Arkadaşlar ben uludağ üniversitesi elektronik mühendisliğinde okuyorum.Not ortalmamda iyi 3.46 şuan.Bu dönem sonu elektrik elektronik yada elektronik hbaerleşme mühendsiliğine yatay geçiş yapmak isitiyorum böyle bişey mümkünmü.Uzmantvde izledim eşdeğer bölümler diye bir tabir var.Ama bunla alakalı yök tarafından yapılmış hiç bir acıklama yok.Cok araştırdım bişey bulamadım. Yatay geçiş Düşündüğüm yerler EGE:Elektrik elektronik AKDENİZ:'' ANADOLU:'' YILDIZ TEKNİK:Elektronik haberleşme mühendisliği
Birde şöyle bişey duydum doğrumudur bilmem ama yatay geçiş olabilir dediler ama görmedğin dersleri alttan verirsin dediler.
Yatay geçiş olabilir.Yıldız teknik için konuşuyorum;Ortalaman en az 2,4 olacak,alttan dersin olmayacak,başvurundan sonra sana yapılacak ing. yeterlilik sınavından geçeceksin.Ardından şu sistemle sana bir not verilecek ve diğer başvuran öğrencilerle aranda bir sıralama yapılacak.Kontenjan genelde 3 kişi oluyor.Yani ilk üçe girersen büyük ihtimalle geçişini yapabilirsin;
Sıralama İçin Kullanılacak Hesap Yöntemi: Başarı Notu: 0.5* (Normalize ÖSYM puanı ) + 0.5* (Normalize genel başarı puanı **)
*Normalize ÖSYM puanı :100 * (başarısı hesaplanacak öğrencinin ÖSYM puanı) / (başvuran öğrencinin üniversiteye girdiği yıldaki başvurulan YTÜ bölümünün en yüksek ÖSYM puanı)
**Normalize genel başarı puanı: 100 * (başarısı hesaplanacak öğrencinin genel başarı puanı) / (YTÜ Senatosunca kabul edilen en yüksek başarı notu (4.0) )
ygs ile girilen bir bölümden,mf3 ile girilmiş bir bölüme geçilebiliyor mu?
ARKADAŞLAR BEN HAZIRLIK SINIFINDAYIM MERKEZİ PUANIMLA YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTİYORUM BU DERS NOTLARI VE DERS İÇERİKLERİ İSTİYOLAR GEREK VARMI BUNLARA ACABA?? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM