Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: erdem.89 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.577
Cevap
291
Favori
2.055.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni evleneceğimiz için biz de yatak arayışına girdik. 1 haftadır piyasadaki hemen hemen tüm firmaları denedik. Yatak denemekten sırtımız aşındı:) Tesadüfen girdiğimiz bir mağazada lamborghini marka yatağı görüp denedik. Orta yumuşaklıkta çok rahat bir yatak. 12 yıl garantili. O an pazarlık yapıp araştırmadan aldık. Pierre cardine yatak üreten italyan firma tarafından üretilen latex bir yatak. Fiyatı tempur işbir yatsanın çoğu modelinden uygun indirimle 1900 e geldi. Bir bakmanızı tavsiye ederim. Le mans modelin adı. sanırım Türkiye ye 3 modeli geliyor zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çift kişilik Tempur Orijinal 21 düşünüyorum. Kullananlar varsa yorumlarınızı paylaşabilirmisiniz.
  • İşbir yatak nasıldır arkadaşlar burda modeline göre 1500-3000 arası fiyat çekiyorlar fazla değil mi ? Tavsiyeniz var mı işbir yatakla ilgili?
  • Yatak almayı düşünenler 17 nisan'da yatak fuarı var, belki uygun fiyatlara istediğiniz yatağı fuarda bulabilirsiniz. Adresi:www.sleepwellexpo.com
  • Visco yatakları öneririm hatta kendi blogumda konusuna yer verdimhttp://www.mobidekorasyon.net/bed-line-yatak-baza-ve-basliklar.html . Forumda satışını yapan arkadaşlar'da bulunuyor bi arama yaparsanız.

bed line yatak modellerinden bir örnek

VISCO GOLF 100 DNS YATAK : 2.761,60 TL

aynı markanın daha ekonomik olanları da var.
  • Belimde baslangic seviyesinde bel fitigi var. Yatagim ise berbat. 9 saat bile uyusal hortlak gibi uyaniyorum.

ortopedik bir yatak alip, uyku kalitem artti diyebilen forumculardan tavsiye bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardim bekleniyor

