Selamlar forumun VW bölümünündeki forum sakinleri,
Aslında konu başlığındaki soru şöyle de olabilirdi; 2007 Model DSG li Dizel Golf Alını mı?
2007 model C sınıfı sedan aracımızı satıp yerine dizel ve hatcback bir araç almayı düşünüyoruz. İki alternatif var. 2007 model Golf Goal 2.0 TDI DSG li bir araç veya 2011 model veya üzeri Polo Bluemotion 1.2 TDI. Sizlere, bu özelliklere sahip araçları kullanan tecrübelilere danışayım dedim.
- Golf Goal'ün yüksek vergisi, yaşı, bakım masrafı ve bir miktar yakıt dezavantajı var. Motor gücü, C sınıfı olması ve yarı otomatik şanzımanı avantaj (mı acaba?). 6 ileri DSG şanzıman hakkında tecrübelerinize ihtiyacım var. Bu şanzıman illa sorun çıkaracak mı? Yoksa 150-200 binlere kadar sorunsuz kullananlarınız var mı? Takip ettiğim araç henüz 50 bin km civarında. 6-7 yaşındaki araç bugün veya önümüzdeki 4-5 yıl çok masraf çıkarır mı?
- Polo BM ise vergi ve yakıt şampiyonu sayılır. Biraz performansı ve küçük hacimli olması düşündürüyor. Bir de 2011 model ve temiz olanları bahsi geçen Golf'den bir kaç bin TL daha pahalı.
Amaç sedan araca göre boyutları küçültmek, şehir içi için. Aynı zamanda dizele geçmek. İnş. yakında sayımız artacağı ve geniş hacme alıştığımız için C sınıfı daha sıcak duruyor da vergisi, yaşı DSG riski? Polo yakıtı ve diğer sınıf rakiplerine göre epey iyi ama içi dar mı gelir? Ah şu gel-gitler... :)
Bir de detay sorusu olacak ama bilen vardır sanırım; 2007 kasa Golf Goal'lerde ESP standart mı yoksa opsiyonel miydi? Araçta fotoğraftan farkedebildiğim kadaryıla ASR kapatma düğmesi var. Sanırım ESP olsa o düğmede ESP OFF yazacaktı.
Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
2007 golf'e yaşlı mı diyorsunuz? :)
Bende 2004 golf 5 var, çok memnunum, bunun yerine gidip daha yeni polo almadığım için de çok mutluyum. Arada kalite olarak çok fark var. Jette ile golf arasında bile fark var. Arkadaşımın 2011 jettası kullanılan malzeme olarak benim golf 5'ten bariz daha kötü. Bence araçlara binmeden kara vermeyin derim.
Ben tercihimi 2011 polodan yana kullandım ama şayet tanıdıktan veya temiz bir golf denk gelseydi 2007 veya 2006 modelini 2011 poloya eşdeğer görürdüm. Golf bir başka.
Cevaplar için teşekkürler. Tam da foruma girip cevapsızlığa sitem yazısı yazacakken yazdıklarınızı gördüm. Sağolun Lord Sparhawk ve leidenfrost Yaşlı derken 2011 veya 2012 model bir araca göre daha yaşlı olgusunu kastetmiştim. Yoksa Golf 4 ve 5 uzun süre daha albenilerini koruyacak modellerdir. Özellikle 4. nesil Golf'lere bağımlılığı pekiştiren bir model oldu benim nazarımda. Siz de aracınıza zevkle ve kazasız belasız binin inş Lord Sparhawk. Yahu, nick'i dua ile yazınca bir acayip durdu :) Malzeme kalitesi olarak bir miktar bilgim ve deneyimim var. Hatta geçen gün 2006 model yaklaşık 65 binde bir araca bindim. Temiz kullanılırsa gayet güzel duruyor. Jetta'lara da gördüğüm kadarıyla katılıyorum. Yaşıtları Golf'lere göre daha çabuk yıpranıyor. Ama gördüğüm araçların kullanıcılarına göre de değişiyor olabilir bu durum.
Bakmakta olduğum Golf'ü ben yakından görmedim ama bir yakınıp gidip baktı sağolsun. Aracın dışındaki birkaç çizik vb den başka iyi durumda olduğunu da öğrendim. Araç 2.0 dizel ve Golf olunca bir şekilde çekiyor. Yaşı ve 60bin bakımı yaklaşması itibariyle erken yıpranma ve satışı düşünüyorum. Şu zamanda temiz dahi olsa araç satmanın zor olduğunu bildiğim için almadan önce satmayı dert eder oldum. Bu arada Goal modeli ve DSG de olsa bu araçta ESP, far sensörü, silecek sensörü olmaması beni soğuttu biraz.
Polo BM da sadece küçük olması ve 2.0 motorun tanına yaklaşamayacağı performansı düşündürüyor. Tabi vergi ve yakıt artısı ayrı.