dolar fonu alacaksinda onunda getirisi yillik %5 ile %6 eger o seni mutlu edecekse,ara portföy sirketlerini kesin bir tanesinde vardir ama ordaki sorun,yabanci para bazli fonlardaki stopaj %15 di sanirim :))) |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (585. sayfa)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Normal fonlarda stopajın tamamı alınır. Dövizle alınan fonlardan Dolar (döviz)/TL 'den sadece birinin getirisinin stopajı alınır. Anlayan biri açıklar.
-
-
Döviz bazlı getirisine nereden bakabilyorsunuz?
-
-
Tuttuğum dolar fonunun dolar bazlı yıllık getirisi yaklaşık %27 son bir yılda.
-
benim hatam,döviz mevduatı karıştırdım,evet tl değeri düşerse ordan kazanc sağliyorsun döviz bazında ama devlet şuan dövizi sabit tuttuğu için KUB bile kazandırmıyor:)))bundan 4 ay önce biri almış KUB fonu,görün kur yükselecek çok kar edecez,dedim,kar edemezsin devlet kuru sabitliyor :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 28 Ekim 2024; 22:56:13 > -
hiç bişey kazandırmamış seneye dahada düşer bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haziran 2023 den sonra eurobond fonlarındaki yükselişin sebebi, 2023 seçim sonrası, Türkiye CDS puanının iyileşerek 600 den 300 lere inmesiydi. Uzun süredir de, 5 yılın diplerinde 270 lerdeyiz. Amerikan tahvil faizi de bir miktar etkiliyor olsa gerek, orda 50 puan faiz indiği halde 1 aydır yükselen piyasa faizi, eurobond fon getirilerini dolar mevduatın da altında kalmasına sebep oldu. Kısaca enflasyon ve faizler inerse eurobond kazandırır diyebiliriz.
-
Dolar bazlı getiri diyor. Bence çok iyi. Yani 100 dolar 127 dolar olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debianmr -- 29 Ekim 2024; 16:57:23 > -
Sayın Tufan deriner bey'e ve SPK başkanına buradan küfür etsem ayıp olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi konu da?
-
eee 100 dolar 127 dolar olunca nolmuş ne kazandırmış dolar uzun zamandır sabit zaten🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Euro ve usd ‘ de uzun süredir garantide idim çıkıp iş portföye geçtim ancak ondandan memnun değilim. Var mı önerisi olan?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence de haklısınız. Ancak dolar 1 yılda %22 getirmiş. Bir de %27 fon kazandırdıysa %49. Vadeli mevduat kadar ancak dolara karşı kendinizi koruma altına alıyorsunuz. Benden daha bilgilisinizdir gerçi ama bence iyi bir getiri. Herhangi bir krize karşı kendini koruma altına alarak dolarla.
-
@Guzelyali adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
yok hocam bizim insanımız araştırma yapmaz, öyle bir alışkanlığı yoktur.
'bizim insanımız..' evet. @WhiteJAWS güzelce cevap vermiş forum amacına uygun. her konuya koşturup bunu yazmadığınızı farz edip üzerime alındım. +10 yıllık forum üyesi olmanızdan yola çıkarak yaş olarak belirli olgunluğa ulaştığınız kanaatindeyim. şu aralar ailemin sağlık problemleri dolayısıyla yoğunluk yaşadığım için eskiye dönük bakamadığım ve bilgi ve ilgi alanım olmadığı ppf ve mevduat ile ilgili basit bir konuda sizin zevkinize hitap etmeyen sorum için kusura bakmayın @Guzelyali
-
100 dolari tl ye cevirdinmi karin %50 ile %55 oluyor,sonra o kari al tektar dolara cevir bak bakayim hangisi daha karli cikmis :)))
-
-
-
sizin için söylenmiş bir söz değildi , genel olarak ülke insanı içindi , eğer öyle biri değilseniz zaten üzerinize alınmanıza gerek yoktu , yinede özür dilerim sizi kırdıysam ve üzdüysem . aileniz için acil şifa dilerim tez zamanda .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 30 Ekim 2024; 8:51:50 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X