bes çok eski bizim . 35senelik felan. birşey alma durumu olursa çıkabiliriz. altın fonunda şuan. |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (561. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
o serbest fonlar 3-5 kişinin alabildiği özel fonlar. yani milleti değil o özel seçilmiş 3-5 kişiyi kazıklıyorlardır. lakin om özel fonlar yeri geldiğinde 1 ayda %500 falan arttığıda görülebiliyor.
bizi bağlayan herkesin alabildiği genel fonlardır.
neden yalan söylüyorsun evladım lafına gelirsek. hiç yeşilçam filmleri seyretmiyor musun. meşhur bir repriktir şişko mafya babasının lafı
-
Benımkı 46 senelık… sen neden kaptcaksın acıkla😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
vış 35 yıllık mı? orda şimdi çok iyi para birikmiş olması gerek.
bir ev alacak kadar yok mu
-
giriş çok eski ama 20sene felan ara verdik.
o kadar yok malesef.
-
Arkadaşlar BES sizce kendim yatırım yapmaktan daha mı iyi? İş otomatik katılım yapmış çıkacaktım ama burda yapanları görünce merak ettim? Uzun vadede dolar devalüasyonuyla falan zarar ederim diye çıkacaktım ama acaba kalsam mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğru fonları seçersen Bes elbette iyi seçim.
Fon yatırımın varsa ve uzun vadede bu paraya ıhtıyac duymaycaksan kım kıme %30 katkı verıyor bu devırde 😂
Hem bırıkım hem de konjunkture gore ppf altın hısse yabancı hısse; gore yatırım yapıyosun her cesıt mevcut yanı gayet guzel saka bı yana ben de 3 aydır sıstemdeyım bastan hısselere gomdum kotu bı zamanda baslamısım nereden bılebılırdım hısselerım bu ksdar gomulecegını 😂son 1 aydır ppf ye gectım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet9000 -- 7 Ekim 2024; 0:7:32 >
Hocam peki 30% katkı için aylık belli bir miktar ödeme yapma alt limiti vs var mı? Yoksa herkese var mı bu katkı? Bir de kaç yaşında parayı çekebiliyoruz kesintisiz bir şekilde?
bakın İş bankasının iştiraki olan Anadolu hayat emeklilik in
agrasif oks değişken fonu ilk kurulduğu 2018 ocak ayından bu güne %1900 yükselmiş.
ocak 2018 den bu güne bist100 %697 yükselmiş gözüküyor.
ocak 2018 den bu güne dolar ise %817 kazandırmış.
şimdi borsaya sadece bist100 grafiğinden bakanlar borsaya mok atmak için hemen derlerki bakın borsa dolar bazlı zarar ettirmiş.
lakin hisse senedi fonları ise aynı zaman zardında bakınca dolar bazlı %100 den fazla kazandırmış.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AJA
bes te tüöm mesele doğru fonları tercih etmekte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 7 Ekim 2024; 0:22:42 >
-
Aylık en az 400 ₺ bıle yatırabılıyosun detayları ıntten arastır cok uzun
Yılda en fazla 240-%30 u 72000₺ ye hak kazanabılıyosun bu yıl ıcın her yıl degısıyo
Çok teşekkürler kalayım o zaman
YAS ve SAS fonlarına girelim mi ne diyorsunuz arkadaşlar? Ufak ufak alayım diyorum.
-
Savas ortamında borsa !? Ytd
çok büyük yanlış yaparsın.
neden mi?
çünkü bu fonların hisseleri sabit değil mi? evet.
peki hisse ağırlıkları bellki mi? evet.
o halde YAS fonuna neden yıllık %3,5 komisyon ödeyeceksin ki?
yani yas fonuna 100bin tl yatırsan 1 sene boyunca o fon hiç kazanç sağlamasa dahi 3500tl paran kesilecek fonu.
o fondaki aynı hisseleri sen tek tek alsan aynı ağırlık ve oranlarda
ödeyeceğin alım satım komisyonu en fazla 50-100tl falan olacak.
ayrıca aktif yönetilen fonlar daha iyi şı konjoktürde
-
An1 2.90 ıpb 2 getiri bgn …
an1hısse oranını cok arttırdı sanırım fon yon okan alpay da buna degınmıstı gecen gunku tweetinde…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet9000 -- 7 Ekim 2024; 11:50:40 >
Tefas'da para piyasası fonlarının aylık veya yıllık getirilerinin % olarak gösterildiği sayısal değerlere bileşik faiz kazancı da dahil mi ? Yoksa bileşik faiz kazancı hariç mi ? Gerçekten bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum.
-
Beste ppf nasıl seçiliyor. Ppf geliri üzerine %30 devlet desteğini nasıl alacağız. Ve kaç yıl durmak zorunlu %30 desteği tam almak için. Cevaplarsanız sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bileşik faiz dahil değil o hesaba,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki içerisinde ki hisselere girmek mantıklı mı bu süreçte? Ufaktan gireyim diyorum ama daha dibi görür mü bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X