Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Morenno

Yasin bey merhaba.Dosya masrafı iadesiyle ilgili girişimde bulunacağm. Öneri ve tavsiyelerinizi okudum ancak bazı sorularım olacak.Resimde görüldüğü üzere
    bankanın yaptıgı kesintiler var. Fakat dosya masrafı vb. olarak bir ibare yok. Bankadan masraf tekontlarınıda aldım. Toplam 2 dekontun birincisinde 350tl ipotek tesis yazıyor. Diğerinde ise 211 tl kredi açılış 650 tl expertiz ücreti belirtilmiş. Ayrıca ilçe hakem heyetiyle yaptığım görüşmede expertiz ücretinin istenebileceğini fakat sizin bazı yazılarınızda belirttiğiniz gibi bir kısmının değil tamamını isteyebileceğim ifade edildi. Bu bilgiler ışığında ipotek tesis ve kredi açılış olarak belirtilen 561 tl yi istemeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

hakem heyetindekiler ekspetizin tamamına karar verebilir ancak banka fatura çıkartıp dava açarsa kazancınızdan daha fazla masraf ve avukatlık ücreti kaybınız olur, bankada ekspertize ilişkin belge olmadığını ve dava açmayacaklarını düşünüyorsanız belirttiğiniz gibi başvurabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: canersofraci

arkadaşlar merhaba, 13 eylül 2013 de halkbankasından konut kredisi kullandım. 1100 tl lik dosya masrafı için THH başvurdum. agustos 2014 te THH kararı lehime sonuçlandı. Bankaya kararı götürdüm. Bugün 26 ağustos ta bankadan aradılar genel müdürlük bana karşı dava açacakmış. İstersem dilekçe verip vazgeçebilirmişim. Görevli Halkbankasının 1 eylül 2013 te sözleşme ve protokollerini yenilediğini ve bu tarihten sonra kredi kullananlara açtığı davaları kazandığını söyledi. Ne yapmam lazım sizce davayı bankanın kazanma ihtimali nedir yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

davanıza cevap dilekçesi yazıp örnek kararlarla desteklemekte fayda var, takip edin mutlaka,
  • Merhaba herkese,
    lehime sonuçlanan thh kararını 1 ay kadar bekledikten sonra banka karşı dava açmadığı ve parayı hesabıma yatırmadığı için bankayı icraya verdim. 18.08.2014 tarihinde dosya açıldı. ama hala sonuçlanmadı. edevletten takip ediyorum. takribi nezaman sonuçlanır?
    teşekkürler.
  • Asagidaki mesaji alan oldu mu ? Asli var mi bunun?

YENI TUKETICI YASASINA gore bankalara odediginiz DOSYA MASRAFLARI ve KREDI KARTI AIDATLARI size geri odenecektir. Basvuru icin HEMEN ARAYIN. 0850 340 48 49

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapı Kredi Worldcard'ıma ait son on yıllık 447 TL kredi kartı aidatının iadesi hakkında hakem heyeti lehime karar verdi ve Yapı Kredi karardan hemen sonra 447 TL'yi kredi kartı borcumdan düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogormek

Asagidaki mesaji alan oldu mu ? Asli var mi bunun?

YENI TUKETICI YASASINA gore bankalara odediginiz DOSYA MASRAFLARI ve KREDI KARTI AIDATLARI size geri odenecektir. Basvuru icin HEMEN ARAYIN. 0850 340 48 49

NETTE DANIŞMA ŞİRKETLERİ ADI ALTINDA 70-150 TL ARASI ÜCRET İSTEYİP SADECE BİR MATBU DİLEKÇE İLE BİR 0,50 TL LİK KARTON DOSYA GÖNDEREN DOLANDIRICILAR VAR LÜTFEN İTİBAR ETMEYİN,
    HAKEM HEYETİ BAŞVURULARINIZI KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ ZOR DEĞİL, UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ BANKADAN ALACAĞI VEKALET ÜCRETİ KARŞILIĞI TAKİP EDEN AVUKATLAR DA ÇOK,
    AVUKAT DA BULAMIYORSANIZ PM ATIN
  • Ben de konut kredimin dosya masrafı için başvurdum,yetkili kişi 250 liralık ipotek ücretini kredi bitiminde alabileceğimi kredi devam ederken alamayacağımı söyledi.Bakalım bekleme moduna geçtik şimdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

beklemenize gerek yok icraya verebilirsiniz, banka dava açarken sizin T.C. kimlik numarasını vermediyse E- Devlette gözükmeyebilir

yasin bey merhaba hakem heyetine başvurduğum günden itibaren yasal faiziyle birlikte alabileceğim yönünde karara bağlandı. bi nevi kısmı kabul kısmı ret oldu bilirkişi raporuna göre. şimdi banka bana yasal faiziyle beraber öder mi? yoksa icraya mı vermeliyim? dava neticesinde ne kadar vekalet ücreti vs öderim? icra dosyası açmam zor olur mu? ne kadar masraf öderim. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
  • bu telefonla arayan fırmalardan bırısıne yapılandırmada el yazımla imza aldıklarını soyledım o zaman gerı alamazsınız dedıler
  • Arkadaşlar benim de yaklaşık 3-4 bin tl ödediğim dosya masrafı,yapılandırma vs.var
    Konu çok uzun olduğu için hepsini okuma fırsatım olmadı ama ,anladığım kadarıyla :

* dava açacağımız tutar 3000 üzerinde ise tüketici hakem heyetine değil , tüketici mahkemesine başvuruyoruz.
    * ekspertiz ücretinin tamamı için değil yarısı için talepte bulunmakta fayda var.

