Şimdi Ara

Yavru kedinin organları dışarı fırlamıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bugün yürüyordum böyle, bir veteriner gördüm, girip içeri birşey sormak istedim. Sormak istediğim şeyi de söyleyeyim, geçen gün köpek görmüştüm, kafasındaki derinin bir kısmı kopmuştu,eti görünüyordu böyle,yanına yaklaştığımda titriyordu böyle korkudan. Yardım edemedim, daha doğrusu ne yapacağımı bilemedim, veterinere götürsen koskocaman köpek, titriyordu zaten ve de sabahtı. Belediyenin bu tür yaralı hayvanlarla ilgili birşey yapıp yapmadığını bilemiyordum. O an aklıma birşey gelmedi ve eve geri döndüm, telefon da yoktu yanımda ki araştırayım belediyeden.

Veterinere belediyenin böyle yaralanan hayvanlarla ilgili bir numarası olup olmadığını soracaktım. Tam soracaktım ki, veterinerin kapısından biri "açın kapıyı, açın kapıyı" diye bağırıyordu. Elinde bir kutu içerisinde kedi vardı. "Hocam bağırsakları dışarıda kedinin köpekler parçalamış kediyi galiba" filan diyordu. Beraber arkada bir yere gittiler. Ben öyle kalakaldım, kedi epey canlı gözüküyordu kutuda. Nasıl olur da kedi öyle hiç bağırmazdı o haldeyken? Bir 10 saniye sonra ben de gittim o arka bölgeye. Veteriner, "tutacak biri lazım bunu" dedi, ben de acil yapacak bir işim yoktu zaten, evde kimse merak etmezdi o saatte. Ben yaparım, dedim. Çağırdı beni içeriye. Gittim odaya, bir de ne göreyim. Bağırsakları komple dışarı çıkmış hakikatten hayvanın. Ve de epey canlı ve hareketli hayvan o anda. Üstelik bir de mide mi karaciğer mi olduğunu tam anlayamadığım bir organ daha çıkmış dışarı.

Daha sonra bu organ nedir dedim. Midesiymiş. Acayip şişmişti. Hava almış içine dedi veteriner. Neyse işte, arkasından falan tutturdu bana veteriner. Sonra kendisi de bir uyutucu ilaç yaptı sanıyorum kıçından bir yerinden. Hayvan çok tepiniyordu. O halde kalkıp gitmek istiyordu sanki. Sonra eldiven taktırdı bana da veteriner. Ensesinden ve 2 elinden sıkıca tutturdu. Sonra ilk getiren arkadaşı da çağırdı arka bacaklarından tutması için. O da geldi. Tuttuk hayvanı ve o da arka bacağındaki damardan birşeyler enjekte etti. Epey uzun süre tuttuk. En az 20 dakika. Hayvan bu arada birşeyler kusmaya çalışıyordu ama kusamadı. Sonra epey hareketsiz durdu zaten. Veteriner "bitti, gidebilirsiniz artık." dedi. Diğer getiren arkadaş, kurtulacak mı diye sordu. Veteriner, hayır dedi. Neden olduğunu söylemedi.

Ben de sorumu sordum filan, internetten belediyenin sitesinden bakabilirsiniz dedi. Sonra dışarı çıktım zaten. Bir kadın vardı dükkanın içinden henüz çıkmadan, orada bekliyordu. Veterineri arıyorsanız içeride dedim, bir kedi var çok kötü yaralanmış dedim. Biliyorum dedi, ben eşiyim getiren kişinin dedi. Epey üzgün ve mutsuzdu. Bahçesinde bulduğunu, ve çok kötü yaralandığını vesaire anlatıyordu üzgün bir biçimde. Ben ise öyle çok üzgün görünmüyordum. Ne bileyim, çok üzülemedim. Belki kurtulur diye düşünüyordum aslında hala. Çünkü direnmişti epey, kurtulmaya çalışmıştı. Ben niye üzülmedim hiç hala anlamıyorum. Bir ara fotoğrafını çekmek istedim ama ayıp olur şimdi diye çekmedim. Sizce çekse miydim? Ameliyat videoları ve resimleri çok ilginç gelir bana çünkü ayrıca.

Her neyse, bu da böyle bir anımdır. Daha önce, bir kuş bulmuştum bir bahçede. Alıp eve götürdüm, sonra düşündüm ne yapılabilir buna diye, internetten benim bulunduğum yerlerde çevredeki veterinerlerin hayvana ücretsiz bakım yaptığını öğrendim. Sonra gecenin 12 sinde aldım hayvanı bir veteriner buldum ona verdim. O da kurtulamayacak demişti. Çok zayıflamış dedi bana. Kanatları filan parçalanmıştı onun da.

Öyle yani arkadaşlar. Bunu da böyle yazmak istedim. Çok duygusuz hissediyordum kendimi bu duruma pek üzülemediğim için, aslında üzüldüm, kedileri severim de ne bileyim gözüm yaşarmadı. Ondan dolayı yazdım gitti işte. Haydi kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.