Şimdi Ara

Yaş 19 Bıyıklarım çok az çıkıyor bir bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
37.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler benim bıyıklar tüğ gibi ince çıkıyor benim yaşımda bazı arkadaşlarımın malkaçoğlu gibi bıyıkları var. Ve çıksa bana yakışacağından eminim . Sakallar baya cıkıyorda hep kesıyorum sakalı sevmıyorum pek bıyıkların sert ve uzun olması için yapabileceğim bir yöntem varmı ? Jilet dışında çünkü denedim hiç bir katkısı yok sakalda işe yarıyor sadece

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: Bıyık Çıkmama Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Giriş:

Bıyıklarının az çıkmasından endişe duyuyorsan yalnız değilsin. Birçok erkek, özellikle 19 yaşında senin gibi genç yaşlarda, sakallarının çıkmasına rağmen bıyıklarının tüy gibi çıkması veya hiç çıkmaması sorunuyla karşı karşıyadır.

Nedenleri:

Bıyık çıkmamasının birkaç olası nedeni vardır:

• Genetik: Bıyık çıkma eğilimi büyük ölçüde genetik tarafından belirlenir. Ailenizde bıyığı az çıkan kişiler varsa, senin de benzer bir şekilde bıyıkların az çıkması muhtemeldir.
    • Hormonlar: Bıyık büyümesi, testosteron hormonu tarafından tetiklenir. Testosteron seviyeleri kişiden kişiye değişir ve bazı kişilerde bıyık çıkmak için yeterli testosteron olmayabilir.
    • Tıbbi Durumlar: Bazı tıbbi durumlar, örneğin hipogonadizm ve tiroid sorunları, bıyık çıkmasını engelleyebilir.
    • İlaçlar: Belirli ilaçlar, örneğin kemoterapi ilaçları ve antiandrojenler, geçici olarak bıyık çıkmasını engelleyebilir.

Bıyık çıkmıyor sorunu için birkaç potansiyel çözüm vardır:

• Minoxidil: Minoxidil, bıyık büyümesini teşvik etmek için kullanılan topik bir ilaçtır.
    • Lazer Tedavisi: Lazer tedavisi, bıyık foliküllerini tahrip ederek kalıcı bıyık çıkmasını engelleyebilir.
    • Hormonal Tedavi: Testosteron seviyeleri düşükse, hormonal tedavi bıyık çıkmasını teşvik edebilir.
    • Sabır: Bıyık çıkması genellikle zamana yayılan bir süreçtir. Bazı kişilerde bıyıklar 20'li yaşların sonuna kadar çıkmaya devam edebilir.

Sonuç:

Bıyık çıkmıyor sorunu yaygın bir endişe kaynağıdır, ancak genellikle çözülebilir bir sorundur. Yukarıda belirtilen nedenleri ve çözümleri göz önünde bulundurarak, sen de daha dolgun bıyıklara sahip olmanın yollarını keşfedebilirsin. Bıyık çıkmama sorununun altında yatan herhangi bir tıbbi durumdan şüpheleniyorsan, bir sağlık uzmanına danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2side ayni sekikde az cikiyor ne guzel gerek yok
  • 19 yasinda biyik mi birakscaksin

Igrenc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wanted9

Beyler benim bıyıklar tüğ gibi ince çıkıyor benim yaşımda bazı arkadaşlarımın malkaçoğlu gibi bıyıkları var. Ve çıksa bana yakışacağından eminim . Sakallar baya cıkıyorda hep kesıyorum sakalı sevmıyorum pek bıyıkların sert ve uzun olması için yapabileceğim bir yöntem varmı ? Jilet dışında çünkü denedim hiç bir katkısı yok sakalda işe yarıyor sadece

Mabadında az kıllıdır şimdi
  • Genetik olarak bıyıksızlık varsa işin zor, badem yağı vs. deneyebilirsin. Bana kalırsa öyle olması daha iyi senin için, bıyık bırakmak yaşı büyük gösterir. Şuan daha az zahmet verirsin hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Genetik olarak bıyıksızlık varsa işin zor, badem yağı vs. deneyebilirsin. Bana kalırsa öyle olması daha iyi senin için, bıyık bırakmak yaşı büyük gösterir. Şuan daha az zahmet verirsin hem.
    Sürekli jilet ile kesmen lazım ki sertleşsin aksi takdirde ince kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Sürekli jilet ile kesmen lazım ki sertleşsin aksi takdirde ince kalır.

