Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
71
Favori
136.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    YASİN BEY merhabalar, thh nin 27.06.2014 de bankaya tebliğ etmesine ragmen (yani 15 gün süre dün doldu) 580 tl ekspertiz ücret iadesi tarafıma yapılmadı.

1- e devlet den baktığımda hala bir dava göremiyorum tarafıma açılmış. açılan davalar doğrudan e devlete düşüyormu.?

2. sorum banka mahkemeye versede bu parayı yatırmak zorundamı ?

3- icraya vermek için biraz daha beklemelimiyim acaba ?
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    beklemenize gerek yok icraya verebilirsiniz, banka dava açarken sizin T.C. kimlik numarasını vermediyse E- Devlette gözükmeyebilir
  • av.yasin toprak A kullanıcısına yanıt
    peki hakkımda dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanmbe

peki hakkımda dava olup olmadığını nasıl öğrenebilirim

DAVA AÇTIKLARINI ZANNETMİYORUM AMA ADLİYEYE GİDİP DAVA TEVZİ BÜROSUNDAN SORGULATABİLİRSİNİZ
    çok teşekkür ederim yasin bey iyi çalışmalar
  • Merhaba Yasin Bey;

Bende geçen sene 97.500 tl konut kredisi kullandım.. 13. taksidimi ödedim bu ay.

1000 TL dosya
    250 TL ipotek
    500 TL eksper TOPLAM: 1750TL ödetmişlerdi.

Sayısız imza attık tabi krediyi çekerken.. illaki bunları ödemeyi kabul ettiğimizi de imzalamışızdır :) Bu ücretleri geri alabilir miyim?

önce bankayamı başvurmalıyım? yoksa doğrudan THH'ne mi başvurmalıyım? birde son olarak karşı dava açarlar mı? (Halkbank)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomofil tutkunu -- 16 Temmuz 2014; 13:18:34 >
  • Selamlar arkadaşlar 28 mayıs itibari ile thh limitleri 2000 lira altında ilamlı icraya tabii acaba bu tarih öncesinde sonuçlanmış THH kararlarıda bu limitemi tabidir yoksa bu tarih öncesi sonlandığı için eski limiti aşmakta olduğu için mahkeme ye başvurmak mı gerekir. Öncelikle avukat beyin yorumu olursa sevinirim. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncbn -- 16 Temmuz 2014; 15:01:56 >
  • Hem avukat bey hem de diğer tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşıp yol gösteriyorlar. Sağolsunlar. Ben de naçizane yapılması gerekenleri bir araya getiren bir yazı yazmıştım. Başlığa ilk Onun dışında yine finans piyasasında çalışan biri olarak naçizane tavsiyem, tüketici heyeti veya mahkemeye girişmeden önce bankaya bir kere sormakta fayda var. Artık kimi "bankalar doğrudan ödüyor" diye duyumlar alıyorum. Boşu boşuna yorulmamış olursunuz. Saygılar...

http://paranya.com/dosya-masraf-iadesi/
    yasin bey elinizde ilamlı icra takibi başlatmak için dilekçe örneği mevcutmu acaba nereden ulaşabiliriz
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bir sorum olacak. Bir yakınım Ankara'da kredi kullanarak ev almıştı. Dosya masraflarını geri almak için Çankaya ilçe kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine gitmiş.
    Kaymakamlıktaki yetkili yakınıma ikamet yerini sormuş ve Eskişehir'de oturduğunu öğrenince buradan başvurursanız başvurunuz red alır. Eskişehir'den başvurnız gerekiyor demiş. Sizce bu bilgi doğru mudur?
    Yakınıma ben yine de Çankaya Kaymakamlığından başvur dedim.
    Bilgili arkadaşkar yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun.

1) 2.000'TL'ye yakın bir dosya masrafı ödedim ama bu ücreti elden mi, yoksa başka bir yolla mı verdim hatırlamıyorum... Şubem taşındığı için de eski hesap kapatıldı. Geçmiş hesap hareketlerine bakamıyorum. Ne yapmalıyım?