• Bellonadan bioenerji comfort yatak ısmarladım. Gelince izlenimlerimi yazarım.
    Yataklar hakkında öğrendiklerimi paylaşayım, yanlışım varsa düzeltin.
    Visko, lateks, yaylı ve bunların karışımı yataklar var. Birde bunların üzerindeki kumaşın ön plana çıkarıldığı yataklar var ki bana göre çokta önemli değil.
    Sadece lateks yatakları denemedim.
    Visko yataklar sadece visko değil. Üst tarafı 3-9 santim arası visko, alt tarafı lateks yada süngerden oluşuyor. Viskonun kalınlığı kadar dansiteside (sanırım yoğunluk) önemli. 40 tan 100 küsüre kadar değişiyor. Sayı arttıkça viskonun sertliği artıyor. Viskoyla ilgili okuduğum eleştirilerden birincisi terletmesi. Bu şikayeti dikkate alan üreticiler, açık hücreli visko, delikli visko (viscolove high plus), viskojel (istikbal, mikrojelli visko) gibi ürünlerle aşmaya çalışmışlar. İkincisi iseki bana göre en önemlisi, yatak sadece süngerden oluştuğu için insanların zor alışması (özellikle kilolularda), alışsa bile uzun dönemde omurgada problemler yaratması...
    Yaylı yataklarda yaylar temelde; sl, bonel ve torba (pocket) yay olarak ayrılıyor. SL yaylar sert yatak, Bonel orta sertlik, Poket yaylar ise yumuşak yataklar. SL de bütün yaylar birbirlerine sıkı bağlı oldukları için ağırlığı bütün yaylar paylaşıyor, hareketiniz eşinizi rahatsız edebiliyor ama uzun ömürlü... Bonelde yaylar birbirine daha az bağlı ve bundan dolayı daha yumuşak. Torba yaylarda ise yaylar torba içinde sadece torbalar birbirine bağlı, yaylar bağımsız dolayısıyla en yumuşağı bu. Bunda eşin hareketinin yatağı sarsması daha zor. Bundaki sorun bel çukuruna temas eden yayla sırta temas eden yayın aynı sertlikte olmasının seni yatağa daha gömmesi ve bel çukuruna daha çok baskı yapması. Bunu üreticiler beş ayrı sertlikte yay yaparak (vucut bölgelerine göre) aşmaya çalışmışlar.
    Birde bunların karışımı olan yataklar varki ben de onlardan birini tercih ettim. Altta SL, Bonel yada Torba yay sistemi, üstte bu torba yayların minik hale getirilmişleri (minipocket yay), onun üstündede viskojel, lateks yada soft süngerleri. Bunların dez avantajı yatağın genelde altlı üstlü (çift taraflı) kullanılamaması.
    Gelelim en önemli konuya, vücut kitle indeksinize, yani zayıfmı şişmanmısınız ona. Zaten o yüzden bu yatakları kendiniz beş on dakika yatarak deneyin diyorlar. Genellikle kilolulara sert yatak, zayıflara yumuşak yatak öneriyorlar. Hafif kilolu olduğumdan sünger visko lateks torba yaylı yataklarda rahat edemedim. Sert yatak almak için yola çıkmıştım orta sertlikte yatak çok daha hoşuma gitti.
    İşbir yada viskolove yerine bellona'yı tercih etmemin sebebi yatak çeşidinin daha çok olması. Memnuniyet garantisinde beğenmezsem İstikbalden bile başka yatakla değiştirebilme imkanım var... Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• griaragorn G kullanıcısına yanıt
    foruma yeni üye oldum, bu forumdaki eski tarihli yorumlar da dahil tüm yorumlarını okuyarak 2 hafta önce yatsan switzerland model yatak aldım, eski yataktan ağrıyla uyandığımız için iki yıldır üzerinde ekktsradan bir yün yorgan sererek uyuyorduk, yatağımız hem iyi çıkmamıştı hem de yıpranmıştı çünkü yatağı ilk aldığımız günden beri yani 10 yıldır sırtım ağrıyor ama eşim benimki ağrımıyor dediği için yataktan olduğunu anlamamıştım, ne zaman kızımın yatağında uyuyakalsam daha rahat uyanıyordum derken belfıtığı başlangıcı ve de boyun fıtığı çıkınca switzerland yatak ve tempur sypmny yastık aldım, eşim kilolu ben zayıfım bu yüzedn visko tercih etmedim, latkesden alerjim olursa diye çekindim, switzerland için sert yatak yorumlarından çekinerek olmazsa yine üzerine yorgan sererim dedim ve aldım, bu yatak çok güzel bence çok rahat hatta üzerine yorgan serdim daha iyi olur mu diye farklılık hissetmedim bu yatakla gerçekten rahat ettik, zaten yatağın duruşu bile farklı bize sert gelmedi , yastık visko viskoya alışık olmadığımdan ilk gece uyuyamadım sonra yavaş yavaş alıştım ama boyun kısmına tam denk getirmek gerekiyor galiba boyun yastığı modline cesaret edemedim insanın kafası biraz geriye doğru oluyor rahat edemeyeceğimi düşündüm, ben medium almışım belki daha büyüğü de alınabilirmiş , ben burada yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum iyi bir tercih yaptım sayenizde, daha önce evime aldığım kombiyi de 2008 yılında buradan araştırarak almıştım viesman ondan da memnun kaldık, buraya yorum yazmayaı kendime bir borç bildim ve sırf yorum yazmak için üye oldum, yazıyı da doğru yere mi yazım bilmiyorum .....

