Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanmbe

Yasin bey yarın konut kredisi kullanırken benden alınan ipotek tesis ücreti için ve kredi kartından taksitli nakit avans kullanırken kredi kartından kesilen taksitli nakit avans Komisyonu için Thh ne başvuracağım her ikisinide geri alabilirmiyim

GERİ ALABİLİRSİNİZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2008_008

quote:

quote:

Bende de durum aynı.1 ay oldu.Tüketici Hakem Heyeti 15 gün içinde ödeme yapılmazsa, tekrar bize başvurun, demişti.Bayramdan sonra gideceğim.

Gitmeye gerek kalmadı, cuma günü aradılar, bankaya uğrayın paranız hesabınıza yatacak diye.

Bankaya gittim, parayı hesabıma geçirmeden önce memur, genel müdürlüğün gönderdiği yazılara bakıyordu."Kredinin Eylül 2013'ten önce çekilmemiş olmasına dikkat edin." diye bir maddesini okudu, o yazıdan.(O da yeni görmüş bu maddeyi, ben 2014'te çekmistim krediyi)Genel Müdürlük'ten onay almam gerekiyor, dedi.
    Açıkçası anlamadım, Tüketici Hakem Heyeti karar vermişti.Hatta bankaya merkezden ödeme emri gelmişti.Süreç nasıl işler acaba?
    Şimdiden teşekkürler.

İCRAYA KOYUP PARANIZI 1 HAFTA İÇİNDE GERİ ALABİLİRSİNİZ,

• quote:

quote:

quote:

Bende de durum aynı.1 ay oldu.Tüketici Hakem Heyeti 15 gün içinde ödeme yapılmazsa, tekrar bize başvurun, demişti.Bayramdan sonra gideceğim.

Gitmeye gerek kalmadı, cuma günü aradılar, bankaya uğrayın paranız hesabınıza yatacak diye.

Bankaya gittim, parayı hesabıma geçirmeden önce memur, genel müdürlüğün gönderdiği yazılara bakıyordu."Kredinin Eylül 2013'ten önce çekilmemiş olmasına dikkat edin." diye bir maddesini okudu, o yazıdan.(O da yeni görmüş bu maddeyi, ben 2014'te çekmistim krediyi)Genel Müdürlük'ten onay almam gerekiyor, dedi.
    Açıkçası anlamadım, Tüketici Hakem Heyeti karar vermişti.Hatta bankaya merkezden ödeme emri gelmişti.Süreç nasıl işler acaba?
    Şimdiden teşekkürler.

Bugün de tekrar aradılar, Genel Müdürlük onay verdi, diye:)

• Finansbanktan 2010 yılında konut kredisi çektim, 4 yıldır adıma açtıkları hesaptan HESAP İŞLETİM ÜCRETİ alıyorlar, bu yasalmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilakdere -- 7 Ağustos 2014; 21:15:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • özelden yazmıştım arkadaşlarada yol göstermesi açısından burayada yazayım.

yasin bey merhaba,
    hakem heyeti kararı lehime sonuçlandı. kararın elime ulaştığı 15 günü geçti. bankayı aradım para yatmamış dedim. bendeki kararla beraber bir dilekçe yazıp bankaya faxlamamı istediler. bunu yapmalımıyım yoksa icrayamı vereyim bankayı. yol gösterirseniz memnun olurum. teşekkürler.
  • icrayada verebilirsiniz ancak bence ilk bankaya faxı deneyin ben öyle yaptım akbank yatırdı
  • Sayın İlgililer;

4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanunun 6.maddesinde Haksız şart düzenlenmiştir. Bu maddeye göre bankalar tarafından yapılan kesintiler( dosya masrafı, ücret tahsisi, yapılandırma ücreti vs..) haksız şart teşkil ettiğinden kesintiler rahatlıkla geri alınabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken ilgili kaymakamlığa yada Tüketici Mahkemesine başvurmaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü ; ilgili banka avukatları, sizin bilmeden yanlışlıkla yaptığınız bir işleme itiraz ederek sizden ayrıca vekalet ücreti alabilmektedir. Sizin bir uzmandan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.

Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız yardımcı olurum.. dilediğiniz gibi istediğinizi sorabilirsiniz TEL: 0542-242-3037
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba yasin bey sitenizi inceledim yeniden yapılandırmada El Yazısı İle Kabul Edilse Dahi Erken Ödeme Komisyonu Alınması Hukuka Aykırıdır sonucu alındığı ve davanın kazanıldığını gördüm.Benimde benzer bi durumum var ben krediyi yapılandırırken değilde krediyi çekerken el yazısıyla masrafları almayacağım yazdım ve imza attım.Bu şekilde tüketici hakem heyetine başvursam geri alabilirmiyim dosya masrafını ?

