Şimdi Ara

Yaya Geçidi Uygulaması Zorda Olsa Başarılı.Kazalar Arttı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
10.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar cahil kanun manunla durduramazsın anca nasıl olur biliyor musunuz?
    Yolları demir demşr çitle kapatırsın boylu boyunca aralara boşluk bırakıp yaya çizgisi bırakırsın ve bu sürücülerede yaya çizgisindekileri beklemesi kuralı/kanunu koyarsın anca böyle olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Kural kuraldır yorum ekleyemezsiniz. Kanun karşısında yaptığınız (veya yapmayı düşündüğünüz) bu eylem suçtur, cezası vardır.
  • Bu kanun ilk uygulanmaya başlandığında yaşadığım yerde şöförlerin buna uyduğuna şahit olmuştum.Hatta geçitte ben beklerken elleriyle geç işareti dahi yapan şöföfler olmuştu.Fakat ne olduysa son 1,1-5 haftadır kimse durmuyor.Hepsi bırakın durmayı yavaşlamıyor bile...Demek ki ilk başta ceza korkusu ile duruyorlardı fakat şimdi durmamaya başladılar.Bakalım gerçekten de ceza yazılıyorsa belki gelecek aydan itibaren yeniden kurala uymaya başlarlar fakat şuan için yaşadığım yerde bu kurala pek fazla uyulduğunu göremiyorum ne yazık ki ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Kaza oranlarının yükseldiğini herhangi bir istatistiğe dayanarak mı söylüyorsunuz yoksa işkembeden mi?
    Soruma hala cevap alamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Belediyeye şikayet edin üstgeçit koysunlar.
    Engelledim sizi. Elma ile armudu karıştırıyorsunuz.
  • Trafikteki zamanı %95 yaya olarak geçen biri olarak trafiği aksatmamak için bekleme taraftarıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Ölüm heran gelebilir
    Konu sahibi kardeşimize 3. Defa soruyorum;

Yaya geçidi kaynaklı kazaların arttığına dair elinizde bir istatistik var mı? Yoksa işkembeden mi atıyorsunuz?

Ayrıca yaya geçidinin kazaları arttırması diye bir şey söz konusu olamaz.... O kazaların asıl sebebi takip mesafesi kurallarına uymamak, dikkatsiz kullanım, ve şehiriçi hız limitlerine uymamaktır...

Öndeki araç her ne sebeble durursa dursun limitlere uygun hız ve takip mesafesiyle arkadan gelen araç öndeki araca çarpmaz...

Öndeki aracın önüne ister yaya atlasın, ister kedi köpek atlasın, isterse çukur tümsek görünce dursun farketmez... Arkadan gelen araç hız limitlerine ve takip mesafesi kurallarına uyduğu sürece kaza olmaz...

Yaya geçidi kuralı, takip mesafesi ve hız limiti ihlali sebebiyle gerçekleşen kazaların müsebbibi olarak gösterilemez...

Trafik kuralları tüm risk ihtimallerini ortadan kaldırmak adına nettir, geneldir, kapsayıcıdır, bağlayıcıdır...

İşinize gelene uymayıp moku yaya geçidine atamazsınız...

Arkadan çarpan aracın hatasını öndeki aracı durduran herhangi bir nedene bağlamak çok saçma... takip mesafeni korusaydın o zaman..

Ben hız ve takip kurallarına uymayayım, öndeki araca gümleteyim sonra way efendim suçlu yaya geçidi...

Yok yaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 13 Mart 2019; 16:46:1 >

• hız ve takip kuralına uyulmasından bahsedilmiş de hangimiz takip mesafesine uyabiliyoruz? arayı açtığınızda öndeki araçla aranıza girmiyolar mı? (buna rağmen herzaman durabileceğim kadar yaklaşırım) hız konusuna gelince de önüme her an çoçuk çıkabilir diye her zaman yavaş giderim şehiriçinde. bu zaten olması gereken bir konu. bir diğer konu da araç kullandığım süre boyunca kural olsun olmasın yayaya her zaman yol vermişimdir şehiriçinde, size gülümsemesi bile yeterken kurala ihtiyaç var mı? insanlıktır bu. lakin burda yayaların da yol nasılsa benim deyip 5 10 saniye beklememezlik etmemesi lazım. 10 saniye şöfer de beklese ölmez yaya da. 70 80 km ile giderken her yayayı gördüğümde durmamı da beklemesin ama kural koyanlar, kural koydukları kadar üst geçit koysalar zaten mesele kalmaz.

