Merhabalar. Bugün uzun zaman sonra şehir dışına gezmeye çıkmak istedim hazır finaller bitmişken arabama atlayıp il dışı yapayım dedim. Demez olaydım belki de hayatımda ilk defa bu kadar trafikte korku yaşadım. Aşağıdaki fotoğrafta kameranın baktığı açıdan ben geliyordum sağ taraftan ise başka bir araç geliyordu. Bana yeşil ışık yandığı için biri çıkmaz mantığıyla kavşağa biraz yüksek süratle girdim(110 km/h civarı). Ancak kavşağa girmeme 100 metre kala sağ taraftan araba direk çıktı ben de aniden frene asıldım arabanın arkası tam yanıma geliyordu son anda azıcık freni kestim ve direksiyonu sağa kırarak son anda kurtardım. Allah'tan adam yolun ortasında durmadı biraz ilerledi ortaya kadar yoksa arabanın soluna en az 80'le vuracaktım çünkü arabası çok uzun olduğu için yolun tamamını kaplıyordu ![]() |
YAŞADIĞIM ŞOK SONRASI ARABA SÜRMEKTE ZORLANIYORUM

-
-
Kavşağa 110 la girilmez
Hız sınırı neyse uy
Bir musibet bin nasihatten iyidir derler
Ders olmuştur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
geçmiş olsun. 70 iyi öyle devam et
-
trafik kurallarına uyarak yenebilirsin, mesela kavşaklara geldiğinde hızını düşürerek işe başlayabilirsin.
-
Amerikada bombos kavsakta durmadigi icin arkadasim mahkemeye cikarilip ceza aldi. Adamlarda oyle bir kuralcilik var.
Sen ise i10 gibi kucucuk ve guvensiz bir arabayla kavsaga 110 ile girip hayatinla kumar oynuyorsun. Dostum sen ne yapiyorsun?
Onune cocuk da cikabilirdi, motor da allah korumus verilmis sadakan varmis.
Kavsakta durulur, bizim millet asla durmaz durust olalim ben de durmam cunku durursam arkamdan gecirirler ama en azindan hizini o kadar dusurursun ki ani bir durumda frenle hemen durabilesin.
Gecen istanbula gittim geldim onume once domuz firladi, sonra kopek firladi, bir adam telefonla konusurken seridini kaybetti en sola kaydi. Yani sen ne kadar kendine guvensen de baska her araca her olasiliga temkinli yaklasacaksin. Her zaman elin tetikte, ayagin frende olacak.
Allah korumus, buyuk ders olmus. Lutfen aklindan cikarma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk zamanlar böyle hissedersin de sonra aldırmıyorsun bile. Biz uzun yola giderken sol şeride atlayanlar mı dersin, virajda sollama yapanlar mı dersin. Akşam varıyorsun yatıp uyuyorsun.
-
İ10 ve kavşağa 110 ile giriyorsun maşallah bu öz güven nereden böyle. Trafik kurallarına uyalım. Sonu çok kötü bitebilir. Şu anda hastahane mezarlık yada karakolda nezarette bekliyor da olabilirdin.
Ehliyeti yeni aldığım sene Denizden dönüyordum. Yorgunduk haliyle iki aile tek araba yakıt aldım. İstayondan çıkacağım gideceğim yönde trafik şıkışık az biraz boşluk gördüm karşıdan gelen de yok diye çıktım ben girmeyeyim diye arkadaki onun bunun çocuğu ilerledi kaldım yol ortasında uzaktan bir as 900 kamyon geliyor hafif rampa aşağı hiç gaz kesmedi bende bir panik oldu hayatım film şeridi gibi geçti. Neyseki öndeki araç az ilerledi ben attığım gibi kamyon geçti. 5 10 saniye ile atlatmıştım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
abicim anlık tedirginlik/korku hali kısa sürede geçer onu dert etme. senin yapman gereken şu;
evine yakın yerde çok nadir aracın geçtiği bir kavşak bul, bu kavşağa girerken sağını-solunu kontrol et ve bomboş olsa bile frene basıp hızını 30-35'e düşürüp öyle geç kavşağı. bu işlemi 10 kere ard arda tekrarla ve kas hafızası oluşsun ayağında. bir sonraki trafiğe çıkışında kavşak görünce ayağın otomatik frene gidecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Haziran 2021; 22:51:27 >
20 yillik ehliyet sahibiyim. 2 ay once ilk kazami yaptim. Ara sokakta giderken normalde surdugumden daha hizliydim ama enteresandir farkinda degildim, degilmisim. Esim ve kucuk oglum aractaydi. Her zaman gectigim yol. Dur tabelasi da benim geldigim tarafta. Dortyol agzina geldigimde hizim 70 km civari sagdan bir arac geldi( o da hizliydi) esimin oturdugu taraftan tekere ve sag camurluktan vurdu. Karsi taraf pert oldu sukur bizde bisey yok.
2 ay gecmesine ragmen her ata sokak yol agzinda aklima geliyor, zaten kazadan sonra yolumu hep o sokaga dusurmeye ve defalarca ordan gecmeye calistim. Ne yalan soyleyim hala bir garip oluyorum. Ama bu sayede daha temkinli oldum ve dusuk hızlarda kullaniyorum.
Arkadaslarin dedigi gibi bisure sonra unuturum bile ama esim o gunden buyana arac kullanmiyor, korkuyor.
Kibrit kutusu kadar araç ve 110 Km hız
-
Herkese günaydın ; öncelikle büyük geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış ki sorunsuz atlatmışsınız. Bir musibet bin nasihat tan iyidir. Siz başkalarının ikazı yerine olayı bizzat yaşayarak tecrübe edinmişsiniz. Arabanızın küçük büyük olup olmaması önemli değil iş makinesi daha güvenli bile olsa ondada belalarla karşılaşırsınız . Lafı uzatmadan kurallara uymak insan yaşamını uzatmak için yapılması için konulur bunu hiçbir zaman unutma . Zaman her şeyin ilacıdır. Kurallara uyarak yaşamını devam ettirdiğin sürece yaşadığın acı tecrübeler anı olarak kalır. Sağlıklı ve kazasız günler dilerim.
-
Şehirlerarası yollarda kavşağa bağlı yollar görünmüyorsa bu tedirginliği sürekli yaşıyorum genelde panik frende aracın durabileceği 90 gibi hızlara kadar da düşerim istemsizce. Trafikte bazı korkuları taşımak gerekiyor. Bundan sonra siz de korkudan öyle yaparsınız artık. Bir şey olmamasına sevindim geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 24 Haziran 2021; 8:44:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle sakin ol, aynısına benzer başıma geldi.
80 gibi bir hizla senin gibi yolun en sağından ilerliyorum, fotoğrafta ki gibi 300 mt civarı ışığa vardı, bu arada 90 ile en sağ seritten ilerlerken (emniyet şeridi yok yolda bu arada 3 şeritli yol) araçları da geçmeye daha yeni baslamistim hepsi de sol ve ikinci şeridi doldurmuş, oysa gittiğim serit cizik cizikdi, bi an aklıma parladı 50 ye kadar düşeyim dedim önüme biri felan atlar. Veee demeye kalamadan, 90 ile giderken 7-8 mt önümde, bir araç direksiyonu kirdiii sağ seride durduğu yerden harekete geçti ve atladı. Hizi 10 felan aramizda 3 araba mesafe ya var ya yok.
Varya hala aklıma geldikçe kullanan bebenin (ehliyeti yoktu yüksek ihtimal) kulağını hala cinlatirim.
Sonra ne mi oldu, freni sonuna kadar bastim, sağdan bir tali yol olduğunu anladığım an refleksle sağa girdim (iyi güzel girdim de tali yolun genişliği 5-6mt anca, direksiyonu tam da kiramadim esp yok takla atar araç diye sadece bir şerit degistirmelik kirdim.) ve öndeki aracin arka tamponu, benim ön camurluk hizama kadar geldiğinde, aslında yanyana geldiğimizi ve benim aracın burnu kaldırıma doğru ilerlemeye devam ettiğini, kaldirimdan sonra da boş arazi olduğunu anladim ve ucmaktansa arabaya vururum dedim ani refleksle kırdım sola geri.. Bunun hepsi 5-6 saniyede oluşuyor bu arada
Bizim eleman gaza basmasi sayesinde milim farkla geri arkasin girebildim. araca vurmadim, ilk ışıkta da durdurdum,3 tane cocuk babasının aracını kaçırmış yüksek ihtimal... Napabileceksin ki?
Kenara çektim, yaktım bi cugara yola devam ettim.
Trafikte hala da seri araba kullanmaya devam ediyorum. O olay yasadigimda 1-2 gün gergin sürmüştüm, 3 gün devam
Not: o anlari hayal meyal hatırlıyorum, anlık gelişen ve anlık verilen doğru kararlar sayesinde atlattım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 24 Haziran 2021; 9:46:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sonuç. ne yaptınız şu an.
