Şimdi Ara

Yatılı Misafir Sevmeyenler !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
14.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam misafir kültürümüzdür, en iyi şekilde ağırlarız eyvallah falan ama ben uzun süre kalan yatılı misafirlerden hiç hoşlanmıyorum. Hele de çocuklu olanlanlardan. Şimdi evde var bir tane, değil ben; bütün apartman bıktı vallahi. Çocuk çocuk değil, bildiğin Terminatör. (3.5 yaşında olmasına rağmen PC bile kullanıyor), kesin hiperaktiflik var, bir insan hiç mi yorulmaz. Neyse konu dağıldı (bıktım bu çocuktan ); evde biri varken devamlı onunla ilgilenmek zorundasınız. Misal en sevdiğim kuzenim bile kalmaya gelse bir süre sonra ortak aktiviteler bayıyor adamı. Kahvemi alıp laptopun başına geçmeyi istiyorum, arkadaşlarım arayıp "10 dk sonra oradayız, hadi çıkıyoruz" dediklerinde, tamam demeyi istiyorum. Misafir demek kısıtlama demek benim için. Yatılı misafir zaten artık misafirlikten çıkıyor. Hiç gerek yok. Küçük ailede yaşayanlar ve yalnızlığı sevenler beni daha iyi anlar.

İSTEMİYORUZ SİZİ ANLAYIN ARTIK !

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yatılı Misafir Sevmeyenler İçin Bilgilendirici Bir Kılavuz

Bazı insanlar için yatılı misafir ağırlamak keyifli bir deneyim olsa da, başkaları için büyük bir sıkıntı olabilir. Yatılı misafirleri evden gönderme yolları arıyor ve bu konuda yardım almak istiyorsan, bu kapsamlı kılavuz sana yardımcı olacaktır.

Yatılı Misafir Sevmeme Nedenleri

Yatılı misafir ağırlamayı sevmeyen kişilerin çeşitli nedenleri olabilir:

• Kişisel alanlarının ihlal edilmesi hissi
    • Rutinlerinin bozulması
    • Mahremiyet kaygıları
    • Sosyal veya fiziksel rahatsızlık

Misafir Reddetme Yöntemleri

Yatılı misafirleri reddetmek zor olabilir, ancak kibarca ve net bir şekilde yapılabilir. İşte denemek isteyebileceğin bazı yöntemler:

• Misafirlerini önceden haber vermeden ziyaret etmekten kaçınmalarını rica et.
    • "Misafir kabul etmiyorum" yazılı bir tabela as.
    • Meşgul olduğunu veya başka planların olduğunu söyle.
    • Samimi bir şekilde, yatılı misafirleri ağırlamanın şu an için sana uygun olmadığını belirt.

Gitmek Bilmeyen Yatılı Misafirler

En zor durumlardan biri, gitmek bilmeyen yatılı misafirlerle başa çıkmaktır. İşte bu sorunu çözmene yardımcı olabilecek birkaç ipucu:

• Misafirlerine ayrılma vaktinin geldiğini açıkça belirt.
    • Evin dışında rahat edebilecekleri bir yer öner.
    • Gerekirse güvenlik güçlerinden yardım iste.

1 Ay Yatılı Misafir

Bir aydan daha uzun süre kalacak yatılı misafirlerin olması özellikle zorlayıcı olabilir. Bu tür durumlarda, aşağıdakileri yapmayı düşün:

• Misafirlerinle açık bir şekilde konuş ve beklentilerini belirle.
    • Ziyaret süresini sınırla.
    • Misafirlerinden evi temiz tutmalarını ve sorumluluklarını yerine getirmelerini iste.

Sonuç

Yatılı misafirleri evden göndermek veya reddetmek zorlu bir durum olabilir, ancak doğru yaklaşımla bu görevi kibarca ve etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsin. Bu kılavuzdaki ipuçlarını uygulayarak, yatılı misafir sorunlarını en aza indirebilir ve kişisel alanını koruyabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de pek sevmem yatılı misafiri, rahat edemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Epidemic__ -- 12 Ağustos 2009; 23:01:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __Epidemic__

Ben de pek sevmem yatılı misafiri, rahat edemem.
    aynen bende sevmiyorum.hatta ben direk misafirden rahatsiz oluyorum.bu yuzden zor durumda kalmadikca oyle birine oturmaya misafirlige felan gitmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Næccm

aynen bende sevmiyorum.hatta ben direk misafirden rahatsiz oluyorum.bu yuzden zor durumda kalmadikca oyle birine oturmaya misafirlige felan gitmem.

Aynen bende fazla kimseye oturmaya gitmem. Kalmaya neredeyse hiç gitmem. Rahat edemem.

Bu arada çocuğa nazarım deydi galiba, içerden bir ses geldi az önce "GÜP" diye. Sanırım feci şekilde düştü, yer sallandı sanki. Şimdi de ciyak ciyak ağlıyor. Üzüldüm vallahi...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bende nefret ediyorum.2-3 ay önce vardı bi tane herif 2 gün kaldı 1 hafta sigara kokusu gitmedi odamdan !!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Alıntıları Göster
    valla iyiki evime öyle bi velet gelmedi
    bebek olsa sevinirimde +2 yaşından sonra sıkıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Brandweer

Bende nefret ediyorum.2-3 ay önce vardı bi tane herif 2 gün kaldı 1 hafta sigara kokusu gitmedi odamdan !!!!!!!!!!!!!!

