Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (582. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 15 Misafir (4 Mobil) - 17 Masaüstü7 Mobil1 iOS
5 sn
14.657
Cevap
725
Favori
733.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu görselde gördüğünüz YAS fonu içindeki 10 şirketin 20 yıllık dolar bazlı getirisi.

20 yıl önce Tuprs a 1000dolar yatırsaydım bugün ne olurduğunun karşılığı

Tuprs a yatan 1000usd bugün 11694 usd

10 şirket x1000usd=10bin dolar.

portföyün bugünki dolar karşılığı 115700dolar.

yani yas fonu içindeki hisselerin ortalama dolar bazlı getirisi %1057

20 yıllık ons altının dolar bazlı getirisi %512

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bu görselde gördüğünüz YAS fonu içindeki 10 şirketin 20 yıllık dolar bazlı getirisi.

20 yıl önce Tuprs a 1000dolar yatırsaydım bugün ne olurduğunun karşılığı

Tuprs a yatan 1000usd bugün 11694 usd

10 şirket x1000usd=10bin dolar.

portföyün bugünki dolar karşılığı 115700dolar.

yani yas fonu içindeki hisselerin ortalama dolar bazlı getirisi %1057

20 yıllık ons altının dolar bazlı getirisi %512

Bunun diğer güzel bir tarafıda anlık olarak satış yapabilmek. Fonlardaki sipariş usulü satış alış olayı tam bir facia. İnsanı kitliyor adeta.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

hisse senedi alib satmakt bilgi gerekir,yani iyi bie egitim alman gerek hisse alim satimi icin,birileri hisse aldim tamam kar edecem veya kar etmek icin şansa birakirsa,1 milyonunu hisse alarak kaybedenve intihar eden veya bir doktorun herseyini hisselere yatiribta kaybedince intihar etmesinin tek sebebi hisse alim ve satim teknigini bilmedigi yüzünden kaynaklaniyor,hisse alim satimda cesitli manevralar var onu bilmiyorsan,sansa birakarak yapiyorsan kaybedersin,isim vermiyecem ama burda hisse alib satanlara sordugumda,teknik acidan borsada hisse yatirim konusunda ne kadar egitim aldiniz hic almadik diyorlar,bu bir nevi isi sansa baglamak oluyor..

Borsadaki teknik verilerin egitimini almadan girersen sansa kazanirsin,ben denedim hisse alim satim,cok kolay gözüküyor fon alimi gibi ama degil,eskiden sicak paranin bol oldugu dönemde cogu alan zaten sansa aliyordu ozaman borsanin gidisati iyi idi ama kötü gittigi zaman napacaksin elindeki hisseyi nasil ve ne kadara cikaracaksin,bütün ???? orda yatiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 23 Ekim 2024; 13:17:48 >

• mmtgs kullanıcısına yanıt

Denizbank dly fonu için konuşayım saat 16.00 ile 16.30 arasında alım yapılamıyor hata veriyor. Daha sonrasında alım yapabiliyorum. Fona ekleme yapabildiğimi için 6 kadar o günün tutarından işlem yapmış oluyor.

Hafta sonu alım yapıldığında hesap zarar gözüküyor ilk işlem gününde zarar 0 olarak devam ediyor bilginize

• Döviz fonu var mı. Bankadaki makas çok fazla fon olarak dolar yada euro alamıyor muyuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 23 Ekim 2024; 15:13:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin345

hisse senedi alib satmakt bilgi gerekir,yani iyi bie egitim alman gerek hisse alim satimi icin,birileri hisse aldim tamam kar edecem veya kar etmek icin şansa birakirsa,1 milyonunu hisse alarak kaybedenve intihar eden veya bir doktorun herseyini hisselere yatiribta kaybedince intihar etmesinin tek sebebi hisse alim ve satim teknigini bilmedigi yüzünden kaynaklaniyor,hisse alim satimda cesitli manevralar var onu bilmiyorsan,sansa birakarak yapiyorsan kaybedersin,isim vermiyecem ama burda hisse alib satanlara sordugumda,teknik acidan borsada hisse yatirim konusunda ne kadar egitim aldiniz hic almadik diyorlar,bu bir nevi isi sansa baglamak oluyor..

Borsadaki teknik verilerin egitimini almadan girersen sansa kazanirsin,ben denedim hisse alim satim,cok kolay gözüküyor fon alimi gibi ama degil,eskiden sicak paranin bol oldugu dönemde cogu alan zaten sansa aliyordu ozaman borsanin gidisati iyi idi ama kötü gittigi zaman napacaksin elindeki hisseyi nasil ve ne kadara cikaracaksin,bütün ???? orda yatiyor..

