Şimdi Ara

yaşanabilecek ucuz-güvenli ülke????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
8.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler millet, bir sorum var ve sizin bilgilerinizden faydalanmak istedim.

Her sene 6 ayı yurtdışında geçirmek istiyorum.Yurtdışında herşey dahil aylık 2000 tl bütçe ayırabilirim maksimum. Türkiyeden daha ucuza ve daha kaliteli yaşayabileceğim ülke/şehirler nerelerdir?? Ortalama maliyet ne olur??

Mesela ingilizler Goa, şeyseller tarafına gidiyorlar. Balkanlar, kuzey ülkeleri veya afrikada önerebileceğiniz yer var mı?? (orta amerika önermeyin lütfen uçak biletleri çok pahalı)

Beklentilerim ise güvenlik, emniyet, güzel yemekler ,dostcanlısı bir çevre ve mümkünse ingilizcenin yaygın olması

• filipinler, tayland, kamboçya
  • Benzer sebepler için ben Makedonyayı seçtim. Üsküp - Skopje den selamlar :)
  • hella,

hepsi de güzel ülkeler fakat her şey değil, onların kültürü hiç uymaz bana. yine de teşekkürler.

Elky,

Ben de Bosna, Macaristan, Bulgaristan gibi ülkeler arasında kalmıştım makedonya da yattı aklıma göçmen kanı çekiyor :) . Bana ora hakkında biraz daha bahseder misin?? Harcamalar ne kadar ve nerelere gidiyor aylık, sosyal ortam nasıl, en önemlisi oturma izni nasıl alınıyor? şimdiden çok teşekkürler.
  • Makedonya ve Üsküp araştırırsanız gerek forumda gerekse Ekşi de bir çok yazı görebilirsiniz. Ben kısaca gördüğüm - ve + yazayım:

- Kiril Alfabesi Kullanıyorlar, burada yaşayacaksanız 2 haftada öğrenirsiniz ama ilk geldiğinizde çok zor gelebilir size
    - 4 ırktan millet var, bu yüzden etnik yapı biraz karışık. Makedonlar (Slav), Arnavutlar, Romenler ve Türkler mevcut. Özellikle Arnavutlar ve Türkler iç içe geçmiş, Türkler kaybolmuş gibi.
    - Herkes ingilizce bilmiyor, çoğunlukla yaşlılarla anlaşabilmek için Makedonca öğrenmeniz lazım. Burada uzun süredir yaşayan Türklerle görüştüm 2 yılda bülbül gibi şakıyormuşsun.

+ Et rünleri, alkol, sigara vs ucuz. Yeme içme, zellikle gençseniz ve sosyal birisiyseniz, örneğin dışarıda gittiğiniz arkadaş ortamında Türkiyede 50TL'ye ancak kendi hesabınızı ödersiniz. Burada bu gün 5 kişi oturduk, herkez biraz içti, 2 kişi et yemeği yedi, gelen hesap toplam 1100 Denar =~ 44TL
    + 0Km araba fiyatları çok daha ucuz, örneğin Ford Mondeo Trend 2.0TDCI 2013 19 Bin €, Türkiye de 105 Bin TL. Yine Türkiyede 61Bin TL olan yeni golf, burada 15 Bin €
    + 2. el araba fiyatları Türkiyenin 3 de biri. 2005 Model 3.18 BMW, 50Bin KM de 4Bin€ istiyor sahibi, buarada aynı arabaya 30-35Bin TL istiyorlar.
    + İnternet çok daha ucuz. Şuanki Skopje de ki evimde 34TL ye, 60 kanal Kablo TV + 15Mbit sınırsız internet kullanıyorum. Hızda harbi 15Bit ve AKK vs yok.
    + Mobil internet yine gayet ucuz 4TL ye 1 haftalık, 1GB kotalı internet alabiliyorsunuz. Yani aylık 16TL ye 4GB Mobil internetiniz oluyor ve istediğinizde alıyorsunuz istemezseniz almıyorsunuz hiç. Bu hafta aldım haftaya yokum, alma kullanma yani misal.

