Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (587. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 14 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü5 Mobil1 Android
5 sn
15.094
Cevap
735
Favori
754.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mehmet şimsek devlet kemer(RTE) sıkmıyorsa bende vergilerden alırım düsüncesinde,napcak %7.5 damı tutacak yoksa %10 mu yapacak görecez bana öyle geliyorki %10 yapacak gibi...

• Surda anket acılmıyor mu gunluk bıle acabılırız borsada al tut sat seklınde herkesın katılabıldıgı anket ortamı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Duygusal davranıyorum farkıdnayım ama bu esenyurt belediye olayları filan derken yerli borsa gün yüzü görmeyecek gibi yakın zamanda.

Ben pes ettim kar dan zarar aslında reel de ciddi faiz zararıyla bugün itibariyle yerli fonlardan çıkış emri verdim. Önümü görene kadar para piyasaı fonlarıyla devam.

Sonrasıdna duruma göre altın yabancı hisse ve yerli hisse den bir portföy yapabilirim ama en azından faizler bu şekilde yüksek kaldığı sürece ppf de devam edeceğim.

• Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

valla yanlış yapıyorsun diyemiyorum,zira borsa istanbul u sürekli savunan benim bile umudum kalmadı.

ülkede o kadar büyük adaletsizlikler var ki say say bitmez.

bebek katili terörist başı gelsin mecliste konuşma yapsın diyenler,millet vekili olmasına engel yoktur temiz kağıdı almış kişi vekil seçilince meclise sokmayıp hapiste tutuyorlar. hem de anayasa mahkemesi karaını yok sayarak.

diğer tarafta bakıyorsun 26 suç kaydı olan lişiler dışarda elini kolunu sallarak geziyor,suçlarına yeni suçlar eklemeye devam ediyorlar. onları içeri atan yok.

yeni doğan bebek çetesi lideri olan doktor geçmişte pkk üyesiymiş ,ama adam doktor olmuş ve hastane bile açabilmiş. sen ben olsak hastaneye bırak doktor olmayo paspasçı bile yaptırmazlar suç kaydın var diye.

hadi onları geçti yahu 3 ekimden beri ortada spk kueulu yok bakın kaç hafta geçti spk bülteni çıkmadı. bu süre zarfında borsada ne dümenler dönmüştür.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katılıyorum hocam sana.

İnan çok istemeyerek böyle bir karar aldım. Borsada duygusallığa yer yok farkındayım ama ülkemizin gidişatı gerçekten benim tarafımda umut vermiyor.

son 2 ayda ülke gündeminde yaşananlar ortada. Bu şartlar artında borsa dan bir beklentim olmadığı için komple çıktım. Faizler şuanda yüksek ppf ile devam edeceğim. Altın ve abd tarafı çok yükseldi o yüzden elim oraya gitmiyor ama abd seçimleri bir geçsin duruma göre yatırımlarımı altın ve yabancı tarafa çekebilirim. KZL ve TMG, AFT üçlüsünü belirledim faizler düşünce onlarla hareket edebilirim takibimdeler.

En azından iktidar değişmedikçe yerli tarafa yakın zamanda uğramayı düşünmüyorum.

• Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

ben de IPB fonundaki paramın %25 ine satış verdim.

ordan gelen paraları

smh ve chat adlı etf lere gömüyorum.

neden çünkü devran yapayzeka ve çip devri

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Evet yapay zeka ve çip gümbür gümbür geliyor.

EFT tarafının vergi olayından dolayı giremiyorum onunla uğraşamam açıkçası.

Fon tarafında cpu,cpt ve gpt gibi yapay zeka odaklı fonlar mevcut tabi ama temadan çok aft ve tmg gibi daha genele yayılanlar ile riski min. seviyede tutmak mantıklı geliyor.

Bu arada altın için neo portföyün NAU fonunuda takibe değer buldum. Pozitif anlamda altın dan ciddi ayrılmış konudaki paydaşların bilgisine sunarım.