Alıntıları Göster
    bıyık kesmek sakal kesmekten daha zordur. sakal keserken hisstemessin ama bıyığın olduğu kısım yani dudak daha hassas olduğu için keserken yolunuyormuş gibi olur
    kıla tüye fazla özenme. benim sakal ve bıyıklar 21-22 yaşımdan sonra seri uzamaya başladı, şimdi önünü alamıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş çok mu büyük beyler?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

bıyık kesmek sakal kesmekten daha zordur. sakal keserken hisstemessin ama bıyığın olduğu kısım yani dudak daha hassas olduğu için keserken yolunuyormuş gibi olur
    kıla tüye fazla özenme. benim sakal ve bıyıklar 21-22 yaşımdan sonra seri uzamaya başladı, şimdi önünü alamıyoruz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim Kimi kirli sakal bırakır kimi baska birşey Bendede bıyık merakı cıktı bırden kafaya takdım birden bunun yaşı fılan nedır anlayamadım , dediğim gibi benim yaşımda arkadaslarımda babamınkınden fazla cıkıyor bendemi bir sorun var diye endişe etdim belki genetikde olabılır şu badem yağını bir deniyim bakım tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

Alıntıları Göster
    Aynısı bende de var mirim.

Vücudum öyle çok kıllı değildir, herkes gibiyim işte. Ama bıyıklarım incecik ve kumral çıkıyor.

Sakallarımın çene ve boyun kısmı kırmızı-turuncu, bıyığa yakın yerleri altın sarısı, yanaklar koyu kahve, saçlar koyu kahve, bıyıklar kumral.

Nasıl kombinasyon ama Genetik facia

• Sizi bilmem ama akranlarınız bıyık bırakınca kendini malkoçoğlu gibi hissediyor adamlar bildiğin latif doğan gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cureshat

Sizi bilmem ama akranlarınız bıyık bırakınca kendini malkoçoğlu gibi hissediyor adamlar bildiğin latif doğan gibi.
    Aynı yaş sakal bile yok favoriler çıkmaya başladı az biraz da çene altında, durum vahim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarı Çiyan -- 17 Mayıs 2013; 1:14:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cureshat

Sizi bilmem ama akranlarınız bıyık bırakınca kendini malkoçoğlu gibi hissediyor adamlar bildiğin latif doğan gibi.
    Jilet vur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

Jilet vur.

Alıntıları Göster
    Jilet vurmak bir işe yaramaz. Vellüs kıllar, terminal kıllar gibi değildir. İstediğiniz kadar jilet vurun bir işe yaramaz. YANLIŞ İNANIŞTIR BU!
  • Kilda keramet olsa...

Neyse iste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Kilda keramet olsa...

Neyse iste.
    yaş 22 hehe :D

bıyık işe yarıyo olum ne yap ne et çıkart farka bak :D
     Yaş 19 Bıyıklarım  çok az çıkıyor bir bakın Yaş 19 Bıyıklarım  çok az çıkıyor bir bakın Yaş 19 Bıyıklarım  çok az çıkıyor bir bakın

• benim sadece çenemde çıkıyor diğer yerler bebek gibi yaş 19 ben ne yapayım
  • İnan bundan 10 sene sonra lanet edeceksin o sakal bıyıklarına. Her gün traş ola ola yüzün eskiyecek. Bırak az çıksın daha iyi. Ne imrenirdim askerde o sakalı az çıkan çocuklara. Adamlar 3 günde 1 traş olurdu, biz bi sabah bi akşam olurduk. Peh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

İnan bundan 10 sene sonra lanet edeceksin o sakal bıyıklarına. Her gün traş ola ola yüzün eskiyecek. Bırak az çıksın daha iyi. Ne imrenirdim askerde o sakalı az çıkan çocuklara. Adamlar 3 günde 1 traş olurdu, biz bi sabah bi akşam olurduk. Peh.
    Sertleşmede etkili mi bilmem ama çıkarma konusunda minoxidil içerikli ilaçları öneriyor dermatologlar falan. Belki kıl sertleştirmede de işe yarıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

yaş 22 hehe :D

bıyık işe yarıyo olum ne yap ne et çıkart farka bak :D
     Yaş 19 Bıyıklarım  çok az çıkıyor bir bakın Yaş 19 Bıyıklarım  çok az çıkıyor bir bakın Yaş 19 Bıyıklarım  çok az çıkıyor bir bakın

Kardeş adam bunu görürse çıkan bıyıklara lazer epilasyon yaptırır la,bumu işe yaramış hali :D

• Bıyık çıkınca erkekmi oluyorsun bırakın bu işleri ya ben sakal çıktı diye 1 yıl bunalıma girdiğim kızlar beni hayvan gibi görürü diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.