< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (720. sayfa)
-
-
Arkadaslar bu ayni araci kurum uzerinden yeni fon alindiginda butun portfoy %15 stopaja tabii tutuluyor denilen haber basliginin dogruluk payi bulunuyor mu? Ona gore yarin bir kac islem yapacagim da.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Mkkdan baktığını söyleyen bir arkadaş 0.30 yazmış. Ben şimdi giriş yaptım mkkya ppflerin yeni fiyatı yazıyor ama bunu yüzdesel kazanca nasıl çeviriyoruz bilen var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
((son fiyat-ilk fiyat)/ilk fiyat)x100
eski fiyatını kopyaya sonra gel chatgpt,gemini,deepseek gibi yapay zekaya yapıştır. yeni fiyatı da kopyaya yapıştır.
fonun eski fiyatı x,xxx yeni fiyatı xxxy buna göre fon yüzde kaç armıştır diye sor şak diye cevaplasın. az bıraz yapay zekaları kullanın . yeni çağa ayak uydurun
-
Yarın parti var tüm.borsalarda , kriptolar göçtü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geminiye mkk verilerini girdim. Bgp %0.348 fsk ise 0,289 dedi. Nrg fiyatı henüz güncellenmemiş mkkda
Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum.Eski alınan vk6 fonum var.Üzerine ekleme yapmalımıyım yoksa yeni yatırım hesabı açarak mı almalıyım.Ayrıca Vakıfbankın kendine ait 2 adet ppfsi var,6 ve 11 Fon.Benim yüklü miktar 7.5 stopajla 6 ncı fonda.Yarın 15 Stopajla aynı yatırım hesabına bağlı olarak 11 fon alsam genel stopajım 15 mi olacak acaba
Aynı şekilde ekleme yapacağım fakat beklemedeyiz, üzerine ekleme yapıp risk almak da istemiyorum açıkçası kesin değilken
-
olurda 3 5 gün sonra satarsan önceki stopajı düşük olan satılacak, sonradan stopajı 15 olanı değil
bu sebeple aynı fondan alacaksan illaki başka kurum üzerinden al yafa farklı bir ppf
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Neo portföy fiyatları hala yok e yatirimci da
Vakıfbankın kendine ait 2 fonu var.Haliyle aracıda kendi de aynı oluyor.iki secenek var ya 2.ci bir yatırım hesabı açıp almak ya da bankanın diğer fonunu almak sanki
RPP’nin 3 günlük getirisi %0,34, FSK’nin %0,29 ve NJR’nin %0,31 olmuş. RPP daha stabil gidiyor. Geçenlerde verdiği 0,20 gibi oranlarla haftalık getirisi yine dengeli olmuş.
FSK 0,29. Elbette aylık duruma bakmak gerekir ama ortak %46 stressiz aslında, her gün bakmak yok. %15 stopaj içine etti tabi.
Perşembeden beri 5 gündür FSK'dayım, toplamda %55 yıllık mevduata eşit faiz getirmiş oldu bu 5 günde. O da Perşembe verdiği rekor oran olan %103'ün dengelemesiyle oldu.
Yine de haftasonu verdiği oran felaket. Böyle gitmemesini umuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glory34 -- 3 Şubat 2025; 6:55:39 >
Ben de cuma günü Ortak’ta kalan tüm bakiyeyi çekerek portföyün %10’u kadar FSK almıştım. Benim için direkt daha az kazanç getirmiş oldu. Umarım dengeli bir şekilde devam eder. Bir hafta daha böyle giderse yarısını çekip euro ile TJT alacağım ve değişmezse kalanını da TJT’ye çeviririm. Kazançları iyi duruyor.
Ben de aynı gün girdim. Sağlam girmiş durundayım, devamı böyle gitmez ve ara ara dengeler umarım.
PPF'ler ile ilgili tam olarak anlaşılmayan bir durum var. Son düzenlemeden sonra PPF'ler artık biraz da borçlanma aracı soslu bir fon türü haline geldi. Bu yüzden bir tık daha oynak olmaya başladılar. Portföy şirketlerinin getirileri arasındaki fark da taşıdıkları tahvillerin ağırlığından kaynaklanıyor. Tahvillerin durumuna göre bir gün FSK, başka gün BGP falan daha yüksek getirebilir.
Özetle artık PPF seçerken de varlık dağılımını inceleyip, risk algınıza göre karar vermeniz gerekiyor. Ben kendi adıma %15 stopaj öncesi 5 farklı PPF ile sepet yapmıştım. Bugün diğerleri FSK'yı bir nebze dengelemiş oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X