Bunlar şuan aklıma gelenler. Sosyal hayyat içinde şöyle anlatayım, halkı özellikle gençleri eğlenmeyi iyi biliyor. Fakir bir ülke ama şuan Cumartesi, akşam 10dan sonra mekanları gez, en az 10 mekan bulursun vede hepsi doludur. Bayanları için geneli zayıf ve 160-180 ortalama diyebilirim, çirkinide var, sokakta göz göze geldiğinizde nereye neden gittiğinizi unutturacak seviyede olanlarıda. Sosyal hayatı gayet yerinde yani.

Ek olarak burası Balkanlarda vede Avrupaya bir çok yere bir kaç saat mesafedesin de, Avrupaya açılan bir kapı durumunda.
    Yine Makedonca öğrenmek, bilmek demek, Bulgarcayı anlamak, Sırpça, Hırvatça konuşup anlaşabilmek demek, yani tek bir dil ile Makedonyadan Bulgaristana, Kosovoya, Bosnoya kadar bir çoğrafyada iletişim kurabilmek demek. Kiril alfebesi bileceğin içinde Ukrayna, Rusya sana yabancı gelmeyecek ve bir çok kelimeyi yine anlayabileceksin.

• çok teşekkürler, bilgisiyle bizi aydınlatabilecek başka biri var mı?
  • Hem Türkiye'den ucuz hem güvenli hem daha kaliteli yaşanabilecek aklıma gelen yerler Budapeşte(Macaristan) Atina, Selanik, Girit gibi büyük Yunan şehirleri, Varşova, Krakow (Polonya), Split, Dubrovnik, Zadar,(Hırvatistan'ın sahil kentleri. Zagrep de eklenebilir.)...
    Makedonya ve Sofya önerilmiş fakat (gördüğüm için söylüyorum) oralarda İstanbul'dan İzmir'den Ankara'dan daha kaliteli bir hayat yok. Sofya'nın güvenlik konusunda sıkıntısı var. Yaşam kalitesi o kadar yüksek değil.
    Filipinler, Kamboçya, Tayland, Seyşeller tarzı ülkelerde hayatın Türkiye'den daha kaliteli olacağını sanmıyorum. (Türkiye'den giden birisi için)

Kısacası aradığınız kriterlere en uygun yer Budapeşte. Ama ben yine de Yunanistan'ı tercih ederdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En Güvenli hizmetlerimizdir
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • euro bölgesinde olması yunanistan ve budapeşte için bi dezavantaj fakat budapeşte de türkiyeyle hemen hemen aynı fiyat olarak. atina izmirden daha pahalıydı geçen gittiğimde.

galiba bosna veya makedonyada karar kılacağım çünkü 40000 euro yatırıma karşılık oturum izni veriyor. zaten ilk amacım daha az bir ücretle müstakil bir evde yaşamak.

Balkanlar-doğu avrupa tarafında kolayca oturum izni alabileceğimiz başka ülkeler var mıdır??

Sebastianbjk yardımcı olursan sevinirim. soğuk iklimle aram iyi değil polonyayı eliyorum.
  • Yunanistan'da krizden dolayı kiralar ve diğer fiyatlar çok düştü. Eskisi gibi pahalı bir ülke değil. Budapeşte Avrupa Birliği'nde fakat Euro bölgesinde değil. Halen kendi para birimleri Forint'i kullanıyorlar.
    Oturma izni konusunda pek bilgili değilim. 3sene Macaristan'da yaşadım ama öğrenci olduğum için izin sıkıntısı yoktu. Yaşam standartları, güvenlik, kalite gibi konulardan değerlendirirsek benim önerilerim Budapeşte ve Yunanistan. Vize almam sıkıntı olur diyorsanız orasına birşey diyemem.
  • Thailand - Chiang Mai

Ama 6 ay nasıl kalabilirsin bilmem...
  • Kazan'ı önerecektim fakat soğuk iklime karşı mesafeli durduğun için pek düşünmezsin.
  • istediğin kriterlere uygun olarak benim aklıma belgrad geldi ilk.
    bize göre ucuz ülke temel yiyecek olarak..
    büyük şehirden gidiyorsan çok fazla zorlanmazsın burada.
    büyük ve yapılacak şeyler bulabileceğin bir şehir.

ama iş durumu sıkıntılı orada iş bulabilmen çok zor tahminim.
    ekonomik olarak kotu durumdalar.

