Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (586. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sercigs , OscarOscar , Sahap08 , Sahap08 , kordsa Daha Az
5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil1 Android
5 sn
15.094
Cevap
735
Favori
754.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

borsaya öyle bakılmaz böyle balılır hala öğretemedim. 15.10.2010 trihinde 10000usd ile koç holding hissesi alan birinin parası temettülerle beraber bugün 12685usd yapıyor. yani 2010 değerininde altında gözüken hisse dahi aslında hala %26 dolar bazlı karda

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    millet kafayı dolar bazında kazanca takmış 15 yılda %26 dolar bazlı kar etmesi övünülecek bişeymi.ev bazında altın bazında çamaşır makinesi zeytin peynir bazında para kazandırmışmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

ama o kıyaslamaları yapanlar nedense hep geçmişteki en tepe noktasından baz alıp şuan ki en dip noktasını baz alarak karşılaştırma yapıyorlar. o halde biz de

ev fiyatlarını geçmişte dolar bazlı en tepe noktasından alıp şuan ile kıyas yapalım.

altını dolar bazlı en tepe noktasından alıp şimdiyle kıyas yapalım,zeytin,peynir fiyatını da öyle

evet grafik burda o vakit bizde karşılaştırmayı 2016 dan başlatalım ,kochol ile kıyas yapalım

• ocak 2010 da BİM 15 li bili bili yumurta 3,45tl imiş şuan 72tl

yani 14 yılda %1986 artmış

KCHOL kasım 2010 dan bugüne o da temettüsüz haliyle %2248 artmış

Gecmıs verılerı ben de cok ıncelıyorum… gecmıs gelecegın aynasıdır… Bu hangı sıte

• ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

https://temettucu.com/

• Guzelyali kullanıcısına yanıt
    yeni alınacak ppf lerimi ilgilendiriyor yoksa öncekilerde değişirmi🤔

yeni alınacaklar, mayıs öncesi alınanlar sıfır mesela.

tesadüfen gördüm Kütahya porselen 1994 fiyatına dönmüş🫢buffetçilerin herşeye bahanesi var

• eylül 2011 den bugüne

tı3 fonu %3358

tyh fonu %4022

tkf fonu %4195

ghs fonu %4005

fyd fonu %4574

hvs fonu %5745

gram altın %2850

usd/tr %1838

• emin misin? 94 ten beri %556000 artmış bir şey nasıl zararda oluyor?

• herşeye dolar bazında bakar buna TL bazında 🥳🥳

ee sen işine gelen hisseden işine gelen tarihi baz alırsan ben de işime gelen şekilde bakarım Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• bence hiç baz almayın yanıltır hele 2016 dan sonrakı yıllarda,avrupa ve fed merkez bankası,faizleri düşürerek sıcak para dönemini başlattılar,2022 kasım ayında -1% faizi sonlandırdılar.

Sıcak paranın bol dönemde,borsada kazanan çok oldu,birden fazla konut aldı çoğu..

ISMEN hisse mesela 2019 de başladı,ISMEN biliyorsun garimenkul hissesiydi,türkiyede konutlar üretilince,ISMEN den hisse alanlar köşeyi döndü bugün ISMEN duraklamış vaziyette,ne zaman bankalara düşük faizli krediler tekrar açılırsa,ve konut talebi çoğalırsa is ozaman ISMEN gibi hisseler tavan yapar..

Yinede kendiniz bilirsiniz,sıcak para ise o eski yoğun sıcak para girişi fazla olmaz eger ECB ve FED gene krize girerse ozaman faizleri,-1% giderlerse ozaman yoğun sıcak para türkiyede girmeye başlar,o olursa borsanın anasını ağlatırım :)))...

Şuan ocak 2023 ü baz almalısın,ona göre hareket ed derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 30 Ekim 2024; 18:31:11 >
  • borsa gecen haftadan berli,pozitif devam ediyor,10 gün olunca fonlarıma ekleme yapabilirim..bugünle beraber 3 veya 4 düncü güne girdi bizden aldıklarını geri vermede..

• Yerli taraftaki aylardır yazan zarar artık sabrımı taşırmak üzere. Fonlardan komple çıkıp bir süre faiz getirisinden faydanalacağım gibi. Sornasında portföyü TMG, KZL, AFT VE IIH olarak tekrar kurabilirim.

• küçük yatırımcının sabrı tükenmiş dipten satıp tepeden alacak, demekki borsanın yükselişine az kaldı umutlandım

• Guzelyali kullanıcısına yanıt

Mayıstaki durum farklıydı sanıyorum, oradaki ifadede satış tarihinden bağımsız olarak stopajdan muaf olacağı vardı. İstisna bir durumdu diye hatırlıyorum. Yoksa vergi uygulaması kademeli olarak ve tamamen uygulanır tarihten bağımsız olarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 30 Ekim 2024; 21:31:37 >
  • 
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.