Şimdi Ara

Yaris mi Jazz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

22.000 - 23.000 TL fiyat aralığında bir araç almak istiyorum. Uzun araştırmalarım sonunda 2 modelde karar kıldım. 2006/7 model Honda Jazz 1.4 Elite ve 2007 model Toyota Yaris 1.4 D-4D Sol Dizel.

Alacağım araç son aracım olmayacağı için piyasanın tercih ettiği modellerden olmasına özen gösteriyorum ki kolay satabileyim. Aylık 1200/1400 km yol yapıyorum. Bu bağlamda yakıtı ve bakımları ekonomik araçları tercih etmeye çalıştım. Tercihlerimde yanılmışsam önerilerinizi bekliyorum.

Şimdilik bu iki araç arasında hangisini tercih edeyim? Yakıt, performans, güvenlik, bakım masrafları gibi değişkenleri göz önünde bulundurursanız bana hangisini tavsiye edersiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• yakıt, performans, güvenlik, bakım masrafları ikisi de aynı sayılır...jazz cvt alırsan rahat edersin...hem bagaj hacmi yaristen büyüktür.
  • Merhaba, 2,5 senedir Yaris d-4d Sol Special kullanıyorum

Kesinlikle tavsiye ederim.

Performans olarak sınıfının en performanslı dizelidir.
    (Alırken fabrika verileri 0-100 hızlanmalarına bakmıştım. Beygir gücü veya torku fazla olanlar bile bu verilere ulaşamıyor. Herhalde gücü daha iyi yola aktarıyor)

Çoook az yakıyor.
    Jazz her ne kadar sınıfının en az yakan benzinlisi de olsa, yine de pek yanına yaklaşamaz ekonomiklik konusunda.

Frenleri çok başarılıdır.

Bir başka arkadaş da sormuştu, istersen
    http://forum.donanimhaber.com/m_33938299/mpage_1/key_//tm.htm#33946299
    linkinden takip edebilirsin.

• Toyota Yaris 1.4 D-4D Sol Dizel olabilir ama duz yaris sakın ama sakın almayın arabayla eski focadan yenı focaya 2. viteste geldik yokusu yemedı
  • quote:

Orijinalden alıntı: b.ssngl
    Toyota Yaris 1.4 D-4D Sol Dizel olabilir ama duz yaris sakın ama sakın almayın arabayla eski focadan yenı focaya 2. viteste geldik yokusu yemedı

Nasıl bir yokuş vardı bilmiyorum ancak benim şimdiye kadar zorlandığım hiçbir yokuş olmadı.

İstanbulda yaşıyorum ve Profilo AVM nin arkasındaki inanılmaz yokuşlu yollarda bile deli gibi tırmanıyor.

Araçta bir problem olabilir, ya da ilk defa dizel araç kullanıyor olabilirsiniz.

"Düz vites almayın" lafı da tamamen saçma bir laf. Başka yerde söylemeyin ciddiye alınmazsınız!

Çok çok dik bir yokuş bile olsa bu araç 2500 bilemediniz 3000 devirde gayet güzel yokuşu çıkar.

Ayrıca buradan iddia ediyorum ki 190 nm torkuyla yaris, çoğu 1.6 aracın çıkamadığı dik yokuşları hızlanarak bitirebilir.

• iki aracıda kullandım jazz daha geniş daha uzun yarısa göre daha iyi geldi bana yakıt olarak jazza lpg taktırınca aynı yakar yarıs ile ikisinide test edin derim.
  • Kızkardeşim de son 8 aydır Jazz var.

Almayı düşündüğü zaman pek onaylamama rağmen ama yüzüne de söyleyip üzmek istememiştim.

Araba alındıktan sonra 2 kere 4 kişi ,bagaj dolu olarak Göçek'e gitti,geldi. Kızkardeşimin eşi hem performansından,hem yakıtından hem de iç genişliğinden çok memnun olarak bu seyahatleri tamamladıklarını söyledi.

Fakat eminim araç Yaris olsaydı hacim olarak çok sıkıntı çekerlerdi. Yarislerin iç hacimleri gerçekten çok dar.

Yakıt olarakta Jazz sınıfında ekonomik oluşuyla çok başarılı.

Bence Jazz !!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ20 mi Clio mu? Aveo mu? Yada?
    7 yıl önce açıldı
    Corolla mı Megane mi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaris`i aldığım sene 4 kişi İstanbul - İzmir, İzmir - İstanbul yaptık.
    5 kişi İstanbul - Erikli yaptık. (arkada oturanlar gayet rahattılar)
    Bagajı jazz kadar değil tabiiki, ancak yetersiz de değil.
    Bir şekilde sığdırıyorsunuz.

İc hacim olarak Yaris sizi şaşırtacaktır, ancak Jazz biraz daha geniş hissi veriyor açıkçası.

Performans olarak da dizel bir araçla benzinli (atmosferik tabiiki) bir aracı karşılaştırmamak gerekir.
    Dizel araç çok daha performanslıdır ve bu performansı almak için motoru zorlamanıza gerek yoktur.
    Örneğin Yaris, in max torku 190 NM dir ve bu torku 1800 rpm denj itibaren 3000 devire kadar geniş bir devir bandında üretmektedir.
    Jazz da ise maximum tork sadece 119 NM dir ve bu torku alabilmek için 2800 rpm çevirmeniz gerekir.

En güzeli 2 aracı da kullanmanız ve ona göre karar vermenizdir.
    Dizel Yarisin daha 1800 rpm de verdiği torkun keyfini alınca bagaj vs düşünmezsiniz zaten

Yakıt konusuna gelince ancak LPG takarsanız bir ihtimal yaristen ekonomik olacaktır.

Kalite açısından, sorunsuzluk açısından bakarsak da iki araçtan da memnun kalırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 26 Ağustos 2009; 18:24:48 >

• 2009dan beri 2 yil gecmis biraz gec yaziyorum ama okurken kafama takildi yazmadan edemedim. yarisin ici jazzdan dar degildir, hatta arka diz mesafesi cazdan 1, 2 santim daha coktur. eski kasa jazzi bilmiyorum ama 2009 sonrasi yeni kasa icin konusuyorum. jazz biraz daha genis his verir, genis camlari ve panoramik tavaninda dolayi. yarisim var jazzada 5 6 kere bindim surucu koltugunda yariste daha rahat ediyorum 105 kiloyum. Fakat jazzin bagaji yarise gore bariz daha buyuktur boylede bir durum var. hatta sirf bu yuzden yaristen jazz a gecmeyi dusunuyorum diyerek yazimi noktaliyorum...
  • Jazz çok kullanışlı, hele elite olanı alınırsa sunroof falan da var. Arka koltukların kullanışlılığını ve kalitesini ben benzer hiçbir araçta görmedim. Zaten büyüklüğü süper...tüketimi iyi..5 senedir kullanıyoruz, her kuruşunu hakkeden farklı bir araç bence..
    Bana Yaris aldıracak tek sebep dizel olan versiyonu olurdu..Bunun dışında yer türlü Jazz...
  • ekonomi ve performans konusunda yaris d-4d, bagaj ve donanım olarak jazz daha üstün.

ekonomi
    yaris > jazz

performans
    yaris > jazz

iç hacim
    yaris = jazz

bagaj
    yaris < jazz

donanım
    yaris < jazz
  • yakıt olayı yarise çevirir ama ikiside benzinli olsa jazz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.