üsküp ya da kosovo filanda olabilir dil olarak çok sıkıntı çekmezsin
    ama belgrad kadar büyük ve gelişmiş değil.

İstersen git bir iki hafta kal vize filan istenmiyor..
    istersen orada yaşayan türklerle konuş danış.
    onlar sana daha iyi bilgi verir..
    mesela trg republike biraz aşağısında 2 tane türk restaurantı vardı.
  • hepinize teşekkür ederim, belgradı deneyeceğim, fakat ırkçılık olaylarından korkuorum biraz. Sırbistanın bosnaya göre avantajları nelerdir?

Senede 6 ay başka bir ülkede çalışıyorum zaten sezonluk diyelim, geri kalan vaktimi tatil gibi geçirmek istiyorum işsizlik sorun değil.

Benim için öncelik, bana vatandaşlık veren bir ülke olacaktır elbette. Bu arada yaptığım araştırmalara göre yunan adalarında da kiralar 250 euronun altına düşmüş, ayrıca kuzey afrikada da güzel yerler varmış sadece avrupalıların gittiği. Tüm yorumları dikkatle okuyorum, saygılar
  • byob kullanıcısına yanıt
    he ben iş durumunu göz önünde tutmuştum o yüzden yazdım onu..

hocam eğer iş filan yapmıyacaksanız o zaman daha rahat tabii. ekmek elden su gölden misali..

ırkçılık konusunda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum oyle sanıldığı üzere türklere filan ön yargları çok yok.
    belgrad aksine diğer balkan şehirlerine göre daha iyi kafa yapısı medeni olarak.
    haliyle son savaşlarda ülkenin bu hale gelmesi insanları bi nebze milli duygularını kabartıyo dışarıya karşı.
    olursa şöyle bir şey olur sen oraya gidersin iş kurarsın iyi para kazanırsın zenginleşirsin
    cevrediler içten içe sana uyuz olmaya başlar. dağdan gelip bağdakini kovma durumu olur.
    ayrıca son yıllarda türk dizileriyle daha bi ilgililer bize.. hem kızları da çok güzel bunuda belirteyim..

iş yapmayacaksan alternatifler değişir tabii.. ama tek başına gidipte ne yapıcaksın ki oralarda?
    bir iki hafta gezdikten sonra sıkılmya başlarsın..sosyal çevre yapman lazım..
    ne biliyim sende kürk mantolu madonnadaki raif bey gibi bir pansiyonda kalıp dil kursuna yazıl
    orada yaşayan kişilerle en azından ahbap olursun..
    bak bence bu iyi fikir dil kursu filan 6 aylığına..

ucuzluk ve yakın kültür olarak belgrad ı düşünebilirsin..en azndan bir kaç hafta gidip görebilirsin ortamını..
    belki budapeşte olabilir..orasıda ucuzluk olarak fena değildi..giden arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar..
    zagreb ve lubliyana küçük şehirler..belgrad varken oraları ben olsam tercih etmezdim.

Diğer bir yandan seninde dediğin gibi yunanistan da çok iyi bir alternatif..hatta en iyisi orası olur şu dönemde.
    selanik filan için izmir aynısı diyolar..üstelik kültürleri çok çok yakın bize..az çok türk nüfüsüda var oralarda..
    ama oturma iznini nasıl alırsın bilgim yok.. belki iş durumunu belgeleyip şu kadar iznim var ve ülkenizde dil kursuna yazılmak istiyorum sebebiyle izin verirler.

merak ettim meslek ne acaba? uzak yol kaptanı mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: rom11

he ben iş durumunu göz önünde tutmuştum o yüzden yazdım onu..

hocam eğer iş filan yapmıyacaksanız o zaman daha rahat tabii. ekmek elden su gölden misali..

