Şimdi Ara

YAYAYA ÇARPTIM SONUÇLARI NE OLUR ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
18.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hastane önlerinden geçerken, okulların olduğu yerlerden geçerken, kabalık yerlerden geçerken, sokak aralarından geçerken kısacası şehir içinde araç sürerken dikkatli sürmek lazım üstat. Hasbel kader birisi önünüze atladı, siz yavaş gittiğinizde o kadın önünüze atlasa bile sonucu kötü bir olay olmaz. Bu arada, aracınızda araç içi kamera var mı ?
  • Üstat nasıl bir adalet sağladınız ? :))
  • Dava açılır. Kararda muhtemelen ufak bir tazminat çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Yetmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Kadının kocası seni korkutarak intikamını almış zatrn. Sonrasında bir şey çıkmaz.

İnşallah teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

Hastane önlerinden geçerken, okulların olduğu yerlerden geçerken, kabalık yerlerden geçerken, sokak aralarından geçerken kısacası şehir içinde araç sürerken dikkatli sürmek lazım üstat. Hasbel kader birisi önünüze atladı, siz yavaş gittiğinizde o kadın önünüze atlasa bile sonucu kötü bir olay olmaz. Bu arada, aracınızda araç içi kamera var mı ?

Malesef yok. Aslında çok büyük bir kazada değildi ama yanımızda polis olduğu için olay dallandı budaklandı.

• Olay karakola tasinmis ve sikayetci olma durumu varsa, burada iki seye bakilir. Birincisi yaya da hastane raporuna istinaden herhangi bir zarar var mi ? Eger varsa bunu sigorta sirketi odemekle yukumludur, alkol ya da ehliyetsiz kullanim yoksa rucu hakki da bulunmaz. Sikayet hakkinda dava acilir ve bir de Kamu davasi acilir.. İkincisi, eger yaya da birsey yoksa, sikayet yuzunden dava acilir, gerci sikayet geri alinmis olsa da, kamu davasi acilacaktir. Sonucta ortada suc unsuru olarak gorulmeye deger bir durum mevcut olup, hemde sikayetci olunmustur.

Avukat arkadaslarimiz varsa daha net cevap verecektir fakat benim bildigim durum bu sekilde gelisir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-331942C24 -- 28 Mayıs 2017; 0:27:51 >
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Trafiğin eski bir sloganı vardı "Yaya hatalıysa cezası ölüm mü?" diye, aklıma gelir böyle durumlarda rahmetli dedem 42 sene kaportacılık yaptı her zaman yayaya çarpacağına duvara çarp arabanı ben düzeltirim derdi.Bu işin bir de vicdani boyutu var yaya hatalı bile olsa öldükten veya sakat kaldıktan sonra bir önemi yok.Ara sokaklarda hız yapmamak lazım sürekli etrafa dikkat etmek lazım, yayaların hatalarını da tolare edebilmek lazım, Allah muhafaza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Fords Never Die

Trafiğin eski bir sloganı vardı "Yaya hatalıysa cezası ölüm mü?" diye, aklıma gelir böyle durumlarda rahmetli dedem 42 sene kaportacılık yaptı her zaman yayaya çarpacağına duvara çarp arabanı ben düzeltirim derdi.Bu işin bir de vicdani boyutu var yaya hatalı bile olsa öldükten veya sakat kaldıktan sonra bir önemi yok.Ara sokaklarda hız yapmamak lazım sürekli etrafa dikkat etmek lazım, yayaların hatalarını da tolare edebilmek lazım, Allah muhafaza.

Sen bir de Bursa Kent Meydanini gor.Kirmizi yanmasina ragmen insanlar sehrin gobeginde yola atliyor carpmamak icin ugras vermen lazim.Bu insanlara ne ogretebilirsin cogunun trafik kulturu yok.Ama kafalarina vura vura adam ebebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnctn

Olay karakola tasinmis ve sikayetci olma durumu varsa, burada iki seye bakilir. Birincisi yaya da hastane raporuna istinaden herhangi bir zarar var mi ? Eger varsa bunu sigorta sirketi odemekle yukumludur, alkol ya da ehliyetsiz kullanim yoksa rucu hakki da bulunmaz. Sikayet hakkinda dava acilir ve bir de Kamu davasi acilir.. İkincisi, eger yaya da birsey yoksa, sikayet yuzunden dava acilir, gerci sikayet geri alinmis olsa da, kamu davasi acilacaktir. Sonucta ortada suc unsuru olarak gorulmeye deger bir durum mevcut olup, hemde sikayetci olunmustur.

Avukat arkadaslarimiz varsa daha net cevap verecektir fakat benim bildigim durum bu sekilde gelisir..

Yani yayaya hafif arabayla dokunsak dahi dava açılıyor. Benim merak ettiğim özel hastahanenin acilinden giriş yaptık. Masrafları devlet mi karşılayacak yoksa sigorta mı. Kadında birşey yok doktor tedbir amaçlı röntgen çekti. Sonuçta birşey çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Fords Never Die

Böylelikle bu eski sözü kötü bir şekilde tecrübe etmiş oldum.

