Şimdi Ara

Yastığa Sarılarak Uyumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar alışkanlık oldu bırakamıyorum.Var mıdır bir zararı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yastığa Sarılarak Uyumak: Psikolojik Etkileri ve Faydaları

Yastığa sarılarak uyumak, birçok kişi tarafından tercih edilen bir uyku pozisyonudur. Bu pozisyonun psikolojik etkileri ve faydaları bulunmaktadır.

Psikolojik Etkiler

• Güvenlik ve Rahatlama: Yastığa sarılmak, rahimdeki pozisyonu hatırlattığı için güvenlik ve rahatlama hissi sağlayabilir.
    • Stres ve Kaygı Azaltma: Sarılarak uyumak, stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Çünkü vücudunuzun parasempatik sinir sistemini etkinleştirir, bu da gevşemeyi teşvik eder.
    • Yalnızlık Duygusunun Azalması: Yastığa sarılmak, yalnızlık duygusunu azaltmaya yardımcı olabilir, çünkü fiziksel bir varlık hissi yaratır.

Faydaları

• Uyku Kalitesinin Artması: Sarılarak uyumak, kas gerginliğini azaltır ve vücudun daha rahat bir pozisyonda olmasını sağlar, bu da uyku kalitesini artırabilir.
    • Boyun ve Sırt Ağrılarının Azalması: Yastığa sarılmak, boyun ve sırt ağrılarını azaltmaya yardımcı olabilir çünkü vücudu destekler ve uygun hizalamayı korur.
    • Horlamanın Azalması: Sarılarak uyumak, hava yollarını açık tutarak horlamayı azaltabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yastığa sarılarak uyumanın bazı dezavantajları da olabilir. Örneğin, bazı kişiler yastığa çok sıkı sarılmanın nefes almayı zorlaştırabileceğini bildirir. Ayrıca, bazı kişilerin yastığa sarılarak uyurken aşırı sıcak hissetmesi mümkündür.

Genel olarak, yastığa sarılarak uyumak psikolojik faydalar sağlayabilir ve uyku kalitesini artırabilir. Ancak kendi vücudunuzu ve tercihlerinizi göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • zararı yok bende sarılıyorum
  • Bende öyleyim en son ne zaman yastığın üstünde uyudum hatırlamıyorum
  • Bunlar hep yalnizlik belirtileri
  • Ben yastığıma delik bile açtım matkapla. İş görüyor
  • Yastiga zarar gelmiyosa problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Selby

Yastiga zarar gelmiyosa problem yok
    Yastığa sarılarak nasıl uyuyorsunuz olm Ben uyumak için 4 dolanıyorum uyuyamıyorum
  • Ben de yastığa sarılıyorum hatta kafamın altı için ikinci bir yastık temin ettim. Sarılmamın sebebi yan yatarken göğüş kafesim ikiye katlanıyormuş gibi oluyor. Yastığı kolumun altına alıp göğsüme yaslayınca bir nevi destek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: richierich59

Yastığa sarılarak nasıl uyuyorsunuz olm Ben uyumak için 4 dolanıyorum uyuyamıyorum

İşin sırrı yastıkta
    Denemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osliloskop

quote:

Orijinalden alıntı: richierich59

İşin sırrı yastıkta
    Denemelisin.

Alıntıları Göster
    3 yastıkla yatıyorum, birine sarılıyorum diğeri kafamın altında diğeri yan tarafta duruyor düşmeyeyim diye,yastığa sarılmadan da uyuyamıyorum

• Yastığa sarılmak değil de birini yatay, diğerini de dikey olarak yan yana koyuyorum ve aralarındaki hafif boşluğa yatıyorum zira başka türlü uyuyamam. Elbette kılıfların uçları ikisinde de dışarıya doğru bakmalı.
  • Yastığın dili olsada konuşsa :))
  • Sıkı sıkı sarılıp uyuyorum hemde

Hatta uzun özel yastığim var.

Şöyle iki bacagimin arasına alıp sıkı sıkı sarilip yatıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2380D2E6A -- 25 Ağustos 2016; 5:05:23 >
  • Al al
  • Bitakma beya
  • Dün gece sarıldığım yastığı salonda unuttum.Yastıksız uyuyamadımSarılmadan uyuyamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 25 Aralık 2016; 16:0:14 >
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Altında mı uyuyorsunuz hocam normal olarak?
  • Ben de sarılarak uyuyorum. Başımı koyunca uyuyamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

Altında mı uyuyorsunuz hocam normal olarak?

Kafamı yastığa değil yatağa koyuyorum yastığı da sağ tarafıma alırım bazen sarılırım bazen sarılmam değişiyor
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç bilmiyorum ama ben de birkaç yıl tarif ettiğin şekilde uyudum. Şimdi alçak yastıkta uyusam bile boynum tutulup kollarım uyuşuyor. Kafanı direk yatağa koyarsan bi süre sonra boynundaki damarlar sıkışıp kan akışına zarar veriyor sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.