Şimdi Ara

Yavru Kedi Mama Miktarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2.5 aylık bir sokak kedisi sahiplendim. Mama konusunda kafam çok karıştı. Bazıları gramajla mama vermem gerektiğini söylerken bazıları kedilerin ihtiyacı kadar yediğini gramajla mama verilmemesi gerektiğini söylüyor. Sizin uyguladığınız yöntemler nelerdir? Uzun vadede kilo alması problem olabilir diye düşünüyorum.

• Gördüğüm kadarıyla obezite en çok kedinin kendisine bağlı. Eğer böyle bir eğilimi varsa ilerde ortaya çıkıyor, yoksa zaten verseniz de yemiyor. Çok istekli ve hızlı yiyen kediler birazcık yedikten sonra bırakabiliyor.

Sokaktan eve geçen kedilerde obezite eğilimi olabiliyormuş. Yaralı bir kedi almıştım, operasyondan sonra bacağını kullanması gerekiyordu. Obez olmasın diye çok dikkat ettim mesela, çünkü bir de şişmanlarsa yaralı bacağını hiç kullanmayıp öyle kalacaktı. Ama bildiğim kadarıyla hamile ve yavrularda kısıtlamaya gerek yok, hatta kısıtlamayın diyorlar.

Ambalajlarda kiloya göre tavsiye edilen miktar, kedilerin bütün mineral ve vitaminlerini sağlayan 'tam mama'larda gerekenin hesaplı olduğu gramaj. Ama sadece Virbac ve Mera'da porsiyonların gerçekten de ilgili ağırlıktaki kedilerin günlük ihtiyaçları ve devam eden kondisyonlarıyla örtüştüğünü gördüm. Yine kaliteli sayılabilecek Acana, Bozita, Hills, N-D/Farmina, Royal Canin, Sanabelle vs.de kedim önerilen miktarın en fazla yarısını tüketiyor. Kilosuna göre tavsiye edilen günlük 40-60 gramı tükettirebilmek mümkün değil. Gramajı takip etmenin zaman içinde böyle şeyleri görmek gibi bir faydası var. Ama normalde mutlaka her gününü takip etmeye bence gerek yok.

• Çok teşekkür ederim hocam.

• Aynı konuyu veterinerime danıştığımda yavru kediler için gram hesabı yapmama gerek olmadığını ve mama kabını asla boş bırakmamam gerektiğini belirtti. tabağı doldurdunuz diye hepsini yemiyorlar zaten. iyi beslenmesi ve psikolojisinin iyi olması için önünden yemeğini suyunu eksik etmeyin :))

büyüdüğünde sorun yaşanmaması için aldığınız mama üzerindeki gramaj ve öğünlere uyarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evcil Hayvan Ürünleri
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.