Bist için teknik analiz bence tamamen fal bakmak gibi bir şey, hacim düşük manipülasyon çok fazla. Ama mesela anlık büyük bir haber geldiğinde örneğin tayyarın israil bize saldıracak dediği gün normal hisselerde olsam yarısını o dakikada satardım. Çünkü belliki manipülasyon olacak düşürmek istiyorlar. Fonlarda bunu yapamıyorsun işte o kötü.

bir de şu var bist100 endeksinde teknik analiz TL bazlı grafik ile mi yapılmalı,yoksa USD bazlı grafikle mi?

bir de bist100 grafiğimi,yoksa bist 100 getiri endeksi grafiğimi?

bence bist100 getiri endeksi üzerinden ve dolar bazlı grafik ile bakılması en doğrusudur.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Dolar normal degerlerde olmadıgı ıcın altın bazlı yapılması lzım😀

• Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]Mental Yatırımyoutube
    Borsaya ne zaman girilmeli? Bu soruyu defalarca sordunuz. Bu videoda bunun cevabını vermek için bazı çalışmalardan bahsedeceğim. Neticede eğer düzenli eklemeler yapıyorsanız al-geç gayet çalışan bir strateji. Kaldı ki o ayın içerisinde ne zaman düşüp çıkacağını da bilmiyorsunuz. Önümüzdeki videolarda Türk şirketlerinde de bunu size göstereceğim. Şimdilik bu kadar. Videoyu beğenmeyi unutmayın :) Borsa performansı nasıl ölçülür? https://youtu.be/6TyXfPR5gKU Borsada alım noktası ne kadar önemli? https://youtu.be/T-2vPq2xD9Q Bu da genel kültür videosu İngiltere Merkez Bankasını Batıran Yatırımcı https://youtu.be/gPkfx5yiRVM Eğitici ve bilgilendirici içeriklerle dolu bu kanalı takip etmeyi unutmayın. 🚀 İzlemek istediğiniz bilgi seviyesini seçmeyi unutmayın: Temel, Orta, İleri veya Master Class. Bildirimleri açarak yeni videolarımızı kaçırmayın! Abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın. 🌐 Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Edin: Facebook: https://www.facebook.com/mentalyatirim Instagram: https://www.instagram.com/mentalyatirim_/ Twitter: https://twitter.com/MentalYatirim_ Teşekkür ederiz ve kanalımıza hoş geldiniz! 🌟
    https://www.youtube.com/watch?si=AmbMp1Z3_mvSOheS&v=AHDoXsw4Y0g&feature=youtu.be

tamam o dediğin doğru ama bsöke çakıldığında sıraya göre satış talimatları yapılmış,yani sattim demekle olmuyor,ama fonda anında elinden çıkarabiliyorsun,fonlardaki avantaj o,satmak istediğinde anında satış gercekleşiyor ama hissede durum farklı,ben bsökedeki hisseler çökünce,tradingview sitesinde bir sürü panik yapmış ve elindeki bsöke hisse satılmıyor diye kriz geçirenleri gördüm..

Birde işin bir püf noktası daha var,elindeki hisseyi hangi fiyattan satmak istediğin,uzman borsacılardan baktım adamlar kendileri hisse alirken,birde hisse satiyor,bir nevi takas sistemi,mesela n kolaydan hisse almak istedim,3 ceşit opsiyon çıktı karsıma,ve bunlarda ne böyle diyerek n kolayı arayıb onlara sordum..

Borsadaki teknik terimleri harbi bilmek gerekiyor,bankadaki elemana sorarak olmuyor,birde grafik dediğimiz olay aslında o hissenin daha önceki alış ve satış fiyatlarını veriyor,ve ona göre satış ortalamasını yapiyorsun,satışı hangi parametrelere göre vereceksinki elinden çıksın bir fiyat verirsin birgünde satarsın bir fiyat verirsin beki hiç satılmaz bu sefer fiyatı düsürürsün satmak için,inan hisse alib satmak kolay iş değil,bsökedeki verdiğim öreneğe bakarsan,adamlar bazen iki gün bekliyorlar satış için ozamana hissenin değeri dahada düşmezse tabiki..