Peki başka dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir. Hangi durumlarda banka bize karşı dava açabilir ?
    Bu tip önemli hususları ilk sayfada toplayamaz mıyız ? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    Yasin bey ben tshh'ne evraklarımı vereli 4 ay oldu sonucu e-devlet'te nereden görüyoruz acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • meganers kullanıcısına yanıt
    gümrük bakanlığından online şikayet sorgulama kısmından
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim ama "teknik problem nedeniyle isleminizi yapamiyoruz" diyor yine isini dogru durust yapmayan bir devlet kurumu.

• meganers kullanıcısına yanıt
    Aynı yerden tüketici sorgulama portalına gireceksiniz.
  • merhaba,

16.05.2014 tarihli dosya masrafı iade başvurumuz, 10.09.2014 karar tarihiyle dosya masrafının iade edilmesi yönünde sonuçlandı.

"1000 TL dosya masrafının tüketiciye iadesine, bağlayıcı olan kararımıza karşı tarafların 15 gün içerisinde Bakırköy Tüketici Mahkemelerine itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla oybirliği ile karar verildi."

12.09.2014'te bu kararı tüketici hakem heyetinden teslim aldık. tüketici hakem heyeti, kararı ilgili banka genel müdürlüğe fakslandığını belirtti.
    biz aynı gün hakem heyeti kararını ilgili şube müdürüne de götürüp bıraktık.

12.09.2014'ten bu yana ses seda yok. dosya masrafını henüz alabilmiş değiliz.

Düzeltme : 30.09.2014 / Banka dosya masrafını tarafımıza iade etti. (Ziraat Bankası)

Geçtiğimiz hafta 25.09.2014'te avukat arkadaşımız, ilgili bankanın hukuk departmanı ile Tüketici Hakem Heyeti kararıyla ilgili ne düşündükleri hakkında iletişim kurdu. Bu hafta ise dosya masrafımız hesabımıza aktarıldı. Merak ediyorum, avukatımız bankanın hukuk departmanı ile görüşmeseydi, dosya masrafını bu kadar hızlı alabilirmiydik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 30 Eylül 2014; 20:29:17 >

• av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    Mahkeme bankayı haklı bulunca dosyayı temyize götürdüm.3 ay sonra SMS geldi, Yargıtay dilekçeye RED kararı vermiş. "Dilekçeye red" nedir? niye verilir? Bir de 13. Daire bu kararı veriyor. Daha karar tarafıma ulaşmadı. Avukat masrafını da ödememiştim. Avukat icraya mı verir, ya da bundan sonra yapmam gereken nedir? Yargıtaya düzeltme dilekçesi mi vermeliyim
  • umb mahkeme seni hangi masraftan red etti.yani davanin konusu neydi?

• mehmetrüzgar4516 M kullanıcısına yanıt
    Dosya Masrafının iadesi reddedildi. Sırasıyla Tüketici Hakem Heyeti, Asliye Hukuk Mahkemesi ve son olarak Yargıtay. Hepsi aleyhime karar verdi. Kararı veren yargıtay 13. Hukuk dairesi.
    Karar postalandı diyor ama elime ulaşmadı. Dilekçenin reddi aynı zamanda davanın reddi oluyor sanırım.
  • Sanirim tarihe gececeksiniz .İlk olarark kaybedeni görüyorum.Biz aldik dosya masrafini.Yanliz yargitayla ilgili olarak soyluyorum 2000 tl nin altinda ise yargitaya temyiz edilemez.Dilekçenin reddi kaybettiniz anlamina geliyor.Kaybettiniz davanin tutari neydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: umb

Dosya Masrafının iadesi reddedildi. Sırasıyla Tüketici Hakem Heyeti, Asliye Hukuk Mahkemesi ve son olarak Yargıtay. Hepsi aleyhime karar verdi. Kararı veren yargıtay 13. Hukuk dairesi.
    Karar postalandı diyor ama elime ulaşmadı. Dilekçenin reddi aynı zamanda davanın reddi oluyor sanırım.

DİLEKÇENİN REDDİ USULE İLİŞKİN DİR YANİ DOSYANIZDA HARÇ EKSİKLİĞİ OLABİLİR, YA DA KARAR TEMYİZ SINIRININ ALTINDA İSE YARGITAY DOSYAYA HİÇ BAKMADAN GÖNDERİR,
    TAHMİNİMCE HARÇ EKSİKLİĞİ OLABİLİR
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.