< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D538B603 -- 9 Temmuz 2017; 13:2:3 > |
Evi Terk Etmek: Bilmen Gerekenler
18 yaşından büyük bireyler için aile evini terk etmek, hayatlarında önemli bir dönüm noktası olabilir. Ancak bu karar, önemli hazırlıklar ve düşünceler gerektirir.
Evi Terk Etmek İstiyorum Ne Yapmalıyım?
Evi terk etmeden önce, mali durumunuz, barınma seçenekleriniz ve duygusal hazırlığınız da dahil olmak üzere dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır:
- Mali Durum: Kira, faturalar ve diğer masrafları karşılayabilecek istikrarlı bir gelirinizin olduğundan emin olun.
- Barınma Seçenekleri: Uygun fiyatlı ve güvenli bir konut bulun. Arkadaşlarla birlikte yaşamayı, bir oda kiralamayı veya bağımsız bir daireye taşınmayı düşünün.
- Duygusal Hazırlık: Ailenizden uzakta yaşamaya hazır olduğunuzdan emin olun. Özlem ve yalnızlık duygularıyla başa çıkmaya hazır olun.
Aileyi Terk Etmek
Aile evini terk etmek, duygusal olarak zorlu bir deneyim olabilir. Ebeveynlerinizle açık ve dürüst bir iletişim kurun. Onlara kararınızı anlatın ve duygularınızı paylaşın. Ailenizden anlayış ve destek isteyin.
20 Yaşında Evi Terk Etmek
20 yaşının başında evi terk etmek, birçok kişi için yaygın bir yaştır. Bu yaşta, çoğu birey mali açıdan daha bağımsızdır ve kendilerine ait bir yaşam kurmaya hazır hissetmeye başlar.
Evi Terk Etmek İstiyorum
Evi terk etme konusunda endişeleriniz varsa profesyonel yardım alın. Bir terapist veya danışman, kararınızı değerlendirmenize, duygularınızı yönetmenize ve geçişi planlamanıza yardımcı olabilir.