Şimdi Ara

YAVRU BALIKLAR NASIL DEGERLENDİRİLMELİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR LEPİSTESLERİM DOGURDU 50'DEN FAZLA YAVRU VAR 70 LT AKVARYUM YETMEZ BU KADAR HAYVANA. AKVARYUMCU TANESİNİ 50 KURUŞTAN ALIRIM AMA GÖRMEM LAZIM BALIKLARI DİYOR. BAŞKA NELER YAPILABİLİR ? ( ÇEVREMDE VEREBİLİCEGİM KİMSE YOK HEDİYE V.B OLARAK ANCAK AKVARYUMCU V.B YERLER OLUR )

• Dostum akvaryumcunun 50 kuruştan alacağı yavrular en az 2 aylık olmalı ki renklenmeye başlasın balıklar. Eşe dosta dağıtabilirsin yada canlı yem olarak kullanabilirsin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stenia

Dostum akvaryumcunun 50 kuruştan alacağı yavrular en az 2 aylık olmalı ki renklenmeye başlasın balıklar. Eşe dosta dağıtabilirsin yada canlı yem olarak kullanabilirsin. :)

detaylarını tekrar akvaryumcuya sorıyım ozaman :) satmak daha mantıklı geldi yine yem parasını falan çıkartırım belki, öğrenciyiz sonçta :)
  • arkadaşında dediği gibi renklenmiş yavruları alırlar. bu arada bence 50 kuruş çok az. sonuçta yerli balık oluyor , senden 50 kuruşa alacak 3 liraya satacak yerli balık diyerek ki yerli balıklar pahalı oluyor. bu arada akvaryumda damızlık olan kaç tane balık var ? bence satma sonuçta lepistesler ufak balıklardır 70 litrelik akvaryumda 50-60 tane lepistes çokta iyi bakılabilir ve gözede hitap eder. bende 120 litrelik akvaryum vardı (hala var ama patladı ) içinde 150'yi geçkin lepistes vardı . ve yavrular hariç hiçte sorun olmuyordu. yinede kendin bilirsin ama bence 50 kuruş az gibi geldi bana kaldı ki parada almayacaksın karşılıgında yem filan alacaksın kesinlikle az en az 75 kuruş olmalı . ulan bu akvaryumcular varya tam dolandırıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 23 Şubat 2013; 13:42:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

arkadaşında dediği gibi renklenmiş yavruları alırlar. bu arada bence 50 kuruş çok az. sonuçta yerli balık oluyor , senden 50 kuruşa alacak 3 liraya satacak yerli balık diyerek ki yerli balıklar pahalı oluyor. bu arada akvaryumda damızlık olan kaç tane balık var ? bence satma sonuçta lepistesler ufak balıklardır 70 litrelik akvaryumda 50-60 tane lepistes çokta iyi bakılabilir ve gözede hitap eder. bende 120 litrelik akvaryum vardı (hala var ama patladı ) içinde 150'yi geçkin lepistes vardı . ve yavrular hariç hiçte sorun olmuyordu. yinede kendin bilirsin ama bence 50 kuruş az gibi geldi bana kaldı ki parada almayacaksın karşılıgında yem filan alacaksın kesinlikle az en az 75 kuruş olmalı . ulan bu akvaryumcular varya tam dolandırıcı

BEN AKVARYUMCUDAN İLK 1 TANE HAMİLE ALMIŞTIM 2.5'TL YE 1 GÜN SONRA YAVRULAdI. ŞUAN 2 DİŞİ 1 ERKEK VAR AMA DİŞİ YAVRULICAK BELLİ, YİNE EN AZ 20 TANE YAVRU ÇIKICAK. 20 YAVRUDA TEKRAR 10 DİŞİ YAVRULARSA HERHALDE KOLONİ KURARIM AKVARYUMDA :)) EVET 1.75'e satıyor en ucuz yetişkin lepistesi, ayaküstü sordugumda 50-75 kuruş dedi ama önce görmem gerek dedi götürdmedim hiç adama daha, burda deneyimleri olanara bi danışıyım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangal3454 -- 23 Şubat 2013; 17:12:44 >

• quote:

Dostum akvaryumcunun 50 kuruştan alacağı yavrular en az 2 aylık olmalı ki renklenmeye başlasın balıklar. Eşe dosta dağıtabilirsin yada canlı yem olarak kullanabilirsin. :)

Bu nasıl bir öneri bu nasıl bir hobicilik anlamadım.
    Hobici asla balığının yavrusunu bir diğer canlıya yem etmeyi düşünmez.
    Bu korkunç bir düşünce kesinlikle karşıyım asla böyle bir günahın ve suçun sorumluluğu alınamaz. Canlı ha balık ha ağaç ha insan farkedermi ?
    Atalarımız ne güzel söylemişler Yaş Kesen Baş Keser.