2) Kredi hesabımdan hesap işletim ücreti almaya başladılar 2013 Nisan'dan beri. Böyle bir hakları var mı?
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    nerede ikamet ediyorsanız oraya başvurmanız gerekiyor.
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam,
    Bilgi icin teşekkür ederim. O halde yakınım Ankara'dan aldığı ev ve krefi icin Eskisehirdeki hakem heyetine başvuracak. Bugün Ankara dan bavurmuslardi. Ankara'daki başvuru kabul olmayacağı icin bir de Eskişehir'den başvursunlar o zaman. Aynı anda iki başvuru sorun olur mu peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ziraat bankası için yazımız çıktı dosya masrafı nı alabilireriniz diye. Ziraaat bankasına gittik fakat banka merkezden yazı gelmedi diye bizi 3- 4 aydır bekletiyor. Paramızı malesef ödemiyor.

Ne yapabiliriz arkadaşlar ?
  • cetera kullanıcısına yanıt
    Bende de durum aynı.1 ay oldu.Tüketici Hakem Heyeti 15 gün içinde ödeme yapılmazsa, tekrar bize başvurun, demişti.Bayramdan sonra gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ereneren -- 26 Temmuz 2014; 1:38:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2008_008

Bende de durum aynı.1 ay oldu.Tüketici Hakem Heyeti 15 gün içinde ödeme yapılmazsa, tekrar bize başvurun, demişti.Bayramdan sonra gideceğim.

Gitmeye gerek kalmadı, cuma günü aradılar, bankaya uğrayın paranız hesabınıza yatacak diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: cetera

ziraat bankası için yazımız çıktı dosya masrafı nı alabilireriniz diye. Ziraaat bankasına gittik fakat banka merkezden yazı gelmedi diye bizi 3- 4 aydır bekletiyor. Paramızı malesef ödemiyor.

Ne yapabiliriz arkadaşlar ?

İCRAYA KOYUN 1 HAFTA SONRA PARANIZ ALIRSINIZ BOŞUNA BEKLEMEYİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fernando_S

Arkadaşlar herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun.

1) 2.000'TL'ye yakın bir dosya masrafı ödedim ama bu ücreti elden mi, yoksa başka bir yolla mı verdim hatırlamıyorum... Şubem taşındığı için de eski hesap kapatıldı. Geçmiş hesap hareketlerine bakamıyorum. Ne yapmalıyım?

2) Kredi hesabımdan hesap işletim ücreti almaya başladılar 2013 Nisan'dan beri. Böyle bir hakları var mı?

TAŞINAN ŞUBEYE GİDEREK EVRAKLARINIZ İSTEYEBİLİRSİNİZ,
    KREDİYE BAĞLI HESAPTAN HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALINAMAZ GERİ İADESİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ
  • quote:

quote:

Gitmeye gerek kalmadı, cuma günü aradılar, bankaya uğrayın paranız hesabınıza yatacak diye.

Bankaya gittim, parayı hesabıma geçirmeden önce memur, genel müdürlüğün gönderdiği yazılara bakıyordu."Kredinin Eylül 2013'ten önce çekilmemiş olmasına dikkat edin." diye bir maddesini okudu, o yazıdan.(O da yeni görmüş bu maddeyi, ben 2014'te çekmistim krediyi)Genel Müdürlük'ten onay almam gerekiyor, dedi.
    Açıkçası anlamadım, Tüketici Hakem Heyeti karar vermişti.Hatta bankaya merkezden ödeme emri gelmişti.Süreç nasıl işler acaba?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ereneren -- 6 Ağustos 2014; 22:40:16 >

Yasin bey yarın konut kredisi kullanırken benden alınan ipotek tesis ücreti için ve kredi kartından taksitli nakit avans kullanırken kredi kartından kesilen taksitli nakit avans Komisyonu için Thh ne başvuracağım her ikisinide geri alabilirmiyim

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.