• kim uğraşır zcd denemek için almıştım sürekli bi ileri bi geri gidiyordu 2 ekimde aldım 16 ekimde sattım,toplam 5 bin tl getiri yapmış ondan %10 stopaj çıkar,4500 tl kar getirisi var,oda hemen hemen para fonuna yakın..16 ekimde satarken,sürekli eriyordu elde ettiğim kar,500 TL karla çıktım 16 ekimde :)))

Biraz önce baktım fintablesdan fon hisselerine sabah yeşilken öğlen kırmızıya geçmişler,3 günde gıdım gıdım verirken bugün toplu halde geri aldı :)))

Iyice bokunu çıkardılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 31 Ekim 2024; 16:42:8 >
  • sonra utanmadan çıkıp diyorlar ki ülkeye yabancı sermaye gelsin.

maah gelir

• Arkadaşlar selamlar,
    2-3 ay içerisinde araba alma planım var. Paranın bir kısmı dolar fonunda bir kısmı TL fonda duruyor. Doların gidişatı hep sabit, acaba satıp TL fonda devam mı etsem? Yatırım tavsiyesi gibi değil sadece önerilere açığım, şu ekonomik ortamda zarar etmemek için kırk takla atan karıncalardan biriyiz biz de..

• aslanaslan10 kullanıcısına yanıt

Piyasadaki hakim görüş TL nin yakın zamanda değer kaybetmeyeceği dolar karşısında.

Ama buradaki oyunbozan şimşek'in istifası - ayağının kaydırılması (artık ne derseniz).

O zaman piyasalar karışabilir ve bu risk de maalesef tek adam rejiminde her zaman vardır.

Bu arada dolar ve tl birikiminizin yüzdesi nasıl?

tl fon derken ppf lerimi kastediyorsunuz , dolar fon derken eurobond lar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mckoy -- 31 Ekim 2024; 22:16:26 >
  • mckoy kullanıcısına yanıt
    %60 dolar fonundayım hocam %40 TL fonundayım. Dolarda ve TLde risksiz günlük kazanç getiren fonlarda tutuyorum. TL’de para piyasası fonlarındayım. Ancak doların sabit gitmesi kafamı kurcalıyor. Dediklerinize katılıyorum maalesef belirsiz bir sürecin içindeyiz..

• Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • bakın size göstereyim,ben 2021 eylülde türkiye yerleştim,Hollanda-Turkiye arası ikili anlaşma var,hangi ülkede yaşıyorsanız yani ikamet ettiğiniz ben Turkiyede ikamet ettiğim için o tarihleri vermiştim,birde bu formül var,bunu mükimlik ile berabr gönderdim ve Hollanda devleti,benden vergi kesemedi.

Amerikan vergi dairesini bilmiyorum ve hangi vergi formülü doldurulacak onuda bulmak gerekecek,ugraşamam onlarla zahmetli iş,Türkiyedeki vergi dairesinde yurtdışı yani o ülkeye ait vergi formülüde yok,kendiniz arıyacaksınız..

Yada uluslararası muhasebeci tutacaksınız,eğer bu belgeyi göndermediyseniz,onlar sizin yerinize,amerikan vergi dairesinden stopajı geri alacak..

Midas elini kirletmek istemiyor anlıyacanız.

Tefas dan bir ara %90 amerikan borsasına yatırılmıs fon bulmuştum,adını unuttum,tefasdan ararsanız bulursunuz..

Ben uğraşmıycam,kuru sabit tuttukları sürece,para fonlarında değerlendirmeye devam edecem,200 binlik riskli fonu bu hafta tamamen satıb,hepsini %80 lik para fonumda olan sermyeme ekliyecem..

https://expatpensionholland.nl/sites/default/files/Forms%20LB%20vrijstelling.pdf

vrijstelling.pdf denen formülü doldurdum ve mükimlikle beraber gönderdim..

Amerikalılarınkini bilmiyorum..

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    kredi oranlarında düşme olmadıkça araç fiyatları ikinci el için ya sabit kalacaktır ya düşecektir . bana göre şu an satma değil satın alma zamanı özellikle elinizde tiko nakit varsa fiyatı daha düşürmek sizin elinizde .

bulunduğum bölgede satılık bir çok ev var, arayıp fiyat aldıklarımdan bir süre sonra emlakçı kendi geri dönüş yaptığı oldu , dediğiniz fiyat için olabilir diye .

• Guzelyali kullanıcısına yanıt
    İlanda örnek 100 TL olan bir eve ne kadar teklif ettiniz ki emlakci geri dönüş yapıp sizin fiyat olabilir dedi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fonların stopaj oranları arttırıldı. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.