• alabilirsiniz ben aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba yasin bey sitenizi inceledim yeniden yapılandırmada El Yazısı İle Kabul Edilse Dahi Erken Ödeme Komisyonu Alınması Hukuka Aykırıdır sonucu alındığı ve davanın kazanıldığını gördüm.Benimde benzer bi durumum var ben krediyi yapılandırırken değilde krediyi çekerken el yazısıyla masrafları almayacağım yazdım ve imza attım.Bu şekilde tüketici hakem heyetine başvursam geri alabilirmiyim dosya masrafını ?

ALABİLİRSİNİZ

• LÜTFEN YARDIM

ziraat bankasından kullanmış olduğumuz konut kredisi için banka aleyhine dava açtık tüketici mahkemesine çünkü 1300 den fazlaydı dosya masrafı ve expertiz ücreti.
    bugün adliyeye çağırdılar ki öncesinde ne celp vardı ne bir şey gittik ki direk duruşmanız var dediler.bankanın avukatı vardı.hakim dosyayı bilrkişiye göndereceğim 300 lira daha vereceksiniz dedi.burada okuduğum yorumlarda da bilirkişi banka lehine karar veriyormuş.zaten dava açarken 150 vermiştik.300 de şimdi vereceğiz ve bir de kaybedersek karşı tarafın avukatlık ücretleri vs..imdat resmen.
    bunu bilirkişiye göndermesek ne olur diye sorduğumuzda hakim davanın reddine karar veririm dedi o zaman da karşı tarafın avukat ücretini vereceğiz yine sanırım..ben ne yapmalıyım_????
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kankanet59

arkadaşlar 2010 yılında halkbankasından 85000 tl konut kredisi kullandım 2011 de yapılandırma yaptım benden ceza olarak 1711 tl komisyon aldılar dava açtım bu parayı kazandım ilk krediyi kullandığımda benden 2000 tl dosya masrafı altında para kesmişler dekontu var ben şimdi bu 2000 tl lik dosya masrafı altında kesilen para için dava açsam kazanırmıyım ?

2000 TL içinde sigorta, ekspertiz gibi ücretler var mı diye bankanızdan teyit alın, bunları çıkarıp dava açarsanız kazanırsınız

avukat bey lütfen yardım edin..
    2013 yılında zirrat bankasından konut kredisiyle ev aldık.bizden 1400 lira dosya ve kullandırım komisyonu adı altında ücret almışlar.ben de özellikle sizin yorumlarınız ve tavsiyelerinizle dava açtım.140 lira başta para verdim.bugün adliyeden aradılar gelin diye ne celp var ne bişey gittim ki duruşma varmış.bankanın avukatı hazırdı.hakim bizi dinledi dosyayı bilirkişiye göndereceğiz dedi ankaraya.300 lira para istedi benden.ben de hakim bey alacağım paranın ne anlamı kaldı bunu da verirsem dedim.yollamazsan kaybedersin dedi.
    şimdi ben ne yapmalıyım.yukarıda baktım bilirkişiden pek iyi haberler gelmiyormuş.yollamazsam karşı tarafın avukatlık ücretini de vereceğim heralde tam battık.yollarsam da kaybedersem yine vereceğim.şimdi ben ne yapmalıyım lütfen bir yol gösterin

• önder hoca Ö kullanıcısına yanıt
    Avukat bey daha iyi bilir ama. Aynı durumda bilirkişi lehimize karar verdi ve mahkemeyi kazandık. Ben olsam yinede şansımı denerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: önder hoca

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kankanet59

arkadaşlar 2010 yılında halkbankasından 85000 tl konut kredisi kullandım 2011 de yapılandırma yaptım benden ceza olarak 1711 tl komisyon aldılar dava açtım bu parayı kazandım ilk krediyi kullandığımda benden 2000 tl dosya masrafı altında para kesmişler dekontu var ben şimdi bu 2000 tl lik dosya masrafı altında kesilen para için dava açsam kazanırmıyım ?

