Şimdi Ara

Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi

Arkadaşlar bugün ceza tutanağı geldi dijital vergi dairesinden.

Baktım tutanakta yayalara yol vermemekten 4.512TL ceza yazmışlar.

Ben bu konuda çok hassas birisiyim yaya geçidinde mutlaka yavaşlar yayalara yol veririm.

Bu cezada hata olduğunu düşünüyorum cezayı yazan polis plakayı yanlış yazıp bana ceza gelmiş olabilir mi?

Çünkü dikkat ederseniz ceza saati 08:38 yazıyor cezayı yediğim yer Aksaray Vatan Caddesi.

O saatte sabah işe gidiş trafiği oluyor zaten istesemde hız yapamam ki dur kalk trafikte yayalara nasıl yol vermeden gideceğim.

Bu cezaya nasıl itiraz edebilirim cezayla ilgili resim falanda yok.

Az bir rakam olsa lanet olsun deyip öderdim de 4.512TL az buz değil yazık günah vallahi.

Bu cezada kesinlikle bir hata veya polisin işgüzarlığı var.

• Polis memuru ceza vermiş. Bu durumda resmi tutanağın aksini somut deliller ile ispat edemiyorsan (video kaydı, o saat o dakika başka bir yerde olduğunu gösteren petrol alım fişi vs) öde derim.

İtiraz edersen mobese kaydı video tespiti vs varsa onu da itiraza cevapta gönderiyor egm merak ediyorsan itiraz edip cevap doğrultusunda mahkeme kaleminden dosyası inceleyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün 3 dk arayla hız cezası yedim kayseride. Biri 122 diğeri 124 ile (110-121 üst sınır). Birisi eds diğeri radar, seriye bağlamışlar. Önce ödedim sonra Uyap üzerinden itiraz ettim red geldi. Şu anda acayip ceza yazılıyor para için o nedenle sağlam kanıtınız yoksa ödeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 6 Mart 2025; 20:7:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Bu konu ile ilgili bir paylaşım vardı. (Aynı güzergahta arka arkaya ceza) İsterseniz bir inceleyin belki yardımcı olur:

mersin avukat tunç sudi tol avukatlık bürosu
    Trafik Cezası Üstüne Trafik Cezası Yazılmasına İtiraz Dilekçesi Örneği 2025
    https://www.tuncsuditol.av.tr/trafik-cezasi-ustune-trafik-cezasi-yazilmasina-itiraz-dilekcesi-ornegi/
  • Trafik cezanıza itiraz etmek için, cezanın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde sulh ceza hakimliğine başvurmanız gerekiyor. Başvuruyu, ikamet ettiğiniz yer veya cezanın yazıldığı yerin sulh ceza hakimliğine yapabilirsiniz. İtiraz dilekçenizde, cezanın hatalı olduğunu düşündüğünüzü, belirtilen saatte ve yerde trafiğin yoğun olduğunu, hız yapmanızın ve yayalara yol vermemenizin mümkün olmadığını, ayrıca ceza tutanağında delil (fotoğraf veya video kaydı) bulunmadığını belirtebilirsiniz. Cezanın iptali için delillerinizi (o saatteki trafik yoğunluğunu gösteren kamera kayıtları, tanık beyanları vb.) eklemeniz itiraz sürecinde lehinize olur

• Cezayı yazan Gürcan Zorlu ismindeki fahri trafik müfettişinin ismini internette arattığımda şöyle bir tweet buldum :

Daha önce başka bir vatandaşada yayalara yol vermedi diye ceza yazmış o vatandaşta aynı benim gibi yayalara yol veriyorum böyle bir ceza olamaz demiş.

Bu fahri trafik müfettişleri neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum neye istinaden böyle ceza yazabiliyorlar aklım almıyor.

Hakkım haram olsun, bu ödediğimiz cezalar inşallah bir yerinizden çıkar!!!

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Senin ceza tutanağında polis memuru tarafından ceza yazıldığı gözüküyor. FTM kesmiş olsa öyle yazmaz. FTM tarafından tespit edilmiştir diye yazar.

2024 te FTM lerin ceza yetkisi sınırlandı. Sadece engelli parkına ceza yazabiliyorlar. Senin cezayı FTM yazamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir HGS cezası da bize geldi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt

teşekkürler. ancak sulh ceza mahkemesine itiraz ettim red oldu. artık yapacak bir şey yok diye düşünüyorum ama gelecekte yenmesi muhtemel cezalar için saklayacağım....Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi 

• Daha bir kaç gün önce denk gelen bi paylaşım...

Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi
    Yayalara yol vermemişim diye ceza geldi5,1 Mn görüntüleme · 88 B ifade | Güvenlik linkleri #bio’da | Sağlık Güvenlik Çevrefacebook
    Güvenlik linkleri #bio’da.
    https://www.facebook.com/share/r/168WuzQczc

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Tutanak ftm tarafından yazıldığında ftm adını göremezsiniz...

• adam yaya şeridinde beklediği an duracaksın. yürümeye başlamasına hacet yok,o yaya şeridinin başında insan varsa duracaksın. yok şöyle yok böyle boş iş. seve seve medenileşecek sizi gibiler. başka çare yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 13 Mart 2025; 16:2:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.