-
Herkes neden aracın hızına modeline takılmış ? i10 110 la gidemiyor mu ? Kaldı ki burada yeşil arkadaşa yanıyormuş kırmızıda çıkan hakkında yazan çizen olmamış o sığır yola çıkmasa arkadaşın hızıyla alakalı bir sorun olmayacakmış zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 28 Haziran 2021; 14:24:5 > -
bu sefer karşısına araba süren bir sığır çıkmış ama ertesi gün yaya bir sığır veya gerçek anlamda bir sığır da çıkabilir. yarın öbür gün sığıra çarptığında bu adam sığırın teki kırmızıda geçmiş demiyor yasalar, altında istersen volvo xc90 olsun istersen şahin olsun fark etmez, kavşak varsa yavaşlayacaksın diyor. ki kader bu, işiniz bu taraftaki değil diğer taraftaki yasalara da kalabilir.
-
hocam aniden ambulans , itfaiye , polis , hamile ya da hasta taşıyan taksi-bireysel araç da çıkabilirdi, ışık, saat, yolun durumu ne olursa olsun kavşaklarda muhakkak hız kesmek gerekiyor..
-
O araçla o hıza mı çıktın diyenlere bakma. 110 öyle aşırı saçma bir hız değil. Ama kavşağa girmen gereken bir hız da değil. Herkes yazmış zaten, dersini almışsındır.
Benim de başıma yıllar önce bayram sabahı erken saatlerde bir olay gelmişti. Kardeşimin arabasını almaya bir köye gidiyoruz, şehirlerarası ama 2 şeritli, gidiş geliş bir yol. Sol şeritte 180 civarı hızla gidiyordum, - biliyorum hatalıyım ama acele iş olunca insan basıyor, eminim çoğumuz yapmışızdır hızı- sağdaki salak aniden sol şeride geçti. Korna ve frenleme ile birlikte şeridin soluna yanaştım, yolun ortasındaki çukura düşecektim neredeyse. Beni fark etti Allahtan denyo, geçti gitti sağa. Böyle durumlarda adrenalinden kaynaklı sanırım, bir titreme geliyor bana. Biraz daha hızımı düşürerek gittim gideceğim yere. Şimdi ise birilerini sollarken sürekli uyarırım korna - sellektör ile. Bir musibet bin nasihatten yeğdir derler.
-
1) Önünü sağını solunu kestiremediğin yola 110 la girme
2) Işıklarda, kavşaklarda yeşil bile yansa biraz hızını azalt, aniden dönen olabilir, en soldan sağa geçen denyolar da olabilir, en kötüsü yaya çıkabilir.
3) Karşıdakinin hata yapma ihtimalini her zaman göz önünde bulundur ve defansif araç kullan.
4) Altındaki arabanın önemi yok, en ufak bir temasta kontrolü kaybedip sağa sola savrulursun.
Geçmiş olsun.
-
Arabam güvenilir bir araç değil diyorsun ama 110 ile kavşağa giriyorsun. Garip.
Amerikada bombos kavsakta durmadigi icin arkadasim mahkemeye cikarilip ceza aldi. Adamlarda oyle bir kuralcilik var.
Sen ise i10 gibi kucucuk ve guvensiz bir arabayla kavsaga 110 ile girip hayatinla kumar oynuyorsun. Dostum sen ne yapiyorsun? Onune cocuk da cikabilirdi, motor da allah korumus verilmis sadakan varmis. Kavsakta durulur, bizim millet asla durmaz durust olalim ben de durmam cunku durursam arkamdan gecirirler ama en azindan hizini o kadar dusurursun ki ani bir durumda frenle hemen durabilesin. Gecen istanbula gittim geldim onume once domuz firladi, sonra kopek firladi, bir adam telefonla konusurken seridini kaybetti en sola kaydi. Yani sen ne kadar kendine guvensen de baska her araca her olasiliga temkinli yaklasacaksin. Her zaman elin tetikte, ayagin frende olacak. Allah korumus, buyuk ders olmus. Lutfen aklindan cikarma. |
Kavşağa 110 la girilmez
Hız sınırı neyse uy Bir musibet bin nasihatten iyidir derler Ders olmuştur |
trafik kurallarına uyarak yenebilirsin, mesela kavşaklara geldiğinde hızını düşürerek işe başlayabilirsin. |
Herkes neden aracın hızına modeline takılmış ? i10 110 la gidemiyor mu ? Kaldı ki burada yeşil arkadaşa yanıyormuş kırmızıda çıkan hakkında yazan çizen olmamış o sığır yola çıkmasa arkadaşın hızıyla alakalı bir sorun olmayacakmış zaten. |
Benzer içerikler
- tct şanzıman
- citroen berlingo 1.6 hdi combi sx nasıl
- toyota avensis neden tutulmuyor
- cam filmi nasıl çekilir
- lpg tank tarihi sorgulama
- skoda slavia
- kia picanto 2024 fiyat
- m4 csl
- mg 7
- togg batarya kapasitesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X