ırkçılık konusunda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum oyle sanıldığı üzere türklere filan ön yargları çok yok.
    belgrad aksine diğer balkan şehirlerine göre daha iyi kafa yapısı medeni olarak.
    haliyle son savaşlarda ülkenin bu hale gelmesi insanları bi nebze milli duygularını kabartıyo dışarıya karşı.
    olursa şöyle bir şey olur sen oraya gidersin iş kurarsın iyi para kazanırsın zenginleşirsin
    cevrediler içten içe sana uyuz olmaya başlar. dağdan gelip bağdakini kovma durumu olur.
    ayrıca son yıllarda türk dizileriyle daha bi ilgililer bize.. hem kızları da çok güzel bunuda belirteyim..

iş yapmayacaksan alternatifler değişir tabii.. ama tek başına gidipte ne yapıcaksın ki oralarda?
    bir iki hafta gezdikten sonra sıkılmya başlarsın..sosyal çevre yapman lazım..
    ne biliyim sende kürk mantolu madonnadaki raif bey gibi bir pansiyonda kalıp dil kursuna yazıl
    orada yaşayan kişilerle en azından ahbap olursun..
    bak bence bu iyi fikir dil kursu filan 6 aylığına..

ucuzluk ve yakın kültür olarak belgrad ı düşünebilirsin..en azndan bir kaç hafta gidip görebilirsin ortamını..
    belki budapeşte olabilir..orasıda ucuzluk olarak fena değildi..giden arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar..
    zagreb ve lubliyana küçük şehirler..belgrad varken oraları ben olsam tercih etmezdim.

Diğer bir yandan seninde dediğin gibi yunanistan da çok iyi bir alternatif..hatta en iyisi orası olur şu dönemde.
    selanik filan için izmir aynısı diyolar..üstelik kültürleri çok çok yakın bize..az çok türk nüfüsüda var oralarda..
    ama oturma iznini nasıl alırsın bilgim yok.. belki iş durumunu belgeleyip şu kadar iznim var ve ülkenizde dil kursuna yazılmak istiyorum sebebiyle izin verirler.

merak ettim meslek ne acaba? uzak yol kaptanı mısınız?

o zaman interrail yapayım bi trenle komple balkanları :) Beğendiğim ülkeye dil kursu ile bağlanırım.

Zaten 0 dan başlayıp kendime yeni bir ortam ve hayat kurmak amacım, belki oralarda bile evlenip giderim. Türkiye'deki çevremden çok sıkıldım.

Hep siyaset-din-futbol baydı artık memleket. Daha sosyal, daha kültürlü ve açık görüşlü insanlarla yaşamam lazım. Ayrıca Türkiye gittikçe daha pahalı bir ülke olmaya başladı, fırsat bulduğum an gitmeliyim.

Kürk mantolu madonnayı okudum ayrıca... verdiğin örnek içimi kararttı, çünkü raif beyin sonu içler acısıydı :)

Sırbistanda ingilizce-rusça ile idare edebilir miyim ki :)

Şu an için yeni gözdem sarajevo gibi duruyor. her an vaz cayabilirim ama, bir göreyim bakalım.

• byob kullanıcısına yanıt
    interrail yapmadıysan kesin yap.. balkanlar için bilete çok gerek olmayabilir.
    otobüs fiyatları yirmi yirmi beş euro filan..belki daha ucuzdur.
    ama manzara için istersen belki tren olabilir.
    trenler bizlerdeki gibi eski, çok lüks bir şey bekleme
    ayrıca gece trenlerini tercih etme güvenlik açısından.

valla ülke gündemleri çok farklı değil balkanlarda siyaset futbol azda olsa sosyal olaylar her daim güncel..
    ama bizdeki kadar bayağı değildir ve yeni kültürler tanımak için katlanılır yinede.

dil kursu aklıma getirdi o romanı..evet sonu kötü bitiyodu..:(
    sende tululma oralarda yeni nesil maria puderlere

stari grad tarafında ingilizce ile halledersin benim gibi..
    turistik yerler olduğu için sorun olmaz
    ama diğer yerlerde az çok sırpça gerekir.
    belki 50+ olanlar az çok rusça anlayabilir dediklerini
    zaten kelimeleri vs. çok benziyomuş ve eskiden yugoslavya zamanında rusça öğretiliyomuş
    dayımlar biliyodu rusça ayrıyetten.