• Çokta ********** zaten ya

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Hahahahah senelerdir yayaya yol verilmiyor diye orta dogu iste medeniyet yok diyen insanlar simdi 1-2 tonluk arabayi mi durduralim 1 yaya icin diyor
    Her zaman diyorum bu ulke insani ne ki yonetenlerden super isler bekleyelim. Her millet hak ettigi gibi yonetilir devam

Bu forumda her zaman yayayı savunan yorumlar artı alırdı. Şimdi yasa uygulanınca insanlar baktı ki 0.5 litre daha fazla yakıt tüketiyorum niye ? Dur kalk yapmaya başladım. O zaman bu işi savunmaktan vazgeçiyor. Bu ülke insanına referandum yapsan ve desen ki

Enerji kaynaklarımızı tamamen yenilenebilir, yeşil enerjiden yapıcaz çevreye ve atmosfere 1 gram zararımız olmayacak ama ayda 10 TL katkı payı ödeyeeksiniz. Bakın yemin ediyorum %70 Hayır çıkar. Niye ? Çünkü bu ülke insanının cebinden 1 TL aldığın an hemen fikir değişir.

Bu foruma artık ben gülmek için giriyorum insanların değişimini görmek cidden komik oluyor. Atmosferikçilerin bir anda turbocu olması DSG'ye sövenlerin yeni araba alırken bizim burada servis yok deyip VAG alması bunlar komik şeyler.
    Milletin canını al ama parasını alma.

• önce polisler kurallara uysun. halkı kural uygulamaya teşvik edecek polisler hiç bir kurala uymuyor.
  • bu yaya geçidi üstünlügü direk aklıma bu videoyu getiriyor
    https://youtu.be/bwVzDbi_1DQ

Sürücü belgeniz olmadan mı araç kullanıyorsunuz, yoksa trafik sınavında kopya mı çektiniz? Trafik sınavını nasıl geçtiniz?

En temel trafik kurallarından biri için böyle akıl almaz şeyler yazabilen birisi aramızda, trafikte can ve mal güvenliğimiz hiçe sayılıyor.

Yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 13 Mart 2019; 19:33:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Sürücü belgeniz olmadan mı araç kullanıyorsunuz, yoksa trafik sınavında kopya mı çektiniz? Trafik sınavını nasıl geçtiniz?

En temel trafik kurallarından biri için böyle akıl almaz şeyler yazabilen birisi aramızda, trafikte can ve mal güvenliğimiz hiçe sayılıyor.

Yazık.
    Akıl almaz şeyler yazmışım öyle mi? Neymiş akıl almaz şeyler? Gören de "Yayayı ezip geçsem olur mu?" dedim zanneder.
    Yahu böyle böyle bir durumda yol verince yaya da ben de daha fazla beklemiş oluyorum, bu durumda ne yapmalıyım diye sordum, linci yedim. Sonra birisi beni anladı, durumu gayet mantıklı bir şekilde izah etti, ben de bundan sonra her koşulda -yaya daha fazla beklemesine rağmen- yol vereceğimi söyledim olay kapandı. Hala niye sakız gibi sündürüyorsunuz olayı?

• Navi kullanıcısına yanıt
    Yahu ne popülizmi? Bu, en temel trafik kurallarından birisi. Bu tip yorumlar akıl alır gibi değil. Türkiye'de sürücü belgesi almanın ne kadar kolay olduğunu gösterir nitelikte. Yazık.

Dünyanın en kalabalık 3. ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri'nde, en kalabalık 11. ülkesi olan Japonya'da trafik kuralları İSTİSNASIZ çatır çatır uygulanır.

"Yok yaya geçidi kuralı uygulanmasın, yok şurada şerit değiştireyim..."

Neden?

"Çünkü şehir kalabalık yaaaaa..."

Kilometre kareye 27000 (yirmi yedi bin) insan düşen New York'ta veya kilometre kareye 6158 insan düşen Tokyo'da kuralların bir tanesine uyma bakalım.

New York, nüfus yoğunluğu bakımından İstanbul'un 9,57 katı, Tokyo ise 2,18 katı!

New York: 27000 insan / kilometre kare

Tokyo: 6158 insan / kilometre kare

Berlin: 3944 insan / kilometre kare

Paris: 21616 insan / kilometre kare

Toronto: 4457 insan / kilometre kare

İstanbul: 2820 insan / kilometre kare

Bahaneye bak paşamda. Trafik kurallarına uymak mantıksızmış, çünkü şehir kalabalıkmış!

İskandinav şehirleri mi?