Alıntıları Göster
    Misafir iyidir bence.Monoton giden hayatta değişiklikleri severim.Belki ileride o cocuk gibi bir oğlun olur,ben severim yaramaz çocukları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandweer

Alıntıları Göster
    hemen misafirlerden nefret edenler fan clup ac onursal uye yap beni

ama en cok hosuma giden seyde sonraki nesil birbirleriyle misafirligi vs kesicek kimse kimseye gitmeyecek.kimse kimsede yatili olmayacak.bu guzel bisey

• quote:

hemen misafirlerden nefret edenler fan clup ac onursal uye yap beni

ama en cok hosuma giden seyde sonraki nesil birbirleriyle misafirligi vs kesicek kimse kimseye gitmeyecek.kimse kimsede yatili olmayacak.bu guzel bisey

Alıntıları Göster
    Şaka bir yanada çocuk koltuğun tepesinden kaloriferin üzerine düşmüş. Kafasında hafif kanama var. Birazda burnu kanamış ama sanırım şoktan o. Kafasındaki kanamada sürtünmeden (inşallah). Şimdi evden çıktılar, doktora gidiyorlar hep birlikte. Evde kimse kalmadı. Bundan 30 dakika önce sinirden, gürültüden bu konuyu açmıştım, şimdi evde kimse kalmadı... Bu çocuğa da çok üzüldüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

Şaka bir yanada çocuk koltuğun tepesinden kaloriferin üzerine düşmüş. Kafasında hafif kanama var. Birazda burnu kanamış ama sanırım şoktan o. Kafasındaki kanamada sürtünmeden (inşallah). Şimdi evden çıktılar, doktora gidiyorlar hep birlikte. Evde kimse kalmadı. Bundan 30 dakika önce sinirden, gürültüden bu konuyu açmıştım, şimdi evde kimse kalmadı... Bu çocuğa da çok üzüldüm...

Alıntıları Göster
    ne giderim ne isterim. ama misafiye çok hürmet etmek lazım.

• quote:

Alıntıları Göster
    misafir ağırlamak en önemli alışkanlıklarımızdandır fakat bazı fırsatçı (birazda cimri) insanlar yatılı misafirlik ayağına haftalarca bedava tatil yapıyor

misafirlik bu değildir

misafirlik 2-3 saatliğine eve gelirsin bi yemek yer ve çay içersin belki zor durumlarda 1 belki 2 gün kalınabilir fakat haftalarca kalmak misafirlik değildir

allah sabır versin kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hâmmer -- 12 Ağustos 2009; 23:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

Alıntıları Göster
    Yaramaz çocuk tamam da, Şımarık çocuk'tan nefret ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozgur

hacu nabtın ya.. sizin evin önünden bile geçmemek lazım geçmiş olsun :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyfülislam

Alıntıları Göster
    Ben severim valla sabahlara kadar masada muhabbet ye iç şarkılar söyle falan güzel olur bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarsizm

Yaramaz çocuk tamam da, Şımarık çocuk'tan nefret ederim.

Alıntıları Göster
    misafiri severim ama beni ellemediği sürece yani ablam annem babamla takılırsa iyidir ama beni değiştiriyosa hoşlanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingo119

misafir ağırlamak en önemli alışkanlıklarımızdandır fakat bazı fırsatçı (birazda cimri) insanlar yatılı misafirlik ayağına haftalarca bedava tatil yapıyor

misafirlik bu değildir

misafirlik 2-3 saatliğine eve gelirsin bi yemek yer ve çay içersin belki zor durumlarda 1 belki 2 gün kalınabilir fakat haftalarca kalmak misafirlik değildir

Çok doğru diyorsun. Misafirde misafirliğini bilmeli. Geldiğinde en iyi şekilde ağırlamaya bakarım, olabildiğince memnun etmeye çalışırım. Ama sınırı bilmek lazım, herkesin kendi hayatı var.

Evde misafiri olupta bıkan herkese gelsin...

quote:

@-Hot_Fusion-

Sağolasın... =(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 12 Ağustos 2009; 23:28:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: |Selç|

misafiri severim ama beni ellemediği sürece yani ablam annem babamla takılırsa iyidir ama beni değiştiriyosa hoşlanmam

Alıntıları Göster
    Misafiri sevmem ama yatılısını severim , sabah kalkıp hep beraber kahvaltı yaparsınız ya orası güzel oluyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muşmula

Misafiri sevmem ama yatılısını severim , sabah kalkıp hep beraber kahvaltı yaparsınız ya orası güzel oluyor .

Alıntıları Göster
    Şöyle biraz samimi olduğumuz sık sık görüştüğümüz birileriyse gelsinler tabii. Eğlence olur severim. Ama yok neymiş yeni taşınan bilmemne komşusu . Bir kere gelirler 1 günümüzü mafederler sonra birdaha görüşmeyiz. Hele bir de küçük çocuğu varsa of of of dergileri eller kırıştırır buruşturur monitöre gözlerini diker mal mal bu ne türünden sorular sorar O an camdan aşağı atasım gelir o çocuğu Sevmem zaten küçük çocukları ve bebekleri...

• quote:

Alıntıları Göster
    ben hep halama gidip kalırım (kuzenim var yaşıt) , artık 2.evim gibi oldu orası annem artık diyoki kimliğinide al halanın nüfüsuna geç
    aslında lisedeyken (lisem halamların orda) orda ara sıra kalırdım hep ordan alıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Muşmula

Alıntıları Göster
    misafirliğe gitmeyi sevmem heleki başka bir evde kalmaktan çok rahatsız olurum, fakat isterim ki evim boş olmasın gelenim çok olsun.. kapım herkese açıktır.. tabii kalmayacağım adamın bide habersiz gelip yatıya kalmasınıda pek istemem açıkcası
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.