Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (581. sayfa)

11 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 12 Misafir (3 Mobil) - 17 Masaüstü6 Mobil1 Android
5 sn
14.658
Cevap
725
Favori
733.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saat 16.20 de yüklü miktar para geldi alamadım birşey maalesef. Aklıma başka seçenekte gelmedi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eyatirimci.mkk.com.tr diye bi site var aramızda kullanan varmı nedir ne değildir Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• mmtgs kullanıcısına yanıt
    geçen bana 16,20 de vermedi şimdi 21,05 de deneyince veriyor ilginç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Veriyor ama anlık eksi yazıyor o kısmı anlamadım. Ama belki yarın hesaba yarın ki fiyatla geçeceği için olabilir.

• umityasar kullanıcısına yanıt

SAS fonunu neden aldınız? bu fon pasif yönetilen bir fon yani 5 yıl geçsede 10 yıl geçsede fon içindeki hisseler aynı kalacak.

sabancı hisseleri bunlar

SAHOL

AKBNK

CIMSA

ENJSA

AKCNS

AGESA

KORDS

BRISA

TKNSA

AFYON

AKGRT

CRFSA

bu 12 şirketi tek tek alıp kendin portföy oluştursan 100bin tl de 100tl alım satım komisyonu ödemiş olursun sadece

lakin SAS fonunu alıp 1 yıl boyunca tutarsan en az 2500tl fon yönetim komisyonu ödemiş olacaksın.

aynı şey YAS ve TI3 fonu için de geçerli

• 1 ağustosta uygulamaya geçen kkmdeki stopaj gelişmesiyle ilgili.. stopaj anaparanın türk lirasına çevrilmiş halinin 3 ay sonraki artışı üzerinden mi yoksa mevduat faizinin getirisi daha fazla olduğu durumlarda anaparaya dokunmayıp faiz geliri üzerinden mi uygulanacak? mevduat getirisi dolar/altın getirisinden fazlayla stopaj uygulamaları kadar doğal bir şey yok ama dolar/altın getirisi faizden daha fazlaysa ben yine de stopaj kesintisine mi uğrayacağım? eğer altının yükselişini gelirden sayıyorlarsa insanlar neden kkmde kalsın? diyelim ki 100 gram altın 100000 lira olarak tlye çevrildi ve altındaki %20 yükselişle hesap 120000 lira oldu. 20000 lira üzerinden %7.5 vergi alınırsa 118500 liram kalıyor ama bu sefer devam etmek istersem altın 1200 liraya yükseldiği için 100 değil 98.75 gramla yola devam edebiliyorum ve bu kkmnin mantığına tamamen aykırı. böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum ama yine de emin olmak istiyorum öteki türlü vadesiz/vadeli altın hesabına geri döner %0 gelir vergisiyle yoluma devam ederim enayi olmadığım için.. net bilen birisi yanıtlarsa sevinirim.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

tek cevabı var cahillik.

TEFAS'ta işlem görüyor bilgisi ile aldım işlem gördüğünü zannediyordum.

Zararsız çıkılmıyor o zaman doğru mu anladım?...

• umityasar kullanıcısına yanıt

tefasta ilem görüyor da fon içindeki hisseler sabit değişmiyor.

mesela GMR fonu bugün 1 şirketi portföyden tamamen çıkartıp başka bir şey almış olabilir,ama SAS fonunda böyle bir şey olmaz. en fazla fon içindeki hisse ağırlıkları ile oynarlar. yani sahol dan biraz satıp akbank alır

• Bes fonlarının ıcerık hısselerını gorebılecegımız fıntables gıbı bır program bılen war mı

• ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

yok galiba bulamadım.

bu arada AH5 - Anadolu Hayat Emeklilik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu

20 YILDA %%11402 kazandırmış.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

Not ah5ın gececegını tahmın etmıstım…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet9000 -- 23 Ekim 2024; 0:19:40 >
  • AH6 emeklilik fonu şu konjonktürde alınabilecek en iyi seçenekmiş . içinde altın hariç ne ararsan var her şeyden koymuşlar fon içine

lakin 20 yıllık getirisi beni şaşırttı sadece %6075 kazandırmış.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AH6

iyide bist100 getiri endeksi 20 yıllıkta %3862 arttığı yerde bir hisse senedi fonunun %11402 kazandırması sence başarı değil mi?

Amerikada klasik bir söz vardır 20 yıllık uzun vadede çoğu insan sp500 endeksinin getirisini geçemez buna fon yöneticileri de dahil.

lakin bu tanımlama bizim ülkemizde tamamen çöp bir söz çünkü bizim ülkemizde her hisse senedi fonu bist100 endeksini geçiyor. tabi endeksi birebir kopya eden endeks fonu değilse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 23 Ekim 2024; 0:44:19 >

QQQ fonunun TL bazındaki artışı yaklaşık %32732Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

Bist100 ıcın basarıdır o ayrı ama “kenarda atıl duran bır varlıgı” tokatlar sanmıstım hısseler 20 yılda…

• parayı vadeliye yatırmak mı yoksa ppf fonu almak mı mantıklı? kağıt üzerinde baktığında ppf fonu almak tabi ki daha mantıklı ama ppf'de çekincelerin olduğunu okuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: VitesKolundakiTesbih

parayı vadeliye yatırmak mı yoksa ppf fonu almak mı mantıklı? kağıt üzerinde baktığında ppf fonu almak tabi ki daha mantıklı ama ppf'de çekincelerin olduğunu okuyorum.

Ppf mantıklı. Kötü bir durum olursa anında dövize geçebilirsin. Veya döviz bazlı yatırıma

fon yönetim komisyon ücretleri olmasa tokatlar bence

mesela şu YAS fonu var ya ha işte o fonun 20 yıllık getirisi ile o fon içindeki hisseleri tek tek almış olsaydık 20 yıl bekleseydik ne olurdu diye bir kıyas yapmıştım. yas fonundaki 10 hissenin 20 yıllık getirisi yas fonunun neredeyse 2 katıydı. bu fark nerden kaynaklanıyor? işte o %3,5 fon yönetim ücreti komisyonundan kaynaklı

• bu fon ucretlerını pek kaale almıyoruz ama getırılerın eskısı gıbı %100 olmayacsgını ongorursek yuksek oranlar

• Adamların borsa 0.50 fln oynuyor gunluk max bızımkıne bak bı gun2gelıyor bo gun 2 gıdıyor bı gun 1 gelıyor noldugu bellı degıl 😀

• 
Sayfa: önceki 579580581582583
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.