fek ücreti, konutun üzerindeki ipoteği kaldırmak için ödenilen ücret mi?Banka benden krediyi verirken ipotek tesis ücreti aldı.İpotek tesis ne demek?ipotek ettirme masrafımı oluyor ?

İPOTEK TESİSİ VE İPOTEK FEKK ÜCRETLERİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ BUNLAR UYDURMA MASRAFTIR YANİ GERÇEK BİR HARCAMAYA DAYANMAMAKTADIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

biraz önce thh ne vardım adam dekontları inceledi sadece 100 lira geri alabileceğimi söyledi. ipotek fek ücretini ve 650 liralık expertiz ücretini alamayacağımı alsak bile banka mahkemeye verip kazanıp benden mahkeme ücretlerini de talep edebileceğini söyledi

İPOTEK FEK ÜCRETİNİ KESİN GERİ ALIRSINIZ, EKSPERTİZİN DE 650 TL ÇOK YÜKSEK 300 TL SİNİ GERİ İSTEYİN

hocam ne tavsiyte edersiniz oradaki eleman gözümü korkuttu, banka mahkemeye verir kaybedersin sana mahkeme ücretlerini ödettirirler deyince gözüm korkup vaz geçmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustad selamlar banka bana sorgusuz sualsiz dosya masrafini tek kararda yeniden yapilandirma ve ekspertizi baska kararda olacak sekilde 1 er hafta arayla hesabima yatirdi ne beni aradi ne sordu acaba mahkemeye verme durumu olabilirmi ekspertiz masrafi bende 250 lira ama banka muduru yapmisti fatura vs yok

• Merhabalar.Aralık 2004'te kullandığım konut kredisi için ödediğim

dosya masraflarını geri alabilir miyim acaba.THH zaman aşımına

uğradını söylüyor ama daha 10 takvim yılı dolmadı.Bilen varsa

lütfen yanıtlayabilr mi acaba?Şimdiden teşekkürler, iyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: berik

Merhabalar.Aralık 2004'te kullandığım konut kredisi için ödediğim

TAM TARİH OLARAK 10 YIL DOLMADIYSA BAŞVURABİLİRSİNİZ YANİ BUGÜN İTİBARİYLE ÇEKTİĞİNİZ KREDİ 08/07/2004 TEN SONRA İSE BAŞVURABİLİRSİNİZ ZAMANAŞIMINA UĞRAMAMIŞTIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtasova

Ustad selamlar banka bana sorgusuz sualsiz dosya masrafini tek kararda yeniden yapilandirma ve ekspertizi baska kararda olacak sekilde 1 er hafta arayla hesabima yatirdi ne beni aradi ne sordu acaba mahkemeye verme durumu olabilirmi ekspertiz masrafi bende 250 lira ama banka muduru yapmisti fatura vs yok

DAVA AÇACAKLARINI ZANNETMİYORUM, YİNE DE E-DEVLETTEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
  • arkadaşlar 2010 yılında halkbankasından 85000 tl konut kredisi kullandım benden 2000 tl dosya masrafı altında para kesmişler dekontu var ben şimdi bu 2000 tl lik dosya masrafı altında kesilen para için dava açsam kazanırmıyım ? nasıl bir yol izlemeliyim ?
  • Ben de 2013 ekim ayında çektiğim konut kredisi için ziraat bankasındaki müşteri temsilcimle görüşmeye gittim.Kredi çekim sürecinde baya bi ahbap olmuştuk zaten neyse ben dosya masrafını(1800TL) geri almak istiyorum dedim hay hay hocam dedi.
    Bana ona yönelik bir dilekçe yazdırdı şu şu tarihte aldığım krediyle ilgili..... neyse yazdım imzaladım hemen kendisi aldı müdürlüğe götürdü,müdürün imzaladığı ''kredi dosya masraflarını şu şu gerekçelerle geri ödeyemeyiz'' şeklinde matbu belgeyle beraber geri döndü.Hemen kesintinin yapıldığı hesap kesim cetvelini de yanına iliştiriverdi.Zaten THH gitmem için bu 3 belge gerekiyormuş.Belgelerim hazırdı..

