Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Gerile3 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.119
Cevap
736
Favori
755.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

keşke tüm fonlar hedef portföy gibi kapanıştan 1 saat sonra o fonun o günkü kazancını twitter dan açıklasalar.

bakın adamlaar ne güzel hergün karşılaştırmalı olarak fonlarının ne kazandırdığını veya ne kaybettirdiğini açık açık yazıyorlar.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • abidig kullanıcısına yanıt

çinli elektrikli araçlar konusunda bir kez daha düşün istersen

ziraAB ,Çinli elektrikli araçlar için ek %45 gümrük vergisi koymuş.

https://www.donanimhaber.com/ab-cinli-elektrikli-araclara-yonelik-ek-vergileri-onaylandi--182712

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Çinli elektrikli araçlarla özellikle AB ve tr deki vergi ne alaka hocam tabiki etkisi olur onu dediniz belki ama Amerikan borsasındaki Çinli firmalar sadece elektrikli araçlar değil sanırım ya da diğer alakasız sektördeki çinli firmaları da alaşağı etmez diye düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değil tabi ki, düşebilirde bilmiyorum zaten ondan bilgi alışverişi olsun diye yazdım. Zaten takip ettiyseniz dediğim yükselişi olan firmalar alibaba, jd, beke falan. Son 1 ayda dolar bazlı %50 ile %75 arası vermiş yükselmiş zaten az bir alımım vardı orta vade tutmak istiyorum. Tabi düşebilir de artık ama orta uzun vade de ne olur acaba görüş alışverişi açısından yazdım. Yoksa kendi tahminlerim de tabiki var. Buraya göre hareket etmiyor kimse sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Türkiye sigortamı kullanıyorsunuz hocam?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1800'lerden falan bahsediyorsa bilemem :) internette böyle bir veri grafiği yok hocam, iyi sallamış boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 5 Ekim 2024; 13:55:36 >
  • ressi1 kullanıcısına yanıt

yok Türkiye hayat emeklilik. gerçi aynı şey aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

1800'lerden falan bahsediyorsa bilemem :) internette böyle bir veri grafiği yok hocam, iyi sallamış boşver.

Yok aslında sallamadım. 1980 lerde 650 dolarları görüyor 2006 ya kadar o seviye bir daha gelemiyor 300-400 dolarlarda sürünüyor ara yükselişler olsada hep düşüyor. 2002 de 250 dolara kadar düşüyor. Burda demek istediğim altın öyle her dönem kazandıran bir yatırım değil. Şuan 2660 dolarlarda önümüzdeki 5 yıl boyunca böyle düşüş dönemine girebiliriz demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 5 Ekim 2024; 14:38:7 >
  • Hangi yatırım aracı olursa olsun. Şöyle bir grafiği olan şeye yatırım yaparken biraz tırsarım

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt
    Hangi yatırım aracına ait grafik Altın ?

• Orkun_ kullanıcısına yanıt
    Altın ons grafiği. Yalnız 50 yıllık grafiği atmış arkadaş.

ons altının 2011 deki rekor seviyesi 1920 dolar.

şimdi 2011 den 2024 de dolar enflasyonunu hesaplarsak 14 yılda dolar enflasyonu %40 olarak gözüküyor.

1920x0,40=768

1920+768=2685 dolar.

yani ons altın için bu seviyeler kritik yerler. ons altın iyice çoşar da 3000usd lere çıkarsa işte o vakit oradan çok sert düşüşler yaşayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 5 Ekim 2024; 19:28:46 >

Sadece grafiğe karşıdan bakarak o emtiaya yatırım yapılmayacağı hakkında yorum yapılamaz.

Bu konuda yatırım tavsiyesi niteliğinde bir değerlendirme yapabilmek için çok daha fazla veri, kriter , kaynak incelemelisiniz.

Biliyorsanız teknik analizler yapıp sonucunu ön görerek birşeyler yazmalısınız yoksa köy kahvesindeki dayıların yorumundan öteye gitmez bu yorumunuz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 5 Ekim 2024; 15:13:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Sadece grafiğe karşıdan bakarak o emtiaya yatırım yapılmayacağı hakkında yorum yapılamaz.

Bu konuda yatırım tavsiyesi niteliğinde bir değerlendirme yapabilmek için çok daha fazla veri, kriter , kaynak incelemelisiniz.

Biliyorsanız teknik analizler yapıp sonucunu ön görerek birşeyler yazmalısınız yoksa köy kahvesindeki dayıların yorumundan öteye gitmez bu yorumunuz....

Yok ben yatırım tavsiyesi verecek kadar uzman değilim zaten. Grafikte gördüğümüz gibi uzun yıllar boyunca altın ciddi kayıplar yaşatmış. Özbeyde açıklama yapmış dolar enflasyonuna göre altın hala düşük demiş, ama uzun yıllar boyunca dolar enflasyonuna göre adil değerinin altında kaldığı zamanlarda olmuş.

Özetle altın her dönem kazandıran mucizevi bir şey değil.

İnsanlar yatırım yaptığı şeyi ilah gibi görüyor, en doğru yatırım kendi yaptığı yatırım olarak görüyor. Bu salakça bence.

• Altından korkmam uzun vadede elbet alacağını %30 altın tutarım sigorta niyetine çok yükselirse ucuza kaydırırım

• Beste degısım 1 haftayı buluyor bende allianz besı kullanıyorum …

Bu degısımlerde ppf ıle degerlendırdıklerını soyluyorlar pekı kayıp gunumuz olıyor mu sadece bılenler cevaplarsa sevınırım

• ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

bes i kapatıp paranın hesaba düşmesi kaç gün sürüyor ?

• e_capkan kullanıcısına yanıt

5 iş günü süroyor da neden kapatıyorsun ki?

BES ten hangi koşullarda çıkılır?

ev alacaksındır peşineta ihtiyacın varsa çık.

araba alacaksındır peşinata ihtiyacın vardır tamam o vakitte çık.

evleneceksindir çok paraya ihtiyacın vardır çık.

ama keyfi olarak çıkıyorsan ilerde çok pişman olursun

• Hisse senedi yoğun fonları son 3 ay 6 ay YBB diye tersten listedim %70 %60 %40 kayıplarla dolu.. Nasıl fonlar bunlar.. Milleti soymuşlar resmen..

• Fallenangel_1903 kullanıcısına yanıt

neden yalan söylüyorsun evladım en kötüsü 6 aylıkta %-18 düşmüş.

70-60-40 lık kayıplar nerde?

Evladım hitabı yakışık almadı. Yalan ifadesi de hoş olmadı. Bununla beraber kontrol ettiğimde listenin sonundakiler hisse senedi serbest fonlarmış.. Flitreleme aşamasında ya da alt kategori nedeniyle öyle listendi sanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.