Şimdi Ara

Yaris, İ20, C3 İkinci El Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

25.000 TL ortalamasında araç bakıyorum. İlk aracım olacak. Araştırdıkça işler daha da karmaşık hale geliyor.

Ortalama;
    2007 Yaris
    2007 C3
    2010 İ20

Araştırdığımda bu bütçeye bu yıllar denk geliyor. Gönlüm ilk olarak Yaris sonra İ20 sonra C3 ten yana ancak bu kararı iç tasarımına bakarak karar veriyorum. Çünkü hiç bir bilgim yok.
    Yol tutuşu, sağlamlık, aracın içinden ses çıkması vs araştırdıkça bir sürü farklı yorum geliyor hepsi için. LPG li istemiyorum. Km 150.000 in üstüne bakmıyorum. Bana arkadaşların önerdiği detaylar bunlar.

Sizlerin tavsiyesi nedir?

• Takip
    Ben de ibiza düşünüyorum modeli biraz daha düşük oluyor ama bakalım.
    Bütçemiz aynı benim de ilk aracım olacak. 25000e hatchback bakıyorum ben de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 Yaris dizel kullanıyorum.
    Sıfır aldım, 132 bin oldu daha bir kez bile sorun çıkarmadı.
    Şimdi satıyorum diye demiyorum güzel ve sağlam bir araç
  • Biraz daha ayrıntı rica etsek. Performans, yakıt, fiyat gibi. :D
  • 0 i20'nin 2011 olanını 4 yıl kullandım. Hiç üzmedi.

• c3 ile yaris eski kasa, i 20 bir nebze olsa iyidir sanırım.
  • C4 var bende ve 1.4 benzinli sx donanım 25-28 arasına sx 1.4 benzinli c4 bulursun 2006-2008 model c4 iyidir üzmez 8 senedir kullanıyorum ve bir arıza bile yapmadı 63.000 kmdeyim bu araba ortalam 6.8-7.1 arası İstanbul şehir içinde yakar araba iyidir donanım zengini araçtır 6 airbag, esp, abs, aux,ani frenleme flaşör,elektrikli ısıtmalı katlanabilen aynalar,cruise conrol ve hız sınırlayıcı.350 litre bagaj tek sorunu tümsekten 50-60 üstünde geçerken arkadan ses gelir darbeyi ama emer. İzalasyon ise 130 dan sonra ses alır ama çok performans beklemeyin fakat yokuştada hiçbir zaman 4üncü vitese düşürmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 2.el ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    gönlüm i20 diyor ama yakıt sıkınt olmasın size

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlan var mı bir bilgi alsak?

Bugün yine çevremde araç sahibi, bilgisi olanlarla görüştüklerime dayanarak söylüyorum;
    Yaris en güzel tercih diyorlar. C3 ler için 2009 öncesi sıkıntılı olabiliyor diyorlar. i20 için de Kore olmasına rağmen parçaları pahalı ve yol tutuş sıkıntılı diyenler var.
    Neticede Japon tercih et diyorlar. :D

Yaris için sorduğumda 1.0 motorlar benzinli motoru öldürür, tek kişi binmiyorsan aile arabası olarak özellikle uzun yolda sıkıntı, yokuşta sıkıntı çekersin, araba gitsin diye gaza basacaksın hem yakıt masrafın artacak hem de motoru öldüreceksin. 1.0 motorda pişman olursun diyorlar. Bu kadar mı vasat 1.0 motor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi
    Biraz daha ayrıntı rica etsek. Performans, yakıt, fiyat gibi. :D

Aracın stok hali bile oldukça performanslı. Ben Megachips'e chip tuning yaptırdım ve yaklaşık 100 bin km'dir o şekilde kullanıyorum.
    Kesinlikle dizel Yaris alırsanız performans konusunda sıkıntı yaşamazsınız, hatta aralarda pis pis sırıtabilirsiniz
    Yakıtı İstanbul şehir içinde 5-5.5 litre arası değişiyor aracımın. Çok sıkışık trafikte 6 olabiliyor.
    Bu değerler tabi normal kullanım için geçerli. Aşırı performanslı kullanırsanız 6'yı aşabilir, tüketim odaklı kullanırsanız da 5'in altına düşebilir.
    Toyota'nın bakımları gayet makul fiyatlı, garanti bitmesine rağmen hala yetkili serviste bakımlarını yaptırıyorum.
    Aracımı 2 takım alaşım jant ve kışlık lastikler ile beraber 25 civarına satmaya çalışıyorum şu anda, ama sanırım 24 civarına bırakmam gerekecek.

quote:

Orijinalden alıntı: denizzz89

İlan var mı bir bilgi alsak?

Bugün yine çevremde araç sahibi, bilgisi olanlarla görüştüklerime dayanarak söylüyorum;
    Yaris en güzel tercih diyorlar. C3 ler için 2009 öncesi sıkıntılı olabiliyor diyorlar. i20 için de Kore olmasına rağmen parçaları pahalı ve yol tutuş sıkıntılı diyenler var.
    Neticede Japon tercih et diyorlar. :D

Yaris için sorduğumda 1.0 motorlar benzinli motoru öldürür, tek kişi binmiyorsan aile arabası olarak özellikle uzun yolda sıkıntı, yokuşta sıkıntı çekersin, araba gitsin diye gaza basacaksın hem yakıt masrafın artacak hem de motoru öldüreceksin. 1.0 motorda pişman olursun diyorlar. Bu kadar mı vasat 1.0 motor?

Malum site ilan numarası : 244884398

i20 (1.4 benzinli) benim bacanakta var ve gayet memnun.
    Parça fiyatlarını bilmiyorum ama henüz sorun çıkarmadığı için parça değiştimedi.
    2009 model ve yaklaşık 70 bin civarı yaptı sıkıntısız.
    Bir hafta kadar aracını kullandım ve pek sıkıntı görmedim.

Değil 1.0 Yaris, hiçbir japonun bakımlarını eksik etmediğiniz sürece normal kullanımda motorunu öldüremezsiniz.
    Kullanmadığım için bilemiyorum ancak bence bu sınıfın hakkı atmosferik benzinlide 100 hp, dizelde de en az 75-80 hp civarıdır.

C3 için ise yorum yapmam zor, ama adamlara bir önyargım yok değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 9 Aralık 2015; 8:37:13 >

• Arkadaşlar İzmir de en iyi seçenek olarak karşıma çıkan 2011 model 1.4 HDi Peugeot 206 Plus Comfort aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizzz89

Arkadaşlar İzmir de en iyi seçenek olarak karşıma çıkan 2011 model 1.4 HDi Peugeot 206 Plus Comfort aldım

Hayırlı olsun, güzel araç
  • C3'ü kafadan elerdim. Diğerlerinin yanında anılması bile ağrıma gidiyor.

yüksek modelli olan i20 'yi tercih ederdim gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.