Şimdi Ara

Yatay Geçiş İşinde Dönen Garip Olaylar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş bir üniversiteye yatay geçiş başvurusunda bulundum, 1. yedek olmam gerekirken eksik belge yolladığım iddiasıyla başvurum reddedilmiş. Ne olmuş, bunda ne var diyebilirsiniz? Ben eksik kağıt yollamadığıma %100 eminim. Hadi belki insanlık hali eksik yolladım diyelim, benim gibi yüksek not ortalamasına sahip diğer arkadaşımın da başvurusu belge eksik diye reddedilmiş. Kız arayıp belgelerim geldi mi, tamam mı diye sormuş orada çalışan kadın tamam demiş ve sonra eksik belge diye red yemiş. Bir şeyi yalnış yolladık desek, yanlış değil çünkü aynı belgeleri yollamış ama not ortalaması düşük arkadaşlarımın başvurusu kabul edilmiş. Ayrıyetten geçen sene aynı üniversiteye başka bir arkadaşım belgelerini yollamış, başvurunun son günü kadın aramış ve yolladığına emin olduğu ders programının eksik olduğunu getirmezse başvurusunun reddedileceğini söylemiş.

Bugün dilekçe yazdım faxlattım. Arkadaş aramış fax atacağını söylemiş, fax makinasını kapatmışlar.

Ülkenin durumu budur.

Savcılık, şikayet? Gönderdiğim belgelerden birini kaldırıp attılarsa, ne gönderdiğimi asla ispatlatamam.

Dolayısıyla ülkenin durumu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 30 Temmuz 2013; 16:34:07 >

• Üniversitede tanıdığın biri varsa zayıf getirmediğin sürece ortalaman kötü olsa bile yatay geçişin olur. Bizzat tanıştığım bir çocuk vardı. Zayıf getirmese YTÜ'ne kesin geçiş yapacaktı ortalaması iyi olmadığı halde ama zayıf getirince olmamış. Büyük ihtimal diğer belgeleri imha ediyorlardır eşinin dostunun belgelerini yolluyorlardır.
  • eksik olan nedir diyecektiniz. Böyle durumlarda belgelerin bir fotokopisini alin. Hatta belgeleri verdiğiniz yere gösterin onlar baksın tamam eksiksiz diye imzalı kaşeli kağıt alın yoksa hakkınız yenir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

eksik olan nedir diyecektiniz. Böyle durumlarda belgelerin bir fotokopisini alin. Hatta belgeleri verdiğiniz yere gösterin onlar baksın tamam eksiksiz diye imzalı kaşeli kağıt alın yoksa hakkınız yenir.

Eksik olan neydi diyince cevap vermiyor ki. Ben komisyonda bulunmadım, bilemiyorum diyor. Yolladığım belgelerin aynısından bende var zaten, o sorun değil fakat postayla yolladığım için öyle bir belge alma şansım yoktu.
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    O vakit dava açaçağınızı soyleyin. Tekradan işlemlerin yapılası için ve yürütmenin durdurulması için. Posta ile göndermek zorunlu değilse kişisel başvuru yapmak boyle durumlarda çok daha iyi olur. İnşalah işler yoluna girer.
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    hangi üniversite ? hangi bölüm
  • Postada bu tip sorunlar olabiliyor.

Birde şey sıkıntısı yaşadım ben. Üniversitenin öğrenci işlerinde istenen belgelerde ayrı olarak başvuracağım fakülte kendine has birkaç ek belge daha istemiş. Ama bunlar üniversitenin öğrenci işleri sayfasında yazmıyor. Elden başvuru yapmaya gidince sorun oldu. Bunada dikkat etmelisiniz.

Misal ortalama iyi ama bir dersiniz dc yada dd diyelim. Adamlar başvuru şartlarında geldiğiniz üniversitenin sınav yönetmeliğini getirin diye bir madde koymamışlar ama başvuru sırasında isteyebiliyorlar. Yada sizin üniversitesizde kredisi olmayan ama devam zorunlulugu olan bir ders var. Ders sonucuda aa bb değilde başka bir şeyle ifade edilip sonuçlanmış. İşte burada sıkıntı oluyor. Başvurduğunuz üniversite bu nedir ? Bizde böyle birşey yok bunun geçer not olduğunu ispatla bana diyor. Sizde postayla başvurmuşsanız dolayısıyla başvurunuz eksik sayılıyor. Bu yüzden imkanınız varsa elden başvuru yapın yada defalarca arayın fakülte dekanlığını. Kıllık yapıyorlar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 30 Temmuz 2013; 21:15:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatay geçiş nasıl oluyor?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Arkadaş bir üniversiteye yatay geçiş başvurusunda bulundum, 1. yedek olmam gerekirken eksik belge yolladığım iddiasıyla başvurum reddedilmiş. Ne olmuş, bunda ne var diyebilirsiniz? Ben eksik kağıt yollamadığıma %100 eminim. Hadi belki insanlık hali eksik yolladım diyelim, benim gibi yüksek not ortalamasına sahip diğer arkadaşımın da başvurusu belge eksik diye reddedilmiş. Kız arayıp belgelerim geldi mi, tamam mı diye sormuş orada çalışan kadın tamam demiş ve sonra eksik belge diye red yemiş. Bir şeyi yalnış yolladık desek, yanlış değil çünkü aynı belgeleri yollamış ama not ortalaması düşük arkadaşlarımın başvurusu kabul edilmiş. Ayrıyetten geçen sene aynı üniversiteye başka bir arkadaşım belgelerini yollamış, başvurunun son günü kadın aramış ve yolladığına emin olduğu ders programının eksik olduğunu getirmezse başvurusunun reddedileceğini söylemiş.