Yavru balıklarla ancak hobiye destek amacıyla balıklarınızın türüne uygun yem akvaryum malzemesi vs ile takas edebilir veya ihtiyaç yoksa satabilirsiniz. Öğrenci veya genç nesillere bu hobiyi sevdirmek adına hediye edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

quote:

Bu korkunç bir düşünce kesinlikle karşıyım asla böyle bir günahın ve suçun sorumluluğu alınamaz. Canlı ha balık ha ağaç ha insan farkedermi ?

Yavru balıklarla ancak hobiye destek amacıyla balıklarınızın türüne uygun yem akvaryum malzemesi vs ile takas edebilir veya ihtiyaç yoksa satabilirsiniz. Öğrenci veya genç nesillere bu hobiyi sevdirmek adına hediye edebilirsiniz.

su piresi
    artemia bunlar canlı değil mi ??????????????????????

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lepistesler cok fazla uredigi icin akvaryumcular almak istemez bence kacirmayin derim yalniz 50 kurusta cok az biraz buyut renklensin oyle sat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten kutuda yemi var canlı yeme gerek yok benim açımdan, ha denizde olsa solucan yaygındır balık tutmada ama beslemek için canlı yemi bende dogru bulmuyorm. evet 50 kuruş az elbet ama ellerine düştün mü akvaryumcuların fiyatı 5'se 10 dio yem alırken , yavrular büyüyünce tekrar giderim daha 3-4 akvaryumcu var çevremde
  • quote:

quote:

Bu durumda duygusal davranmaya gerek yok. Yeni doğmuş bir yavruyu nereye kime satabilirsin? Yeni tank kurarım dersen bu en güzel hareket olur ya da halihazırda besleyen birine hediye vs. Belgesel çekmiyoruz dostum. Gerçekçi olmakta fayda var.

• Su piresi artemia gibi canlılar elbetteki bu tartışmaların bir parçası uygun diyenlerde var olmaz diyenlerde var.Ben şahsen herşeyin doğal ortamında olması gerektiği gibi olsun diyenlerdenim.İmalat yapılmayacaksa doğal ortama müdahale edilmemelidir. Şu varki doğal ortamda durum neyse bende onu yapıyorum dersen bu asıl belgeseldir.
    Üreyen balık besliyorsan ve hobiciysen akvaryum ölçünü doğal döngüde nasılsa o ebatta kuracaksın ve bitki kaya kovuk vs ile yavrulara saklanma yeri yapacaksın ve müdahale etmeyeceksin ki
    bu döngü dönsün. Yoksaki ben şahsen balık besliyorsam ya bu şekilde döngüyü sürdürürüm yada o yavrular için ayrı tank kurarım bu tercih meselesi.
    Ama balığın yavrusunu alıp resmen diğer balıklara yem olsun demek hobiciliğe yakışmaz. O zaman birlikte yaşayan cinslerin erkeklerini tercih edersin akvaryumda böyle bir sorun kalmaz.
  • quote:

Su piresi artemia gibi canlılar elbetteki bu tartışmaların bir parçası uygun diyenlerde var olmaz diyenlerde var.Ben şahsen herşeyin doğal ortamında olması gerektiği gibi olsun diyenlerdenim.İmalat yapılmayacaksa doğal ortama müdahale edilmemelidir. Şu varki doğal ortamda durum neyse bende onu yapıyorum dersen bu asıl belgeseldir.
    Üreyen balık besliyorsan ve hobiciysen akvaryum ölçünü doğal döngüde nasılsa o ebatta kuracaksın ve bitki kaya kovuk vs ile yavrulara saklanma yeri yapacaksın ve müdahale etmeyeceksin ki
    bu döngü dönsün. Yoksaki ben şahsen balık besliyorsam ya bu şekilde döngüyü sürdürürüm yada o yavrular için ayrı tank kurarım bu tercih meselesi.
    Ama balığın yavrusunu alıp resmen diğer balıklara yem olsun demek hobiciliğe yakışmaz. O zaman birlikte yaşayan cinslerin erkeklerini tercih edersin akvaryumda böyle bir sorun kalmaz.

tabi kardeşm zaten o yavruuy yem yapsan ne kadar karnı doycak yetişkin'in, sonuçta elinde hazır yemin var, anca denizde olta ile avlandıgında canlı yem kullanımı yaygın. benim maksadım başka ne yapılır yavrularla diye görüş alıyım dedim, en iyisi 75 kuruştan satmak balıkçıya yem param çıkar yada biriktirip bi akvaryum daha alırım yavrular için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.