Şimdi Ara

Yatay Geçiş Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sene Mersin Üniversitesi psikoloji bölümüne yerleştim.

Başlangıçta hedefim Ege psikolojiydi ama sınav sonuçlarından sonra Ege olmayacağını anlayınca en azından Dokuz Eylül psikoloji gelir diye düşünüyordum maalesef o da olmadı ve Mersin geldi.

Ben ilk sene Mersin'e gidip not ortalamamı yüksek tutup yatay geçişle Ege, Uludağ ya da Dokuz Eylül'e geçmeyi düşünüyorum. Sizce bu yatay geçiş olayı ne kadar realiteye yakın? Forumda daha önce bu yönlü çabası olan arkadaşlar ve yatay geçiş ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up up!

• ic-mihrak İ kullanıcısına yanıt
    realiteye yakın derken.sonuçta yatay geçiş yapan var.ama sen sene kaybı olmasın diye çalışıp yüksek ortalama yaparsan gidersin.olmuyacak diye bişe yok
  • Ben de aynen Ege diyetetiğe geçmek istiyorum araştırdım geçenler var ilk yıl dersleri çok da zor olmuyor geçmeye çabalayan da çok olmuyor çoğu kişi çalışmıyor çünkü

• kakalow61 K kullanıcısına yanıt
    Yatay geçişin çok zor olduğundan bahsediyorlar. Bu yüzden biraz gerçekçi yaklaşmaya çalışıyorum. Tüm sene çok çalışıp emeklerimin beni istediğim yere tasimamasindan korkuyorum.

Çevrenizde yatay geçiş yapanlar var mı?

• chairlift kullanıcısına yanıt
    Yatay geçiş için bu sene çalışacak mısın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ben çalışacağım ya kurumlar arası yada kurum içi geçiş yapmayı planlıyorm
  • kakalow61 K kullanıcısına yanıt
    Başarılar :)

saol sanada..!
  • Yatay geçiş zordur, hatta her universitenin kabul koşulları farklıdır. Sadece çok yüksek ortalama yapmaniz yetmeyebilir. Fakat çalışan elbet karşılığını alır. Yolunuz açık olsun.

• animationer A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Yatay geçiş için ne gibi incelikler var, bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

• Her universitenin kabul koşulları farklıdır. Basvuracaginiz okulu araştırmanıniz gerek. Bazı okullar merkezi yerlestirme taban puan koşulu bile getirebilir isterse ortalamanıniz 4 olsun. Yatay geçişte hem ortalamaniz hem o bölümdeki lys puaniniz gereklidir. Mesela ankara ün. Yüzde yetmiş lys puanı yüzde otuz ortalamaya bakarken ıstanbul uni. Yüzde 50 lys yüzde 50 ortalama isteyebilir. Başka şartlar koyabilir. Bunu arastirmaniz gerekir.

• animationer A kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi çok iyi oldu, teşekkür ederim tekrar. Sadece ortalamaya yüklenip amaçsız bir çabaya girişmem en azından.

• izmir'den mersin psikolojiyi kazanan biri olarak şunu söyleyebilirim geçme şansın çok düşük. gerçekten düşük. ama okula yerleştikten biraz alıştıktan sonra geçme fikri senin de kafandan çıkacak.
    geleceğin yer o kadar da vasat bir yer değil. hatta devlet üniversitelerine göre iyi bir psikoloji bölümü burası. öğretim elemanı yönünden diğer devlet üniversitelerinden fazla, kampüsü güzel, yaklaşık 20 yıllık bir bölüm ( en eskilerinden ) ve emin ol çukurova dokuz eylül gibi yerlerden kat be kat daha iyi.
    ama gerçekten zorlayıcı özellikle hazırlıkta asılmadığın takdirde ciddi ciddi bırakıyorlar. yani ingilizce eğitimi bana göre yeterli özellikle bu seviyede bir devlet üniversitene göre çok iyi denilebilir. (bu arada bu sene geçme oranı %50ydi galiba yarısını bıraktılar hazırlıkta)
    kısacası bana göre kazandığın yeri diğer yerlerden küçük görmeyi bırakıp (ki zaten yok öyle bir şey) alabileceğinin en iyisi almaya çalışman.
    ek: dediklerimin kaynağı olarak enginarik.com'dakihttp://www.enginarik.com/psikoloji-boeluemleri-degerlendirme-tablosu-goersel tablosuna bakabilirsin.
    iyi forumlar

• Up

• AVK kullanıcısına yanıt
    Şuanki konumuyla benim siralama aralığımda gayet iyi bir üniversite. Tamam psikoloji Dokuz Eylül'de yeni bir bölüm ama Mersin'i bir Ege ve Uludağ ile kıyaslayamıyorum maalesef. Buralar daha çekici geliyor. Kesinlikle bir küçümseme değil yanlış anlaşılmasın.

Neden geçme şansımız düşük, derslerin zorluğundan mı özel koşullardan dolayı mı?

Bu arada kaçıncı sınıfsınız? Şehir olarak Mersin için canlı bir şehir denilebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ic-mihrak -- 26 Temmuz 2014; 3:05:21 >
  • http://www.gribilge.com/ege-universitesi-yatay-gecis-basvurulari-2013-2014/

koşullara bakmalısın. burda biraz anlatılmış. her üniversite farklı koşullar ile alıyor. koşulları sağlamak için neler yapman gerekiyorsa yapmalısın. Benim arkadaşım 2 defa başvurdu. 1. de giremedi. 2. başvuruda girdi.
    Hocam iyi araştır her üni. farklı. Mesela ben gaziye baktım o seneki taban puanından en fazla 3 puan düşük olanlar başvurabiliyo.

• TeKNoYDN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.