Bugün dilekçe yazdım faxlattım. Arkadaş aramış fax atacağını söylemiş, fax makinasını kapatmışlar.

Ülkenin durumu budur.

Savcılık, şikayet? Gönderdiğim belgelerden birini kaldırıp attılarsa, ne gönderdiğimi asla ispatlatamam.

Dolayısıyla ülkenin durumu budur.

yine yandaşın oğlunu sokmuşlar geçmiş olsun. adamların arkası sağlamsa mahkeme falan bir işe yaramaz bence boşa masraf yaparsın gibi. berbat bir ülkede yaşıyoruz.

• Var hocam maalesef bende bu sene başvurdum. Sonuçları bekliyorum bakalım. Bundan birkaç sene önce yıldız teknik dekanlarından biri oğlunu torpille ytü ye yatay geçiş yaptırmış ve sonra dava açılması sonucunda hem görevinden hemde oglunun eğitim hayatından olmuş. Ne olursa olsun hakkını aramanı öneririm. Sana önerebileceğim listeden kabul edilenleri facebooktan bul . Normal muhabbet aç sen hangi belgeleri vermiştin de flan sonra verdikleri cevapların ss lerini al işine yarayabilir. Tüm listeyi dene böyle. İçlerinden senin verdiğin belgelerin aynısını verip kabul edilenler çıkabilir. He şunu da söyliyim o belgeler mutlaka arşivde tutulur çünkü resmi evrak-dilekçe niteliği taşıyor. Arşivde tutmamaları bile başlı başına bir suç senin dosyanı. Kabul olmadı diye öyle çöpe atamazlar yani elbet bi kaydı vs. olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 30 Temmuz 2013; 21:20:32 >
  • Giresun tıp.

Aynı belgeleri aynı şekilde yollayan arkadaşlarımın kabul edilmiş dostum. DC, DD gibi hiç bir dersim yoktu zaten.

Hadi diyelim kargoda hata oldu, aynı anda 2 puanı yüksek insanın mı başına geldi?

Hadi diyelim ki öyle oldu. İlk mesajda anlattığım geçen sene arkadaşın başına gelen olayda mı rastlantı?

Bu kadar rastlantıya kimse inanmaz.

Dilekçe yazdım şimdi yeniden değerlendirilsin diye. Onun cevabını versinler, ona göre hareket edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 30 Temmuz 2013; 22:33:05 >
  • Belli ki bi torpil var.bakalim ne cevap verecek adamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimalle orda çalışan memurun birisi bir belgeyi yırttı attı, inceleyip yine eksik diyecekler büyük ihtimalle. Ondan sonra da şikayet edicem ben de.

Bu olay beni çok üzdü, 4 gün kendime gelemedim. Cidden çok saçma.
  • Kardeşime de bir senelik-iki dönemlik ders yüklemeye çalıştılar,gördüğü dersler üstelik..Deü kadar çirkef üniversite yok geçmişte de çok sorun yaşamıştım,duymuştum orayla ilgili.
  • demekki başka birini sokmaya çalışıyorlar
    sıra sokmaya çalıştıkları kişiye gelene kadar herkesın belgesini atıp belge eksik diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Giresun tıp.

Aynı belgeleri aynı şekilde yollayan arkadaşlarımın kabul edilmiş dostum. DC, DD gibi hiç bir dersim yoktu zaten.

Hadi diyelim kargoda hata oldu, aynı anda 2 puanı yüksek insanın mı başına geldi?

Hadi diyelim ki öyle oldu. İlk mesajda anlattığım geçen sene arkadaşın başına gelen olayda mı rastlantı?

Bu kadar rastlantıya kimse inanmaz.

Dilekçe yazdım şimdi yeniden değerlendirilsin diye. Onun cevabını versinler, ona göre hareket edeceğim.

Dostum elden yapsaydın cidden böyle şey olma ihtimali yok gibi bişey çünkü ordaki görevliler sorumluluğu alıyor direk tek tek istiyor belgeleri senden kontrol ederek kabul ediyor. Kargo işin içine girince her türlü bahaneyi sunabilriler.

• Hocam ne olacak ki kontrol etmeden aldık kontrol etmek zorunda değildik, kontrol edilecek görevliye ulaşmamışsınız vb. bahane sıralayabilirler. Muhtemelen verdiğin belgelerden biri de iç edilmiştir dediğin gibi. Yapacak ne var bilemiyorum.

Ama bana biraz saçma da geldi. Şu an açıklanan puanlara göre 5. sıradasın, 4 kişi aldıklarını farzediyorum.
    Adamın sokacağı torpilli adamın puanı senden düşük olmalı ki senin yerine/üstüne geçmek için seni aradan çıkarsınlar.
    Adam en iyi ihtimalle senin yerinde(5.)
    Zaten ilk 4'te olsa sana hiç dokunmazlardı.

Adamlar niye torpilleyecekleri adamı 5. sıraya alsınlar ki? Mantıken 4.yü de aradan çıkarıp kendi adamlarını 4. yaparlardı.
    Bu durumda sen de aslında 3. olacaktım derdin.

Hakkaten bi tuhaflık var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 31 Temmuz 2013; 1:18:49 >
  • cemaatçi dindar varsa oralarda sor o geçmişmi
  • Bir çok yere başvuruda bulundum dostum, her yere elden götüremem ki.

2 tane asil var. Bence 2 asilden 2'side kesinlikle kayıt yaptırsa bile tekrar silecek çünkü puanları yüksek. Başka bir yere yerleşecekleri çok kesin. Dolayısıyla sıra yedeklere kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 31 Temmuz 2013; 9:53:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.