@griaragorn @griaragorn

• Arkadaşlar merhaba bende yatak almayı düşünüyorum buradaki genel yorumları okuyunca kafam iyice karıştı. Bende bel kayması ve bel fıtığı var hemen hemen her sabah bel ağrısıyla uyanıyorum şimdiki yatagım yatak odası alınırken alınan yaylı bir yatak o nedenle değiştirmek istiyorum sizden bana önerilerde bulunmanızı rica ederim benim düşüncem 1000 tl civarı ama bana gerçekten faydalı olacaksa imkanları da zorlarım sonuçta önemli olan sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: griaragorn

Bellonadan bioenerji comfort yatak ısmarladım. Gelince izlenimlerimi yazarım.
    Yataklar hakkında öğrendiklerimi paylaşayım, yanlışım varsa düzeltin.
    Visko, lateks, yaylı ve bunların karışımı yataklar var. Birde bunların üzerindeki kumaşın ön plana çıkarıldığı yataklar var ki bana göre çokta önemli değil.
    Sadece lateks yatakları denemedim.
    Visko yataklar sadece visko değil. Üst tarafı 3-9 santim arası visko, alt tarafı lateks yada süngerden oluşuyor. Viskonun kalınlığı kadar dansiteside (sanırım yoğunluk) önemli. 40 tan 100 küsüre kadar değişiyor. Sayı arttıkça viskonun sertliği artıyor. Viskoyla ilgili okuduğum eleştirilerden birincisi terletmesi. Bu şikayeti dikkate alan üreticiler, açık hücreli visko, delikli visko (viscolove high plus), viskojel (istikbal, mikrojelli visko) gibi ürünlerle aşmaya çalışmışlar. İkincisi iseki bana göre en önemlisi, yatak sadece süngerden oluştuğu için insanların zor alışması (özellikle kilolularda), alışsa bile uzun dönemde omurgada problemler yaratması...
    Yaylı yataklarda yaylar temelde; sl, bonel ve torba (pocket) yay olarak ayrılıyor. SL yaylar sert yatak, Bonel orta sertlik, Poket yaylar ise yumuşak yataklar. SL de bütün yaylar birbirlerine sıkı bağlı oldukları için ağırlığı bütün yaylar paylaşıyor, hareketiniz eşinizi rahatsız edebiliyor ama uzun ömürlü... Bonelde yaylar birbirine daha az bağlı ve bundan dolayı daha yumuşak. Torba yaylarda ise yaylar torba içinde sadece torbalar birbirine bağlı, yaylar bağımsız dolayısıyla en yumuşağı bu. Bunda eşin hareketinin yatağı sarsması daha zor. Bundaki sorun bel çukuruna temas eden yayla sırta temas eden yayın aynı sertlikte olmasının seni yatağa daha gömmesi ve bel çukuruna daha çok baskı yapması. Bunu üreticiler beş ayrı sertlikte yay yaparak (vucut bölgelerine göre) aşmaya çalışmışlar.
    Birde bunların karışımı olan yataklar varki ben de onlardan birini tercih ettim. Altta SL, Bonel yada Torba yay sistemi, üstte bu torba yayların minik hale getirilmişleri (minipocket yay), onun üstündede viskojel, lateks yada soft süngerleri. Bunların dez avantajı yatağın genelde altlı üstlü (çift taraflı) kullanılamaması.
    Gelelim en önemli konuya, vücut kitle indeksinize, yani zayıfmı şişmanmısınız ona. Zaten o yüzden bu yatakları kendiniz beş on dakika yatarak deneyin diyorlar. Genellikle kilolulara sert yatak, zayıflara yumuşak yatak öneriyorlar. Hafif kilolu olduğumdan sünger visko lateks torba yaylı yataklarda rahat edemedim. Sert yatak almak için yola çıkmıştım orta sertlikte yatak çok daha hoşuma gitti.
    İşbir yada viskolove yerine bellona'yı tercih etmemin sebebi yatak çeşidinin daha çok olması. Memnuniyet garantisinde beğenmezsem İstikbalden bile başka yatakla değiştirebilme imkanım var... Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Dostum,
    Yatak geldi mi? Memnun kaldiniz mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bioenerji yatak bir hafta oldu geleli. İkiyüze ikiyüz olduğu için elemanlar getirirken merdivende gördüm bükmüşlerdi. Yatak iki yaylı katmandan oluşuyordu. Üstteki mikropaket yaylarda bir sorun olduğunu sonradan gördüm. Üstteki yayları yandan elleyince farkedilmesi gerekirken yatağın sağ tarafında ortaya doğru elleyince yayların kenarda olmadığını bir beş santim içeride yayların başladığını gördüm. Kısacası gelirken yatak zarar görmüş ve yayların bir kısmı içeriye kaymıştı. Satıcı üç beş gün kullanın yaylar belki yerine oturabilir demişti ama olmadı servis bekliyoruz.
    Ha sıkıntı yaratıyormu, şimdilik hayır. Yatağın rahatlığına gelirsek eski yatakta her sabah belağrısıyla kalkıyordum. Bu yatakta daha ilk gün belimde sıfır ağrıyla uyandım ya, bu yeter.. Yatak çok rahat, düz yatarken çok içine gömülmüyor belimi rahatsız etmiyor, yan yatarkende omuzlarımı ağrıtmıyor...