Sonra çay faslına geçince: THH'ye gitsem de ücreti dosya masrafını geri alamayacağımı sözleşmede kredi kullandırım bedeli adıyla yer aldığını ve benim de imzaladığı söyledi..2000 liraya kadar ücretlerde THH ücretin iadesine karar veriyorumuş,karar bankaya ulaştığında banka kararı görmezden geliyormuş ve biz de icra yoluyla tahsil etmek için mahkemede gerekli harçları yatırıp dava açıyormuşuz...

Mahkeme sonucunda ne olur dedim ?
    -Hocam zaten krediyi çok uygun çektin,samimi söylüyorum davayı kaybedersin dava masrafları ve bizim avukatlık ücreti(3000 lira) vs en az 3 bin lirayla çıkarsın,dava açanların %95 ine ödemiyoruz dedi.Biraz tırstım,durakladım..Evraklar halen evde duruyor,hakem heyetine başvurmadım.
    Müşteri temsilcime de güveniyorum açıkçası,ailecekte tanıdık çıktık..

Bilmiyorum sizce ne yapmalıyım???

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    Çk teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berik

Merhabalar.Aralık 2004'te kullandığım konut kredisi için ödediğim

TAM TARİH OLARAK 10 YIL DOLMADIYSA BAŞVURABİLİRSİNİZ YANİ BUGÜN İTİBARİYLE ÇEKTİĞİNİZ KREDİ 08/07/2004 TEN SONRA İSE BAŞVURABİLİRSİNİZ ZAMANAŞIMINA UĞRAMAMIŞTIR

Yanıtınız için teşekkürler...

Kredinin kullanım tarihi Aralık 2004.

O halde zaman aşımına uğramadığından başvuru hakkım var.

Doğru mu anladım?

• berik B kullanıcısına yanıt
    evet başvurabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Ben de 2013 ekim ayında çektiğim konut kredisi için ziraat bankasındaki müşteri temsilcimle görüşmeye gittim.Kredi çekim sürecinde baya bi ahbap olmuştuk zaten neyse ben dosya masrafını(1800TL) geri almak istiyorum dedim hay hay hocam dedi.
    Bana ona yönelik bir dilekçe yazdırdı şu şu tarihte aldığım krediyle ilgili..... neyse yazdım imzaladım hemen kendisi aldı müdürlüğe götürdü,müdürün imzaladığı ''kredi dosya masraflarını şu şu gerekçelerle geri ödeyemeyiz'' şeklinde matbu belgeyle beraber geri döndü.Hemen kesintinin yapıldığı hesap kesim cetvelini de yanına iliştiriverdi.Zaten THH gitmem için bu 3 belge gerekiyormuş.Belgelerim hazırdı..

Sonra çay faslına geçince: THH'ye gitsem de ücreti dosya masrafını geri alamayacağımı sözleşmede kredi kullandırım bedeli adıyla yer aldığını ve benim de imzaladığı söyledi..2000 liraya kadar ücretlerde THH ücretin iadesine karar veriyorumuş,karar bankaya ulaştığında banka kararı görmezden geliyormuş ve biz de icra yoluyla tahsil etmek için mahkemede gerekli harçları yatırıp dava açıyormuşuz...

Mahkeme sonucunda ne olur dedim ?
    -Hocam zaten krediyi çok uygun çektin,samimi söylüyorum davayı kaybedersin dava masrafları ve bizim avukatlık ücreti(3000 lira) vs en az 3 bin lirayla çıkarsın,dava açanların %95 ine ödemiyoruz dedi.Biraz tırstım,durakladım..Evraklar halen evde duruyor,hakem heyetine başvurmadım.
    Müşteri temsilcime de güveniyorum açıkçası,ailecekte tanıdık çıktık..

Bilmiyorum sizce ne yapmalıyım???

