arkadaş napiyorsun,neden önemsiz miktar olsun,para paradır,eğer önemsemezsen daha çok kaybedersin,milyardere sormuşlar sen nasıl milyarder oldun,oda demiş kuruşuna kadar hesaplayarak,o yüzden önemsemiyorum deme.. Sadece sen değil herkes zararda.. |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (606. sayfa)
-
-
-
Özbeyy genel portföy ne durumda eklemeler çıkarmalar var mı ? Bistte ağırlık artırdım ben bugün itibariyle. Ppflerden çıkıyorum yavas yavas
-
valla ben portföyün %70 ini yarı iletken etf ine gömdüm.
bistteki hisselerden veya fonlardan pozitife geçen olursa satıp abd borsasına yatırıyorum.
çünkü bu lanet iktidarın yaptıklarından gına geldi. her gün bir saçmalıkla uyanıyoruz.
-
Bestekı ppf fonundan cıktım %70 ıstanbul portfyun fıf degısken fon (dun bıle - yazmadı) rısk sev 5
%30 hes fonuna gectım
Besı uzun vadelı dusundugumden boyle yaptım yoksa bsstekı paramın 5 katı ppfde normalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet9000 -- 21 Kasım 2024; 11:48:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Neden yarı iletken hangi etf bu acaba kodu nedir ?
Bistte durum nedir aslında yılbaşı ile birlikte hisse yogun fonlar bistte canlanır gibi düşünüyorum ama..
-
neden yarı iletken etf i almalı?
ChatGPT:
ChatGPT
Yarı iletken ETF'lerini (Exchange-Traded Funds) satın almayı düşünmek için birkaç güçlü neden vardır. Bu ETF'ler, genellikle yarı iletken sektöründeki şirketlere yatırım yapmanızı sağlar ve belirli avantajlar sunar:
1. Büyüyen Endüstri
- Yarı iletkenler, teknoloji dünyasının temel taşlarıdır. Cep telefonlarından yapay zeka sistemlerine, elektrikli araçlardan bulut bilişim altyapısına kadar birçok sektörde kritik bir rol oynarlar.
- Sektör, 5G teknolojisi, yapay zeka, otonom araçlar, IoT (Nesnelerin İnterneti) gibi büyüme alanlarından faydalanıyor. Bu, uzun vadede büyüme potansiyelini artırıyor.
2. Çeşitlendirme Avantajı
- Bir ETF satın aldığınızda, birden fazla şirkete yatırım yapmış olursunuz. Örneğin:
- Üreticiler: TSMC, Intel, Samsung
- Ekipman Tedarikçileri: ASML, Applied Materials
- Tasarımcılar: NVIDIA, AMD, Qualcomm
- Böylece tek bir şirketteki riskleri minimize eder ve sektöre genel bir maruziyet kazanırsınız.
3. Yüksek Getiri Potansiyeli
- Tarihsel olarak, yarı iletken sektörü teknoloji patlamaları sırasında büyük kazançlar sağlamıştır.
- Yapay zeka ve elektrikli araç trendleri, yarı iletken talebini artırıyor. Bu durum, yarı iletken ETF'lerinin performansını destekleyebilir.
4. Kolaylık
- Bireysel olarak yarı iletken şirketlerini seçmek zor olabilir. Ancak bir ETF, sektörü takip etmek isteyen yatırımcılar için kolay bir yol sunar.
- Pasif yatırım stratejisiyle, sektör genelinde büyümeden faydalanabilirsiniz.
5. Dalgalanmadan Faydalanma
- Yarı iletken sektörü, döngüsel (cyclical) bir yapıya sahiptir. Ancak bu dalgalanma, ETF ile dengelenir çünkü ETF'ler geniş bir portföyü kapsar.
6. Global Talep Artışı
- Küresel yarı iletken üretimi ve tüketimi giderek artıyor. Özellikle Asya'da (Çin, Güney Kore, Tayvan) bu sektör büyük bir büyüme yaşıyor.
- ABD ve Avrupa teşvikleri, yarı iletken üretiminin yerel olarak artırılmasını destekliyor, bu da sektöre yeni bir dinamizm katıyor.
Popüler Yarı İletken ETF’leri
- SOXX: iShares Semiconductor ETF
- SMH: VanEck Semiconductor ETF
- XSD: SPDR S&P Semiconductor ETF
Riskler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Dalgalanma Riski: Yarı iletken sektörü döngüsel olduğu için fiyatlar dalgalanabilir.
- Teknolojik Rekabet: Şirketlerin rekabetçi kalabilmek için sürekli olarak yenilik yapmaları gerekir.
- Global Etkiler: Jeopolitik gerilimler ve tedarik zinciri sorunları sektörü olumsuz etkileyebilir.
Sonuç
Yarı iletken ETF'lerini satın almak, bu büyüme potansiyeline sahip sektöre maruz kalmanın kolay bir yoludur. Ancak yatırım kararınızı verirken, portföyünüzün genel stratejisine ve risk toleransınıza uygun olduğundan emin olmalısınız. Eğer yarı iletken ETF'lerini eklemeyi düşünüyorsanız, sektördeki trendleri ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmek faydalı olacaktır.
-
Cevap için teşekkürler, şuanda hangi etfler mevcut sende hocam. IVV,QQQ ve ARKK sıcak bakıyordum ben ama değerlendirilebilir diyeceklerin varsa düşünebilirim :)
-
- SMH: VanEck Semiconductor ETF
bendeki bu işte
bir de CHAT kodlu etf var yapayzeka etf i onu da almayı düşünüyorum
-
Zarar kimse etmek istemez ancak yatırım olsun diye koyduğum miktarın küçük bir kısmı olduğu için o şekil de ifade ettim eğer ki ev parasını bassaydim yanmıştın onu demek istedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yönetimi için kesinti durumu ve performansı nasıl peki geçmiş yıllarda .
Bende incelemeye alayım bunu.
Chat benimde bir süredir takibimde fakat almış degilim.
-
SMH etf i içindeki hisseler ve fon içindeki ağırlıkları. Bu etf ler içinde benim sevdiğim hisselere en çok ağırlığı veren smh olduğu için onu tercih etmiştim.
şimdi bir de diğer yarı iletken etf i içindeki hisselerin ağırlıklarına göz atalım.
XSD ETF İ
SOXX ETF İ
-
-
-
-
-
aman ev parasini basma,suan borsa tam yerine oturmadi hahahahaha,dikkat ed derim,herzaman sermayenn %80 ni güvenli limanlarda tut,şuan ben öyle yapiyorum,endeks 9500 bulsun ekleme yapacam onu bekliyorum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X