2000 TL içinde sigorta, ekspertiz gibi ücretler var mı diye bankanızdan teyit alın, bunları çıkarıp dava açarsanız kazanırsınız

avukat bey lütfen yardım edin..
    2013 yılında zirrat bankasından konut kredisiyle ev aldık.bizden 1400 lira dosya ve kullandırım komisyonu adı altında ücret almışlar.ben de özellikle sizin yorumlarınız ve tavsiyelerinizle dava açtım.140 lira başta para verdim.bugün adliyeden aradılar gelin diye ne celp var ne bişey gittim ki duruşma varmış.bankanın avukatı hazırdı.hakim bizi dinledi dosyayı bilirkişiye göndereceğiz dedi ankaraya.300 lira para istedi benden.ben de hakim bey alacağım paranın ne anlamı kaldı bunu da verirsem dedim.yollamazsan kaybedersin dedi.
    şimdi ben ne yapmalıyım.yukarıda baktım bilirkişiden pek iyi haberler gelmiyormuş.yollamazsam karşı tarafın avukatlık ücretini de vereceğim heralde tam battık.yollarsam da kaybedersem yine vereceğim.şimdi ben ne yapmalıyım lütfen bir yol gösterin

Bilirkişi ücretini yatırmazsanız davanızı kaybeder 750 TL avukatlık ücreti ve mahkeme masraflarını ödersiniz, sonuç olarak yatırmanız gerekiyor.

• Bende konut kredisi çekmek istiyorum.
    Dosya ücreti,expertiz,ipotek fekki vs. kesilen tüm masrafın makbuzlarını baştan istesem sorun çıkarırlar mı?
    Geri alabilmek için bir sürenin geçmesi gerekiyor mu? (1 yıl - 1 ay vs)
    yıl 2014 ve birşeyler değişti mi acaba ?Kredi kullanırken imzalatılan belgeler aleyhte olabiliyormu artık?

Yasin bey okuduğum kadarıyla direkt cennetlik olma yolundasınız. Bu kadar insana bıkıp usanmadan verdiğiniz cevaplardan ötürü tebrik ederim.
  • alpcan1903 kullanıcısına yanıt
    zaten onları vermeleri gerekiyor. vermezlerse isteyin. unutmayın siz müşterisiniz onlar tüccar. onlar size mecbur.
    krediyi çekip aynı gün içerisinde bile gidip hakeme verebilirsiniz.
  • 2012 nisanda halktan çektiğim konut kredisini 2013 ocakta yapılandırmıştım ve banka ile pazarlık ederek%1 ceza ödemiştim.
    o cezayı ve kredi kullanırken ödediğim masrafların hepsini ayrı ayrı dilekçeler ile hakeme verdim.
    ilk cevap geldi. %1 lik cezayı geri aldım. banka(halk) aradı direk hesabınıza yatırıyoruz dedi 15. günde.
    benle birlikte dilekçe veren başka bir arkadaşımda kazandı. ama banka yatırmıyoruz dedi. o da bir avukatla anlaştı. avukat arkadaştan para almayacak ama icra masraflarını ve avukatlık masraflarını bankadan alacak.
  •  Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.'

Yasin bey merhaba.Dosya masrafı iadesiyle ilgili girişimde bulunacağm. Öneri ve tavsiyelerinizi okudum ancak bazı sorularım olacak.Resimde görüldüğü üzere
    bankanın yaptıgı kesintiler var. Fakat dosya masrafı vb. olarak bir ibare yok. Bankadan masraf tekontlarınıda aldım. Toplam 2 dekontun birincisinde 350tl ipotek tesis yazıyor. Diğerinde ise 211 tl kredi açılış 650 tl expertiz ücreti belirtilmiş. Ayrıca ilçe hakem heyetiyle yaptığım görüşmede expertiz ücretinin istenebileceğini fakat sizin bazı yazılarınızda belirttiğiniz gibi bir kısmının değil tamamını isteyebileceğim ifade edildi. Bu bilgiler ışığında ipotek tesis ve kredi açılış olarak belirtilen 561 tl yi istemeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

• arkadaşlar merhaba, 13 eylül 2013 de halkbankasından konut kredisi kullandım. 1100 tl lik dosya masrafı için THH başvurdum. agustos 2014 te THH kararı lehime sonuçlandı. Bankaya kararı götürdüm. Bugün 26 ağustos ta bankadan aradılar genel müdürlük bana karşı dava açacakmış. İstersem dilekçe verip vazgeçebilirmişim. Görevli Halkbankasının 1 eylül 2013 te sözleşme ve protokollerini yenilediğini ve bu tarihten sonra kredi kullananlara açtığı davaları kazandığını söyledi. Ne yapmam lazım sizce davayı bankanın kazanma ihtimali nedir yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.