ÇOK GÜVENDİĞİNİZ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ SİZİ İYİ YEMİŞ,

SEBEPLERİNDEN BİR TANESİ BANKA ŞUBE ÇALIŞANLARI BU DOSYA MASRAFLARINDAN PRİM ALMAKTA VE İADE OLMASIN DİYE ELLERİNDEN GELENİ YAPMAKTADIRLAR,

BANKANIN AVUKATLIK ÜCRETİ 3000 TL NE DEMEK HAYATIMDA DUYDUĞUM EN SAÇMA ŞEY 1800 TL İÇİN DAVA AÇTIĞINIZDA KAYBEDERSENİZ 3000 TL Mİ ÖDEYECEKSİNİZ, BAYA ÜFLEMİŞLER

HİÇ DURAKSAMADAN HAKEM HEYETİNE BAŞVURUN, ZATEN 1800 TL İÇİN HAKEM HEYETİ KARARINI DOĞRUDAN İCRAYA KOYABİLİRSİNİZ DAVA AÇMAYACAKSINIZ,
    DAVAYI BANKA İTİRAZ EDERSE AÇABİLİR ONU DA KAZANMA İHTİMALİ BİNDE BİR

• quote:

Orijinalden alıntı: kankanet59

arkadaşlar 2010 yılında halkbankasından 85000 tl konut kredisi kullandım benden 2000 tl dosya masrafı altında para kesmişler dekontu var ben şimdi bu 2000 tl lik dosya masrafı altında kesilen para için dava açsam kazanırmıyım ? nasıl bir yol izlemeliyim ?

2000 TL İÇİNDE EKSPERTİZ YA DA SİGORTA VAR MI ÖNCE BANKANIZDAN ONU ÖĞRENİN SADECE DOSYA MASRAFI İSE TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE DAVA AÇARAK GERİ ALABİLİRSİNİZ, İÇERİSİNDE SİGORTA VE/VEYA EKSPERTİZ( EKSPERTİZ 300 - 350 TL MAKUL FAZLASININ İADESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ) VARSA BANKANIZDAN BUNUNLA İLGİLİ YAZI ALIN VE BU KISIMLARI DÜŞÜN BU KEZ RAKAM 2000 TL ALTINA DÜŞECEĞİNDEN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE DİLEKÇE İLE BAŞVURACAKSINIZ
  • 3.800 Tl lik dosya masrafı için Garanti Bankasına açmış olduğum davayı kazandım. Banka Yargıtaya temyiz edip itiraz etmiş, yargıtay reddetmiş. Buna rağmen ödemeyince banka, avukatla icraya verip aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chine -- 6 Ekim 2016; 9:32:00 >
  • Ayrıca 99 TL lik konut sigortasını zorla yaptırmak isteyen Garantiyi bu sefer TÜketici Hakem heyetine şikayet ederek poliçenin iptalini istedim. Heyet beni haklı bularak 99 TL nin iadesine karar vermiş, poliçenin süresi dolmasına rağmen beni haklı bulmuş. ama banka karara iptal ederek Tüketici Mahkemesine başvurmuş. Şansıma itiraz süresi geçmiş. Mahkeme masrafaları da tabi ki Garantiye kaldı. 99 tl yi buna rağmen yatırmadı ben de yine avukatla icraya verdim. 99 Tl için bir sürü masraf girdi Garantiye :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chine -- 6 Ekim 2016; 9:33:34 >
  • chine C kullanıcısına yanıt
    TEBRİKLER
  • Chine mukemmel bir paylasim .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kankanet59

arkadaşlar 2010 yılında halkbankasından 85000 tl konut kredisi kullandım benden 2000 tl dosya masrafı altında para kesmişler dekontu var ben şimdi bu 2000 tl lik dosya masrafı altında kesilen para için dava açsam kazanırmıyım ? nasıl bir yol izlemeliyim ?

2000 TL İÇİNDE EKSPERTİZ YA DA SİGORTA VAR MI ÖNCE BANKANIZDAN ONU ÖĞRENİN SADECE DOSYA MASRAFI İSE TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE DAVA AÇARAK GERİ ALABİLİRSİNİZ, İÇERİSİNDE SİGORTA VE/VEYA EKSPERTİZ( EKSPERTİZ 300 - 350 TL MAKUL FAZLASININ İADESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ) VARSA BANKANIZDAN BUNUNLA İLGİLİ YAZI ALIN VE BU KISIMLARI DÜŞÜN BU KEZ RAKAM 2000 TL ALTINA DÜŞECEĞİNDEN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE DİLEKÇE İLE BAŞVURACAKSINIZ

Teşekkürler yasin bey zaten 2000 bin lira için hesap bildirim cetvelinde kullandırım masrafı olarak geçiyor büyük bir ihtimal içinde sigorta ve ekspertiz ücreti var bunları ayrıntılı almam lazım

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.