Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (610. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: C00K , evil2302 , evil2302 , Fthcyr Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.031
Cevap
709
Favori
708.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TEFAS ta son 5 yılda en çok kazandıran fonlardan biri olan MAC fonu

10 yılda TL bazlı %5241 kazandırmış ve dolar bazlı %243 ediyor.

fonun yıllık ortalama dolar bazlı bileşik getirisi yaklaşık %13,12'dir. ​

SMH ETF i 10 yılda dolar bazlı %780 (yarı iletken fonu)

QQQ ETF 10 yılda dolar bazlı %386 (nasdaq 100 teknoloji fonu)

VOO ETF 10 YILDA %186 (sp500 fonu)

VGT ETF 10 YILDA %480 (bilgi teknolojileri fonu)

GLD ETF i 10 yılda %116 (Altın fonu)

• ahmet9000 A kullanıcısına yanıt

ahmet bakma kafa yapiyorum,özbey belki yatirimci ama su can950 tam bas belasi,hic tanimadigim biri geldi tskkur etti,gitmis adami kiskirtmis adama rica ederim diye yazamadim,harbi hasta can950,buna bi bastim hakareti,dayanamamis gitmis beni donanimhabere sikayet etmis,bende donanimhabere dedim,bu denyonun baslattigindan haberiniz varmi,bi bakmislar evet kavgayi baslatan bu denyo hemen buna ceza verdiler,zaten donanimhabere zamanim yok bulmusum bir hatun onla ilgilenirken,gireyimde sunlarla dalga geceyim,antireis,onur40,space west gibi adamlara akil verdi özbey,hepsi zararda bunlarida bana karsi kiskirtmisti,adamlar zarar derdinde, özbeyin kiskirtmalarina zamanlari yok,real hayatta yakalasalar girtlagina otururlar hahahahaha...

Simdide guya sizleri kullanma derdinde,ahmet alistim bu dengesizlere yapcak birsey yok,parami kazaniyorum borsadan sermayemin hepsini sokmadimki riskli fonlara aha bu özbey soktu,kabuz essekler gibi kivraniyor careyi ETF lerde ariyor yapcek birsey yok hahahahaha

ETF lerde vergi olayi olmasa alirim ama vergi formulu doldurmak eziyetli is ugrasilmaz..

Gelmis 8600 den alsaydin diyor,bu gerizekali otmu yiyor,4 ayda para fonlarindan kazancim 200 bin bu neyin kafasini yasiyor,4 tane riskli fon suan ortalama 10250 endekste oda 50 er binlik,yarin bi 50 binlik ekleme yaparsam olur 10000 ,zaten 1172 den indi endeks..

Ugrasamam ici fesat dolu zihniyetlerle,zirlasin dursunlar,benim kafam rahat kazaniyormuyum kazaniyorum,firsatlar gelince daha agir yatirim yaparim ama beklemedeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 23 Kasım 2024; 23:35:47 >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Geçen iki çift kelime ettik diye küstün gittin yine aynı şeyi yapıyorsun Özbey, şimdi bu paylaşımın yatırım fonu veya bes ile ilgisi nedir? Ya da uzun vadeli yatırım günlüğü..
    Amacın siyaset yapmak ise gerçekten yeri değil , adamın ne dediği ne konuştuğu zerre beni ilgilendirmiyor veya başka bir siyasetçinin konuşmasını da paylassaydin aynı tepkiyi verirdim anlatabiliyor muyum? Forumda ilgili bölümler var orada neredeyse kufredecek yorumlar dahi var buyrun oraya alalım sizi ama burada konusu ile ilgili yararlı paylaşımların önüne geçmeyelim lütfen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt
    Bende yeni kullanmaya başladım, portföyümdekileri elledim takip ediyorum gün içinde. 13.30 dan önce alım yapacaksam fikir veriyor iyi oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ferber F kullanıcısına yanıt
    Anlık göstermiyor, diğerleri gibi önceki günü gösteriyor.

• OxBlue kullanıcısına yanıt
    Bende anlık gösteriyor sizi bilemem

• ferber F kullanıcısına yanıt
    AFT uygulamasından bahsediyorsunuz değil mi?

Ekran görüntüsü koyabilir misiniz mesela IVY fonu güncel durumu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 24 Kasım 2024; 7:21:10 >
  • AFT fonu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ben biraz yatırdım açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: yersin54

Bu mesaj silindi.
    Son 6 aydır ppf seçenlerin hem kafası rahat hemde dolar bazlı bayağı kardalar. Köylü yatırımı dedikleri altın son 1 yılda %50 dolar bazlı kar aldı.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 24 Kasım 2024; 9:57:54 >

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

kış geldi,havalar soğudu millet kombilerin derecesini yükseltecek

doğalgaz hisselerine bas parayı Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

bunlar eflasyonla kafayi yemisler 4 aydir para kazandirmayan riskli fonlarmi daha karli yoksa para fonlarimi,beyinleri calismiyor,4aydir kar alamiyor,karsiz gunleri geciyor gelsinde borsa yükselsin karlarimizda 2 veya 3 kati olsun,iyide 4 aydir yatirdigin sermayeden kar gelmiyor,bunlar suan agir streste,ben naptim,sermayemi güvence altina aldim,bunlarin daha fazla yatirim yapacak parasi yok,elinde var olan suan o riskli fonlarda gömülü ama bende durum öyle degil,istedigim anda yogun ekleme yapma imkanim var isde orda kafalari calismiyor..