Caprice baza ve başlığınıda almıştım. Caprisin kapitoneli başlığının dikişleri bana kalitesiz geldi ama çokta kötü kullanılacak bir eşya değilki zarar görsün. Alttaki bazası ise kaliteli kullanışlı..

• Yataş Bluestar kullanıyorum, full ortopedik yaylı yatak. İnanılmaz rahat ve dinlendirici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: griaragorn

Bioenerji yatak bir hafta oldu geleli. İkiyüze ikiyüz olduğu için elemanlar getirirken merdivende gördüm bükmüşlerdi. Yatak iki yaylı katmandan oluşuyordu. Üstteki mikropaket yaylarda bir sorun olduğunu sonradan gördüm. Üstteki yayları yandan elleyince farkedilmesi gerekirken yatağın sağ tarafında ortaya doğru elleyince yayların kenarda olmadığını bir beş santim içeride yayların başladığını gördüm. Kısacası gelirken yatak zarar görmüş ve yayların bir kısmı içeriye kaymıştı. Satıcı üç beş gün kullanın yaylar belki yerine oturabilir demişti ama olmadı servis bekliyoruz.
    Ha sıkıntı yaratıyormu, şimdilik hayır. Yatağın rahatlığına gelirsek eski yatakta her sabah belağrısıyla kalkıyordum. Bu yatakta daha ilk gün belimde sıfır ağrıyla uyandım ya, bu yeter.. Yatak çok rahat, düz yatarken çok içine gömülmüyor belimi rahatsız etmiyor, yan yatarkende omuzlarımı ağrıtmıyor...

Caprice baza ve başlığınıda almıştım. Caprisin kapitoneli başlığının dikişleri bana kalitesiz geldi ama çokta kötü kullanılacak bir eşya değilki zarar görsün. Alttaki bazası ise kaliteli kullanışlı..

Hocam yatak nasıl ? ben de bellondadan alacam , bel ağrısı problemim var ..
    Bu tip yataklar para tuzağı diye çekiniyrum ?

• 2.5 yıl önce yataş prestij prime yatak aldık. Kullanım talimatlarına uygun kullanmamıza rağmen yatakta deformeler oluştu. Firmada garantisi doldu diyor. Bu yatağı tavsiye etmiyorum.

• Arkadaslar bu yataklardan hangisini.onerirsiniz acaba

• Bel fıtığı var iyi bir yatak şart istanbul esenyurta taşındım buralarda nerden Bulunur yataş marka arkadaşın aldığı yatakta yattığımda ağrıdan eser yoktu fiyat ve ortapedik olarak tavsiye alsak

• arkadaşlar öncelikle bu şekilde tavsiye ile yatak alınmaz.Denemeden sadece başkası memnun oldu diye yatak almayın. Benim işim yatak satmak ama asla şu yatak iyi şu yatak kötü demem, herkesin zevki farklıdır, sadece şunu söyleyebilirim yaylı yatak almayın size uygun visco veya latex yatak alın

• Misafir mobilyanın yatakları çok güzel...
  • Su an hilton'da serta perfect sleeper diye bir yatakta yatiyorum. Yatak oyle muthis ki, 2 saat once yattim fakat uykudan gozlerimi acamiyorum

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.