Stockholm: 4800 insan / kilometre kare

Kopenhag: 6800 insan / kilometre kare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 13 Mart 2019; 20:10:37 >

• ayrıca yaya geçidinde yayaya yol verdiğimde yaya acele acele karşıya geçiyor buna üzülyorum açıkçası. Güzel yayacım o yol zaten senin sen normal yürüyüş hızında karşıya geç ben seni beklemek zorundayım ve de teşekkür etmek zorunda da değilsiniz sonra şoförler yaptıklarının zoraki değilde iyilik olarak görüyorlar ve daha az yol vermeye başlıyolar yapmak zorunda değillermiş gibi.
    Mesajınızı düzenlememişsiniz, hâlâ aynı akıl almaz şeyleri içeriyor, onlara ithafen yazdım. Durum böyleyse özür dilerim.

Trafik kuralları konusunda çok vurdumduymazlık var ve bunun düzeltilmesini istiyorum. Her gün hepimiz sokağa adımımızı attığımız anda yaya olarak trafikteki yerimizi alıyoruz. Yayayken veya araçta fark etmeksizin trafik kurallarına harfiyen uymakla yükümlüyüz. Çok canlara yazık oluyor bu vurdumduymazlık yüzünden, insanlara yazık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 13 Mart 2019; 20:3:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Mesajınızı düzenlememişsiniz, hâlâ aynı akıl almaz şeyleri içeriyor, onlara ithafen yazdım. Durum böyleyse özür dilerim.

Trafik kuralları konusunda çok vurdumduymazlık var ve bunun düzeltilmesini istiyorum. Her gün hepimiz sokağa adımımızı attığımız anda yaya olarak trafikteki yerimizi alıyoruz. Yayayken veya araçta fark etmeksizin trafik kurallarına harfiyen uymakla yükümlüyüz. Çok canlara yazık oluyor bu vurdumduymazlık yüzünden, insanlara yazık olmasın.
    Estağfurullah, özürlük bir durum yok.

quote:

@Huseyin-ZST Anlatmak istediğimi anlayan ve aradığım cevabı veren bir sen çıktın abi. Teşekkürler Kimisi mağara adamlığı itham etti kimisi "Eşşek gibi duracan" a getirdi olayı. Anlatmak istediğim verim olayıydı.

Trafikte ikramcıyımdır dememe, kendim tek yayayken gelen tek arabayı durdurmadığımı söylememe rağmen kalıplaşmış cevaplar verdiler bana. Anlatamadım derdimi bir türlü. Yaya geçidi uygulamasından önce de mümkün mertebe yol veriyordum, sadece tek araba tek yaya durumunda dediğim sebeplerle seyrimi devam ettiriyordum. Kendim yayayken de arabayı durdurmuyordum. Birisi çıkıp bana şu mesajdaki gibi bir cevap verse "Verim kaybı da olsa kurala uymak gerek" dese olay buralara gelmeyecekti.

Diğer bir husus ise bütün kuralların birden uygulanmasının kafa karıştıracağı söylenmiş. Katılmıyorum. Basitçe "Bundan sonra trafikteki büyük küçük her kural denetlenecek" denilir, U dönüşü yapılmaz denilen yerden (Ki zaten müsait olan yere U dönüşü yapılmaz tabelası konulmuyor, ya ışıklar müsaade etmiyor başka yönden gelen arabayla kafa kafaya geliyorsunuz ya orası çok dar oluyor yani bir sebebi oluyor mutlaka) dönülmeyecek, ters yöne girilmeyecek, kırmızda durulacak, yaya geçidinde yol önceliği yayaya verilecek, yol kenarına park etmek yasak" gibi bir proje yapılırsa, denetimler artırılırsa bu iş olur, niye olmasın? Uygulamanın uygulanma şekli de zaten yanlıştı, daha makul bir şekilde uygulanabilirdi. Neticede ortalık karıştı.

Bu konuya son mesajım, sadece kimse beni yol vermeyen saygısız ve kuralsız bir sürücü olarak bilmesin diye yazıyorum. Aradığım cevabı aldım, verim kaybı olsa da yaya geçitlerinde şartlar elverdiğince duracağım.

"Şartlar el verdiğince" lafı da yanlış anlaşılmasın; çok ekstrem bir durum olmadıkça durup yol veriyorum. Nedir ekstrem durum, arkamdan duramayacak şekilde kamyon geliyordur, durmam. Gibi.

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Tanımadığın insanlara işgembeden atıyorsun, edep yahu ,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri'de değişen pek birşey yok gibi, karşıya geçmek için bütün arabaların geçmesini bekliyoruz. Yine bekleyen yaya görünce dip gaz gelen şoförlerimiz var.Sırf karşıya geçmeyelim diye adamlar yarışıyor açıkçası ben bir değişiklik görmedim ha bu arada trafikte aracımızla yaya geçidinde durduk diye bize canavar gibi bakıyor diğer sürücü arkadaşlar. Diyebileceğim tek şey EĞİTİM olmadan olmaz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.