Şimdi Ara

Yatay geçiş hakkında bilgisi olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim bi sorum olcaktı, sakarya üniversitesi karasu myo da okuyorum. 1. sınıf bitti agno yani genel ortalamam 4 üzerinden 3.5

eee diyeceksiniz sorun ne ?
    İstanbuldaki bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorm. Bu İstanbul Üni de olabilir Marmara Üni de. Ama öncelik Marmara'da. Gereken evrakları araştırdım topladım ama kayıtların başlama ve bitiş tarihi, tercih başına ücret gerekiyor mu gerekmiyor mu, 1 den fazla tercih yapılabiliyor mu ve 2011 kontenjanları hakkında bilgi almak istiyorm yardım edin bana :S

• UP Yardımcı olalım.
  • 1 den fazla tercih yapabiliyorsun.. ama başka biside bilmiyom bn. ayrıca benmde ihtiyacım var boyle bi bilgiye. up.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukpoyraz

selamunaleykum beyler,
    benim bi sorum olcaktı, sakarya üniversitesi karasu myo da okuyorum. 1. sınıf bitti agno yani genel ortalamam 4 üzerinden 3.5

eee diyeceksiniz sorun ne ?
    İstanbuldaki bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorm. Bu İstanbul Üni de olabilir Marmara Üni de. Ama öncelik Marmara'da. Gereken evrakları araştırdım topladım ama kayıtların başlama ve bitiş tarihi, tercih başına ücret gerekiyor mu gerekmiyor mu, 1 den fazla tercih yapılabiliyor mu ve 2011 kontenjanları hakkında bilgi almak istiyorm yardım edin bana :S

İstedikleri evraklar nelerdi?Benimde ortalama 3,5 antalyadan yalovaya geçmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84
    İstedikleri evraklar nelerdi?Benimde ortalama 3,5 antalyadan yalovaya geçmeye çalışıyorum.

Ders içerikleri
    Not durum belgesi(transkript)
    2. öğretim için %10a girmiştir belgesi
    Bir miktar para (Okula göre değişir)

Vaktinde bende yatay geçiş yapmıştımda ordan biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 29 Haziran 2010; 22:19:39 >
  • Bazı üniversiteler para ister bazısı da istemez o okuluna göre değişir.Marmara istiyor mu bilmiyorum açıkcası.
  • 10 ağustostan sonra üniversitelerin sitelerinden duyuruları takip etmeye başla.25 ağustos gibi pek çok üniversitede yaz okulu biter.Yaz okulu sonrası notlar kesinleştiğinde başvuru yapılabilir.Fakat her okulun yaz okulu bitiş ve yeni dönem başlangıcı uyuşmadığı için yatay geçişe başvuramama gibi sıkıntılar olabiliyor bazen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • niye çelişki olsun Söylediklerim aynen yaşadıklarımdır.Yatay geçiş başvurusu yaptığın anda alttan dersin olmaması gerekiyor.Benim yaz okuluna girmeden önce alttan 5 dersim vardı ve hepsini yaz okulunda verdim.FF olan dersleri alıp BA yaptım ve o şekilde yatay geçiş yaptım.Yatay geiş başvurusu yaz okulundan önce yapılmıyor dikkatini çekerim.Yaz okulları bittikten sonra yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

quote:

Ders içerikleri

Bunları toplamak için mutlaka üniversiteye gitmek gerekir değil mi?Faks falan gönderseler olmaz herhalde.Benim işim çok zor ya önce antalya orada olmazsa 110 km daha finikeye git evrakları al yalovaya git başvuru yap.Başvuru cevabını beklerken antalyadaki okul başlayacak erken başlıyor okul oraya 385 lira verecez sonra kabul edilirse bi 385 daha yalovaya off.Hem masraflı hem yorucu.Peki iki okula ayrı ayrı başvurabiliyor muyuz?

• bir soruda ben sormak istiyorum. Diyelim ki Antalya da Jeoloji müh. okuyoruz oradan Antalya elektrik elektroniğe ve ya istanbul ee ye geçme şansı nedir? sadece ortalama ile iş hallolur mu?

teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

quote:

Ders içerikleri

Bunları toplamak için mutlaka üniversiteye gitmek gerekir değil mi?Faks falan gönderseler olmaz herhalde.Benim işim çok zor ya önce antalya orada olmazsa 110 km daha finikeye git evrakları al yalovaya git başvuru yap.Başvuru cevabını beklerken antalyadaki okul başlayacak erken başlıyor okul oraya 385 lira verecez sonra kabul edilirse bi 385 daha yalovaya off.Hem masraflı hem yorucu.Peki iki okula ayrı ayrı başvurabiliyor muyuz?

evet üniversiteden bizzat alınması gerekir.Faxla olmaz.Zaten ders içerikleri denilen şey 30-40 sayfa oluyor.Fax işi zor.Ders içerikleri sizin okulda işlediğiniz derslerde ne anlatıldığına dair birçok fasa-fiso bilgi işte.İki okula ayrı ayrı başvurabilirsiniz tabiiki.Hangisi olursa ona kayıt olursunuz.Sizinde dediğiniz gibi bazı okullar erkenden başlıyor ,bazıları ise normal liseler gibi başlıyor ,bazılarıda liselerden daha geç başlıyor.Tek sıkıntınız 2 kez harç parası vermek olur onun dışında sorun olmaz direkt olarak yeni okula geçer derslere başlarsınız.

• okula ücret meselesi diye bişey bilmiyorum ben.bende kocaeliden uludağ üniversitesnie geçmiştim sadece harç parası almışlardı bide okul öğrenci kartı için para almışlardı 100tl o kadar.ekstradan bi para ödenmiyo diye biliyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

bir soruda ben sormak istiyorum. Diyelim ki Antalya da Jeoloji müh. okuyoruz oradan Antalya elektrik elektroniğe ve ya istanbul ee ye geçme şansı nedir? sadece ortalama ile iş hallolur mu?

teşekkürler.

O iş öyle değil.Sadece ortalamayla değil geçeceğin bölümün öss puanı seninkinden uçuk olmayacak.Birde her okulun şartları ayrı bu işin standartları yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.