Bazı satış opsiyonunda piyasaya göre satış talımatı veriyorsun,bugünkü fiyattan olmazsa,ertesi günkü fiyattan satıyorsun ama ne kadar kaybediyorsun bilemiyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 24 Ekim 2024; 0:13:35 >

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Bu konu başlığıyla alakası nedir hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt
    borsada paramızı çöp ettiler nasıl alakası yor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesajınız silinmiş zaten hocam bence uzatmayın daha fazla. İyi günler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Biliyorsun ki iki nokta arasındaki bağlantıyı görmen gerekmiyor günlerce o noktaya bakarak devam etmen beklenir. ;)

Zaten bu olaylar olmasa cuma günü akşam 5'te işkembeden bir ulusa sesleniş gelirdi. Tam kapanış öncesi pzt satışa hücum için ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28ekimde ppf satarsak parası ne zaman gelecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]www.takasbank.com.tr
    Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS)TAM GÜNYARIM GÜNTALİMAT KABUL SAATİ (AYNI GÜN VALÖRLÜ İŞLEMLER)09:00-13:3009:00-11:30TALİMAT KABUL SAATİ (İLERİ VALÖRLÜ İŞLEMLER)09:00--17:4509:00-12:30EŞLEŞMEYEN TALİMAT OTOMATİK İPTAL (AYNI GÜN VALÖRLÜ İŞLEMLER)13:3511:35EŞLEŞMEYEN TALİMAT OTOMATİK İPTAL (İLERİ VALÖRLÜ İŞLEMLER)17:5012:35VALÖR ATLAMA SAATİ (İLERİ VALÖRLÜ İŞLEMLER)13:3011:30NAKİT NETLEŞTİRME SAATİ14:0012:00NAKİT NETLEŞTİRME SAATİ (YABANCI PARA)12:30-TEMERRÜT BAŞLANGIÇ15:0012:30TEMERRÜT BAŞLANGIÇ (YABANCI PARA)15:45-TEMERRÜT FAİZ ORANI ARTIŞ SAATİ15:3013:00TEMERRÜT FAİZ ORANI ARTIŞ SAATİ (YABANCI PARA)16:30-TL NAKİT TEMİNAT NEMALANDIRMA SAATİ15:4512:10FON PAYI FİYAT BİLDİRİM GECİKME SAATİ10:3010:30
    https://www.takasbank.com.tr/tr/hizmetler/isletilen-piyasalar/turkiye-elektronik-fon-alim-satim-platformu-tefas/islem-saatleri
  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt

senin tercihine kalmış birşey,bazı bankalar sana günlük getiri sağliyor,günlük mevduat adı altında,ama sendende hesabında bakiye kalmasını istiyor,miktar yükseldikçe bakiyede yükseliyor,birde hoşgeldin faizi var ondada 32 gün bağlıyacaksın,acil paraya ihtiyacın olduğunda o 32 günlüğü bozarsan mevduat faizinde yanıyor.

Para fonlarında ne bakiye nede hoşgeldin faizi var,hisse veya fonlara yatırım yapmak istediğinde sabah satış talimatı verince öglen hesabında oluyor,bankanın günlük faize koyar ertesi sabah dilediğin fon veya hisse yi alırsın,para fonların en büyük avantajı o..

zaten bakiye bıraktığınla,para fonunda bakiye bırakmadığın arasında mevduat faiz oranı hemen hemen aynıya geliyor,birde para fonlarında birlesik sistem geçiyor..

Para fonu borsa yatırımcıları için en avantajli olanı..

• ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

ahmet o yüzden bir daha millete sorma düsükten fon veya hisse aldınızmı,geçen hafta -%8 düşürdüler,ekleme yapanlar nede olsa düştü düşüncesi ile alıyor nede olsa çikacak,eretsi hafta bi bakmış ucuzdan aldığı fon veya hissenin değeri dahada düsmüş oluyor,şuanki oynaklık olduğu süre hiç bir hisse veya fon alma,fon veya hisse çikacak derken bi bakmışın 1 ay karsız geçmiş sermayen,çoğumuz 3 aydır borsanın çıkmasını bekliyoruz..

Ben gene riskli fonlardaki sermayemi düşürdüm ama 3 aydır riskli fonlardaki sermayem bana para kazandırmıyor..

kaybolan kazancımla zararım 60.000 tl olmuş vaziyette 3ayda..

yabancı borsada o yok ama bundan 1 ay önce S&p500 endeksi,bilgi verdi,sene sonu endeksi %23 düsürecez diye,yanı sene sonu yabancı endekste düsmeye hazırlıklı ol derim,onlar bir nevi seffaflar bu konuda ama bizimkiler sana düşeceğinı haber bile vermezler :)))...

• 
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.