sarajevoda bulunmadım ama belgrada göre bizlere daha yakın bir yer olduğuna eminim.
    ama büyük şehirlerden sonra alışabilir misin oralara bilemiyorum.

ayrıca isteklerinin arasında iklimi sıcak ve müstakil ev yazmışsın bunları balkanlarda anca adriyatik kıyılarında
    bulabilirsin diğer alternatif yunan adaları ya da malta vs gibi dil okulları düşünebilirsin.
    hem denizden de kopmamış olursun.

Aklıma gelen birde evs olayını bir araştır derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rom11

interrail yapmadıysan kesin yap.. balkanlar için bilete çok gerek olmayabilir.
    otobüs fiyatları yirmi yirmi beş euro filan..belki daha ucuzdur.
    ama manzara için istersen belki tren olabilir.
    trenler bizlerdeki gibi eski, çok lüks bir şey bekleme
    ayrıca gece trenlerini tercih etme güvenlik açısından.

valla ülke gündemleri çok farklı değil balkanlarda siyaset futbol azda olsa sosyal olaylar her daim güncel..
    ama bizdeki kadar bayağı değildir ve yeni kültürler tanımak için katlanılır yinede.

dil kursu aklıma getirdi o romanı..evet sonu kötü bitiyodu..:(
    sende tululma oralarda yeni nesil maria puderlere

stari grad tarafında ingilizce ile halledersin benim gibi..
    turistik yerler olduğu için sorun olmaz
    ama diğer yerlerde az çok sırpça gerekir.
    belki 50+ olanlar az çok rusça anlayabilir dediklerini
    zaten kelimeleri vs. çok benziyomuş ve eskiden yugoslavya zamanında rusça öğretiliyomuş
    dayımlar biliyodu rusça ayrıyetten.

sarajevoda bulunmadım ama belgrada göre bizlere daha yakın bir yer olduğuna eminim.
    ama büyük şehirlerden sonra alışabilir misin oralara bilemiyorum.

ayrıca isteklerinin arasında iklimi sıcak ve müstakil ev yazmışsın bunları balkanlarda anca adriyatik kıyılarında
    bulabilirsin diğer alternatif yunan adaları ya da malta vs gibi dil okulları düşünebilirsin.
    hem denizden de kopmamış olursun.

Aklıma gelen birde evs olayını bir araştır derim.

çok teşekkürler. İlk fırsatta gideceğim. Hatta arabayla bile gidebilirim ama trafik polislerinden korkuyorum yurt dışında

• Avrupa Birliğine uye ulkelerden oturma izni almak cok zor çünkü 1 ulkeden aldigin oturma izni ile butun abde yasayabilirsin. Yatirinci vizesi icin istedikleri miktarlar çok uçuk o kadar param olsa zaten turkiyede kral gibi yaşarsın. O yüzden bosna Makedonya sirbistan mantikli olabilir bu ulkelerde turkiyeden daha fakir ama siz parayi orda kazanmiyacaginiz için sorun değil. Fiyat olarak turkiyede araba ve benzin ciddi oranda ucuz bu ulkelerde nerdeyse yari yariya ama yeme icme giyim elektronik gibi şeylerde bizle nerdeyse ayni et ucuz bide ciddi oranda. Ben bir kere interrailla bir kerede turla 2 kere balkanlara gittim güvenlikle ilgili ciddi bir problemle karsilasmadim yazin gittigim icin hava guzeldi kisin nasildir bilemiycem ama muhtemelen cok yağmur yagiyordun havada kapalidir cunku heryer ormanlik yesillik. Benim turist olarak gozlemlerim bunlar yasamak icin nasildir bilemiycem muhtemelen yasamadan sizde ogrenemezsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcen varsa Avrupa da herhangi bir ülkede rahatça iletişim kurabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu okurken kürk mantolu madonna dan da spoiler yedik, hiç ummamistim buradan. :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.