Merhaba arkadaşlar sistemim şu şekilde Asus x555ln-xo031d ------ 8gb ram 2gb ekran kartı (geforce 840m) 1tb hdd win 8.1 İngilizce (Alet freedos geldi yüklemeyi ben yaptım usb den ama uefi falan kullanamadım çünkü bios ekranına giremedim bütün tuşları denedim)
Laptop 1 yılını daha doldurmamıştır. İlk aylarda power düğmesne basmamla açılası bir olan alet şu aralar çok büyük eziyet vermekte şöyle ki ;
AÇILMA: Power düğmesine bastıktan sonra oturum açma ekranı çabuk geliyor fakat şifre yazılıp enter' a basınca bi dakka o topların dönmesini bekliyorum sonra ekran sadece duvar kağıdı görünür şekilde açılıyor taskbar falan yok.Sonra zaman geçtikçe öncelikle taskbar sonra masaüstündeki dosyalarım belirmeye başlıyor (ilk anlarda simgesiz oluyorlar) simgeleri belirdikten sonra başlangıçta açılan programlar (antvirüs vb) açılıyor hepsi açıldıktan sonra 1 dakika bekleyip tarayıcıya girmeyi deniyorum. İnanılmaz yavaş açılıyor o da beyaz sayfa olarak görünüp sonra kendine geliyor.Bu aşamalardan sonra laptop kendine geliyor ve bi yavaşlama sıkıntısı çekmiyorum. KAPANMA: Bilgisayarı kapat dediğimde kapanıyor.... ekranında baya bi bekliyorum öyle ki gidip işiyip ellerimi yıkayıp su içip geldiğimde dahi kapanıyor.... yazısı olduğu gibi devam ediyor.Sonra piyuvvvvvv diye bi sesle beraber kapanıyor. YAPTIĞIM ÇÖZÜM ÇABALARI: Başlangıçtaki açılan programları minumuma indirdim. Disk birleştirme yappıldı.(yaklaşık 2-3 ay önce) bios sürümü güncellendi (2-3 ay önce başka sürüm geldi bilmiyorum) SONUÇ: Eğer bi fikri olan varsa lütfen belirtsin.Düzeltemezsem servise yollayacağım ama yazın 1-2 ay pc siz kalmak adeta eziyet özellikle dota 2 oynuyorsanız
heeheeH
kullanıcısına yanıt
İşletim sistemini yenilersen bence sorunu çözersin. Bu donanımsal bir olay değil , aksine yazılımın şişmesi ile meydana gelen bir yavaşlık diye düşünüyorum. Bence formatla düzelir.
Yeni bir kullanıcı oluştur onunla açmayı dene. Olmazsa başlangıç programlarının ekran görünütüsü paylaş inceleyelim
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
kullanıcıyı oluşturdum dediğiniz gibi yine başlatılıyor kısmında bekledim şu topların dönmesini falan baya ama switch user deyip ana kullanıcıya geçtiğimde çok çabuk geçti ve taskbar olsun dosyalarım falan olsun hazır bekliyordu sadece antivirüs tekrar açıldı saniyeler içerisinde ve hemen kullanıma açıldı herhangi bir yavaşlama söz konusu değildi. BUYRUN BU DA BAŞLANGIÇ PROGRAMLARIM
thesles
kullanıcısına yanıt
Dediğim gibi zaten burda düzeltemez isem servise yollayacağım onlar kesin formatlayıp yollarlar zaten
Hocam ben sana söyleyeyim hemen Başlat-Çalıştır-msconfig açılan yerde(sistem yapılandırması) başlatmaya gel orada istemedğin programların otomatik açılmasını engelle
isim bulamadım paradoksu
kullanıcısına yanıt
Dikkatli bakarsan başlangıçta sadece gerekli olan programlar çalışıyor zaten o kısmı yaptığımı düşünüyorum
Bendede aynı soun vardı sayılır.SSD disk aldım şu an inanılmaz bir hızla bilgisayar açılıp kapanıyor ve diğer yaptığım işlemlerde aşırı hızlanma var.
Hocam bilemedim o zaman
LaiLaiLiao
kullanıcısına yanıt
Onu bende düşündüm fakat sorunun onla alakalı olmadığına dair birçok geri bildirim aldım. Ayrıca ssd slotum yok laptopta sanırım dvd writer olduğu yere takılma olayı varmış onu yaparsamda garanti dışı çıkacağı için ve çirkin görüneceği için(rahatsız edici derecede ) yapmayı düşünmüyorum şuanlık
heeheeH
kullanıcısına yanıt
Durum şu an hard diskten kaynaklanan bir yavaşlıktan ibaret gibi görünüyor.MAdem SSD alamayacaksın tanıdık birinden hard disk al kendi makinanda dene sorun varmı yokmu bakman daha yararlı olur o zaman.
LaiLaiLiao
kullanıcısına yanıt
bilgisayarın parçalarını elleyemiyorum garanti dışı kalıyor malesef. Nasıl başka birinden alıp takıcam ki ayrıca, harici falan mı demek istediniz çünkü sabitlerde bildiğim kadarıyla sökme falan işleri var ve o da garanti dışı .
yani harici bir diske kurulum yapabilirsin,Yaptıktan sonra; biostanda açılış sırasında Firstboot olarak kurulum yaptığın harici diski göstermen lazım .
Virüs programını kaldırıp denermisin..
Freedos gelen bir laptopa servis yazılım desteği sunmaz. Kendin düzgünce formatla, sorun devam ederse HDD'nin arızalı olma ihtimaline karşı servise gönder.
Sarıaslan
kullanıcısına yanıt
windows 10u bekliyorum format için ayın 29 'unda durumu belirtirim.Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme