Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: skandal Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.092
Cevap
735
Favori
754.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
31. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dolar fonu alacaksinda onunda getirisi yillik %5 ile %6 eger o seni mutlu edecekse,ara portföy sirketlerini kesin bir tanesinde vardir ama ordaki sorun,yabanci para bazli fonlardaki stopaj %15 di sanirim :)))

• Kassady kullanıcısına yanıt

Normal fonlarda stopajın tamamı alınır. Dövizle alınan fonlardan Dolar (döviz)/TL 'den sadece birinin getirisinin stopajı alınır. Anlayan biri açıklar.

zor bir soru eğer DZM her daim böyle dolar bazlı %25 kazandıracaksa o fondan iyisi yok.

temmuz 2023 ten beri dolara göre çok pozitif ayrışmış temmuz 2023 te ne oldu da bu fon böyle kazandırmaya başladı, bunun sebebini tespit edersek daha net cevap verilebilir.

evet nedenini buldum sanırım

22.06.2023 MERVE AYDOĞANLI BERKMAN diye biri atanmış fona o geldikten sonra fon çoşmuş.

yani bu kadın bu fon yöneticiliğinden ayrılana dek fonda kal.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 28 Ekim 2024; 22:16:11 >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Döviz bazlı getirisine nereden bakabilyorsunuz?

hiç bir yerden kendim hesaplıyorum.

fintablestes fon getirisi altındaki karşılaştırma yerinden usd/tr tıklayınca 1 yılda dolar yüzde kaç artmış ,fon yüzde kaç artmış olduğunu bulunca

hesap makinesi veyahut yapay zekaya sor direk yanıtı verir.

aynen böyle

• Tuttuğum dolar fonunun dolar bazlı yıllık getirisi yaklaşık %27 son bir yılda.

benim hatam,döviz mevduatı karıştırdım,evet tl değeri düşerse ordan kazanc sağliyorsun döviz bazında ama devlet şuan dövizi sabit tuttuğu için KUB bile kazandırmıyor:)))bundan 4 ay önce biri almış KUB fonu,görün kur yükselecek çok kar edecez,dedim,kar edemezsin devlet kuru sabitliyor :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ekim 2024; 22:56:13 >
    hiç bişey kazandırmamış seneye dahada düşer bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Haziran 2023 den sonra eurobond fonlarındaki yükselişin sebebi, 2023 seçim sonrası, Türkiye CDS puanının iyileşerek 600 den 300 lere inmesiydi. Uzun süredir de, 5 yılın diplerinde 270 lerdeyiz. Amerikan tahvil faizi de bir miktar etkiliyor olsa gerek, orda 50 puan faiz indiği halde 1 aydır yükselen piyasa faizi, eurobond fon getirilerini dolar mevduatın da altında kalmasına sebep oldu. Kısaca enflasyon ve faizler inerse eurobond kazandırır diyebiliriz.

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Dolar bazlı getiri diyor. Bence çok iyi. Yani 100 dolar 127 dolar olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debianmr -- 29 Ekim 2024; 16:57:23 >
  • Sayın Tufan deriner bey'e ve SPK başkanına buradan küfür etsem ayıp olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

Hangi konu da?

• debianmr D kullanıcısına yanıt
    eee 100 dolar 127 dolar olunca nolmuş ne kazandırmış dolar uzun zamandır sabit zaten🤔

• Euro ve usd ‘ de uzun süredir garantide idim çıkıp iş portföye geçtim ancak ondandan memnun değilim. Var mı önerisi olan?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Bence de haklısınız. Ancak dolar 1 yılda %22 getirmiş. Bir de %27 fon kazandırdıysa %49. Vadeli mevduat kadar ancak dolara karşı kendinizi koruma altına alıyorsunuz. Benden daha bilgilisinizdir gerçi ama bence iyi bir getiri. Herhangi bir krize karşı kendini koruma altına alarak dolarla.

• Guzelyali kullanıcısına yanıt

@Guzelyali adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

yok hocam bizim insanımız araştırma yapmaz, öyle bir alışkanlığı yoktur.

'bizim insanımız..' evet. @WhiteJAWS güzelce cevap vermiş forum amacına uygun. her konuya koşturup bunu yazmadığınızı farz edip üzerime alındım. +10 yıllık forum üyesi olmanızdan yola çıkarak yaş olarak belirli olgunluğa ulaştığınız kanaatindeyim. şu aralar ailemin sağlık problemleri dolayısıyla yoğunluk yaşadığım için eskiye dönük bakamadığım ve bilgi ve ilgi alanım olmadığı ppf ve mevduat ile ilgili basit bir konuda sizin zevkinize hitap etmeyen sorum için kusura bakmayın @Guzelyali

• 100 dolari tl ye cevirdinmi karin %50 ile %55 oluyor,sonra o kari al tektar dolara cevir bak bakayim hangisi daha karli cikmis :)))

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

• buffetçiler iyi okusun

enflasyonuda hesaplarsan bence buradaki bilgide yanlış 2000 yılına gitmiştir

Koç Holding'in Piyasa Değeri 2010 yılındaki 13,2 milyar doların altına geriledi. 28 Ekim itibari ile Holding'in piyasa değeri 12,7 milyar dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 30 Ekim 2024; 7:40:49 >
  • freeagle kullanıcısına yanıt
    sizin için söylenmiş bir söz değildi , genel olarak ülke insanı içindi , eğer öyle biri değilseniz zaten üzerinize alınmanıza gerek yoktu , yinede özür dilerim sizi kırdıysam ve üzdüysem . aileniz için acil şifa dilerim tez zamanda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 30 Ekim 2024; 8:51:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.