Riskli fonlara gömmüsler paralarini ve karda yok,eflasyona karsi ellerinde sermayede yok,kipirdiyacak gucleri kalmamis,özbey zavallim careyi etf lerde ariyor,zamaninda niye yapmadin demezlermi niye simdi etf ler..

Borsa suan yükselise gecti,bunlar eriyen karlarini daha geri kazanacaklar bense kar üstüne kar alacam,isde en mantikli formul..

Ben korumusum kendimi risklere karsi ama bunlar beklenmedik riskle karsi karsiya geldiler..

Özbey aylardir dert yaniyor bir türlü kar edemiyoruz diye,kar yok sadece zararlari var,akilli yatirimci firsatini beklemek icin napar sermayesini güvencede tutar yeri geldimi o sermayeyi kullanir,ac gözlüler hep kaybeder,ac gözlü olduklari icin kaybediyor..

Bir örnek vermistim,milyarder nasil milyarder oldu ne demisti adam,kurusun hesabini yaparak,isde o kurusun hesabini yapmazsan otur haline yan veya agla..

Bende bilmiyormuyum yüksek kazanc verecek fonlari,peki neden 3 isbankasi fonu ve birde banka fonu,bank Amerikanin suan oldugu hisseler gayrimenkul ve cimento sektoru.

4 aldigim fonlar tekrar yükselecek,kimse o fonlardan kacis yapmiyor,bsöke ve btcim ne hale geldi geldi gördünüz..

Bsöke 4 günde %40 kayib yasadi,millet siraya girdi satmak icin hisselerini satamadi,IIE var 5600 kar vardi elimde,ilk günü agir kayiblar verdi,yani 5000 bini yedi,naptim ogun hemen elimden cikardim,cikarmasaydim öz sermayemide yiyecekti,bunu göremeyen aptaldir benim gözümde..

600 TL karla siyrildim bu olaydan :)))...600 tl cokmu demiyeceksin,sonucta kar..

Ben para fonlarindan kazandiklarim eflasyona karsi korumaydi ama bunlarin eflasyona karsi koruyacak kazanclari yok,birde isin komik yani öz sermayeleride eridi..

Aptal olunca kafa calismiyor orda,onu hesabliyamiyor,sermayesi karda etmiyor boyuna dusuyor,eflasyona karsi hic bir korumasi yok,övünecek birseyleri yok..

Bunlar ne istiyor altin yumurtlayan tavuk istiyorlar yok devenin nali derim ben buna :)))...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 24 Kasım 2024; 11:29:48 >

• yersin54 Y kullanıcısına yanıt
    Ozaman faiz iyi bişey değil hocam doğru mu? Yani faizi düşürmeye çalışmak bu küresel sistemde mümkün mü mantıklı mı ? İki ayrı cevabı olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

MAC oldukça pasif yönetilen bir hisse senedi fonu. Daha aktif hisse senedi fonlarında bu dolar bazlı getiri ne çıkıyor hesaplamış mıydınız hiç?

• son 5 yılda en çok kazandıran fon MAC fonu. ayrıca MAC fonu pasif yönetilen fon değil,temel analize dayalı uzun vadeli yatırım stratejisi olan bir fon.

marmara capital portföyün hepi topu 2 tane fonu var. yabi bu şirketin tek odak noktası nu fon ve içindeki hisseler. diğer portföy yönetim şirketleri gibi 50-100 tane fonları yok.

aktif yönetildiği söylenen ve en çok kazandıran fon olarak gözüken IPB fonunun 10 yıllık getirisi MAC fonundan daha düşük.

ıpb 10 yıllık getirisi %4253

mac fonu 10 yıllık getirisi %5217

borsayı moklamak niyetim olsa tutar 10 yıllık bist100 getirisini yazardım.

BİST100 Getiri endeksi 10 yılda %1364

usd/tl 10 yılda %1456

yani %-6,31 dolar bazlı zararda derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 24 Kasım 2024; 12:57:31 >

• Türk borsasını kötülemek istesem elimde çok güçlü argümanları hemen bulabilirim

örnek

• okuyan okur,unutmayin,trump iktidara geldiginde,israile destek verib irani vurursa isde turk borsasinda alarm zilleri calar,o 5 kati 6 kati kazanacam diyenlere büyük darbe,onlari hic hesaba katamiyorlar,eskiden sicak para cok boldu,simdi oda yok,5 kati veya 6 katini neye göre alacaklar,bir yanlis politika veya mehmet simsegin vergi formulu devreye soksa,gene borsa düser,eski borsaya baktim,o düzen yok.hayallere kapilmislar,hele zararda olan ana sermayelerini geri alsinlarki kara baslasin ama ozamanda borsa endeksi 11172 binin üstüne cikmasi gerek,cikmazsa o 5 veya 6 kati kari elde edemezler,ekleme yaparak kari degil ana sermayelerini kurtariyorlar,borsa endeksi 11172 nin üstüne cikmazsa unutsunlar,nasreddin hocanin ya tutarsa hesabina dönmüs oluyor bunlarinki :)))

• 
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.