Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (730. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oligark , lost jedi , dervol , dervol Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 10 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
15.086
Cevap
735
Favori
753.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk giren ilk çıkar evet

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mkk e yatırımcı uygulamasında fon portfoyunu toplu görmek dışında bir işe yarıyor mu. Blokaj koyma gibi bir fonksiyon gördüm bu nedir ne amacı var acaba

• Kartel1 K kullanıcısına yanıt
    tamamdir hocam tesekkurler duzeldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _Oğuzhan_ _ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler öneriniz için. Sanıyorum sadece mobil uygulaması varmış. Web uygulamalarını araştırdım ama bilinenler birkaç seçenek dışında elde bir şey yok. Belki iyigelir'e yıllık üye olurum, belki de üyeliksiz devam ederim artık. Zaten tüm bilgiler açık ama verileri toparlayıp takibi kolaylaştıran uygulamalar da faydalı oluyor doğrusu.

• tzt -0,56
    guv -0,50
    ga1 -0,11
    tzv 0,08

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    fonlarla alakalı bilgim çok az iken iyigelir’i, fonbul’u ve fintables’i keşfetmiştim. aralarından en çok iyigelir’i beğenmiş ve yıllık abonelik satın almıştım. en önemli özellikleri fonların varlık dağılımlarına ve benzer fonlar arasındaki performanslara kolayca bakabilmekti benim için. bir de mevcut portföy yönetimi elbette. en kötü özellikleri de mobil uygulamalarının olmaması ve web sitesinin bazen yavaş çalışması.

ama bir süre sonra tefas web sitesini ve kap’ı iyi bir şekilde kullanmayı öğrenince ve alternatif ücretsiz uygulamaları keşfedince ücretli aboneliğin çok da gerekli olmadığını düşünmeye başladım.

*portföy takibi için fintables mobil uygulamadaki cüzdan özelliği bence gayet güzel, kullanışlı ve hızlı.

*fon içeriğini/varlık dağılımını görebilmek için de “anlık fon tahmini” uygulaması ücretsiz ve hızlı. daha da geliştirilecek. portföy yönetimi fintables gibi kullanışlı değil bence. örneğin fon fiyatını manuel girip portföye ekleyemiyorsunuz. bu da daha önce elinizde mevcut olan fonların ortalama fiyatını sisteme girememenize neden oluyor. tek tek tüm alımları tarihine göre girmem gerekir ki bu da zahmetli. eminim ileride düzeltilir. uygulama gün içerisinde tahmini fiyatları da sunuyor. takibe almanızı öneririm.

bu arada fon analizi için; yancep, yatırımnedir?, fundfy, osmanlıdirekt, foneria, fonbul uygulamaları da kullanışlı.

• gross G kullanıcısına yanıt
    bence sırf bu sebeple yeni bir aracı kurum ile çalışmak mantıklı değil. ppf’lerin ortalama getirileri birbirine yakın zaten. ilk 5’te olan farklı bir fondan alım yapılabilir. bu sayede eski stopajlı fonları korumuş olursunuz.

• reguse kullanıcısına yanıt
    Tercih sizin tabiki. O şekilde olması da mantıklı.

• Arkadaşlar örneğin bu ppfden 780 tl kar etmişim ya şimdi satmak istesem toplam %10 yani 78 tl kesinti yapacak değil mi? Yoksa stopaj kesilmiş hali mi bu?

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolcia kullanıcısına yanıt
    1 Şubat öncesi aldıysanız %10 kesilecek(78tl) hocam fonu bozduğunuz zaman.

• sercigs S kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 31 ocakta aldım. Sağolun.

• sercigs S kullanıcısına yanıt
    Hadi ya normalde yüzde 10 kesilmemis hali mi kar edilen tutarda gosterilen

• mojno M kullanıcısına yanıt
    Hocam piyasada malum likidite diye bir durum var, döviz satışından kaynaklı zaten tl likiditesi yüksek seyrediyor depo-ters swap ile tcmb sterilize etsede yetmiyor.

PPF’lerde trilyon lira para park etmiş durumda, her gün trilyonlarca lira parayı ters-repo yapmak stabil bir nakit giriş-çıkışıyla likidite yönetmek gerekiyor bundan finansman bonosu tahvil gibi araçlarla exposure ihtimalini dengeliyorlar. Zaten max 184 gün vadeli tahvil tutuyorlar, faiz beklentilerine duyarlılığı en az olan araçları tutuyorlar.

• Bgp 0,097

Fsk 0,062..

Aynen oyle, borclanma araclari da olduruyor iyice 😂, yapacak bir sey yok hocam

• ronnettee kullanıcısına yanıt

Valla öyle hocam stopaj artışına yakalanmayalım diye ortaktan kaçtık ama şu an ortağı arar olduk Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• Gerçekten bilen aydınlatsın.
    Devlet tahvilleri düşünce de yükselince de borçlanma fonları eksi yazıyor. Dün mesele tüm yıllık tahviller eksi idi bugün neredeyse tamamı eksi yazmış.

• mmtgs kullanıcısına yanıt

Buradan bakın,Artı veya negatif getiri vereceği saat 15-16 gibi belli oluyor.Dün endeks -0,66 idi.O yüzden bugün uzun vadelilerin hepsi eksi getiri yazdı.

https://www.borsaistanbul.com/tr/endeks-detay/433/bist-kyd-dibs-uzun

Evet ya ama ben bugün mevduat'a dönüyorum 3-5 puan düşük olsun, yapacak birşey yok

• önümüzdeki ay faizler düşecek zaten biraz sabır yakında fiyatlamaya başlar.yeni şafak yine nas diye bağırmaya başlamış, malum çok süper ekonomistte bastırıyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.