• Hocam aynı olay benim başıma geldi. Ümraniye Alemdağ cd. sini bilen bilir yayalar ışık veya yaya yolu olmayan her yerden geçerler. Kadın otobüsün önünden önüme atladı. Durmama imkan yoktu çarptım ama yere düşmedi. İndim arabadan hastaneye götürelim hemen diye ama kadın birşeyim yok dedi ve gitti. Çok şükür bir şey çıkmadı. Özellikle sokak aralarında ve bazı caddelerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Benim için bu ciddi bir ders olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: selamolsun1

Kadına bişey olmadıysa neye dayanarak şikayetçi anlamadım ? Ne manyak herifler var ya.

ne alaka. düzgün sürsün biraz arabayı. illa bişey mi olması gerekiyor? kadını korkuttuğu yetmez mi?

Hocam ne kadar düzgün sürersen sür önüne aniden atlayan mı dersin, yayaya kırmızı yandığı halde sağa sola bakmadan yola çıkan mı dersin hepsini gördüm trafikte. Hadi onuda geçtim kaldırım dururken yolun ortasından yürüyenler var. Yani onlar bizden değil biz onlardan sakınıyoruz trafikte.

• bazı yaşlı insanlar sorun yaratmak için fırsat kolluyor. komşsunu durduk yere polise şikayet eden tipler var onlara denk gelmiş olabilirsiniz. geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: selamolsun1

Kadına bişey olmadıysa neye dayanarak şikayetçi anlamadım ? Ne manyak herifler var ya.

ne alaka. düzgün sürsün biraz arabayı. illa bişey mi olması gerekiyor? kadını korkuttuğu yetmez mi?

Hocam ne kadar düzgün sürersen sür önüne aniden atlayan mı dersin, yayaya kırmızı yandığı halde sağa sola bakmadan yola çıkan mı dersin hepsini gördüm trafikte. Hadi onuda geçtim kaldırım dururken yolun ortasından yürüyenler var. Yani onlar bizden değil biz onlardan sakınıyoruz trafikte.

evet, bizim yayalardan sakınmamız gerekiyor. etrafta yaya varsa her an yola atlayabileceğini düşünerek ona göre gitmemiz gerekiyor. 25 yıldır tek bir yayaya çarpmadım. bu arkadaş daha araç sürmeye başlayalı ne kadar oldu, siftah yapmış bile. kendisi de itiraf etti "acele işi varmış".

• quote:

Orijinalden alıntı: grimer

Hocam aynı olay benim başıma geldi. Ümraniye Alemdağ cd. sini bilen bilir yayalar ışık veya yaya yolu olmayan her yerden geçerler. Kadın otobüsün önünden önüme atladı. Durmama imkan yoktu çarptım ama yere düşmedi. İndim arabadan hastaneye götürelim hemen diye ama kadın birşeyim yok dedi ve gitti. Çok şükür bir şey çıkmadı. Özellikle sokak aralarında ve bazı caddelerde çok dikkatli olmak gerekiyor. Benim için bu ciddi bir ders olmuştu.

iyi de arkadaşım çok klasik bir durum seninkisi. caddede gidiyorsan ve sağında bir otobüs varsa daima bu duruma karşı tedirgin sürmelisin. aynı durumda bir arkadaşım yayayı ezmiş vakti zamanında. malesef arkadaşım kendinde hiç kusur görmüyor halen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 28 Mayıs 2017; 12:37:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exodlor

quote:

Orijinalden alıntı: gkhnctn

Olay karakola tasinmis ve sikayetci olma durumu varsa, burada iki seye bakilir. Birincisi yaya da hastane raporuna istinaden herhangi bir zarar var mi ? Eger varsa bunu sigorta sirketi odemekle yukumludur, alkol ya da ehliyetsiz kullanim yoksa rucu hakki da bulunmaz. Sikayet hakkinda dava acilir ve bir de Kamu davasi acilir.. İkincisi, eger yaya da birsey yoksa, sikayet yuzunden dava acilir, gerci sikayet geri alinmis olsa da, kamu davasi acilacaktir. Sonucta ortada suc unsuru olarak gorulmeye deger bir durum mevcut olup, hemde sikayetci olunmustur.

Yani yayaya hafif arabayla dokunsak dahi dava açılıyor. Benim merak ettiğim özel hastahanenin acilinden giriş yaptık. Masrafları devlet mi karşılayacak yoksa sigorta mı. Kadında birşey yok doktor tedbir amaçlı röntgen çekti. Sonuçta birşey çıkmadı.

trafik kazalarında masraflar ortak bir sigorta havuzundan karşılanıyor. ama genelde özel hastaneler bunun işlemleriyle uğraşmamak için ve daha fazla para alabilmek için gelenden para istiyor. bu durumda bu hastane istememiş, enteresan. işini düzgün yapan ender hastanelerden biriymiş.

• Durum adli vaka oldugundan ve hastanenin acilinden giris yaptigindan dolayi herhangi bir ucret talep etme sansi yoktur.

Arkadaslar, yanlis anlamayin ama sokak aralarinda yaris yaparmiscasina dip gaz giden, el freni cekerek donen, kaldirimlara park edip yasli ve engellilerin yollarini isgal eden ve bu duruma kaldirimdan yuruyemediginden ardindan kornaya basan cok surucu biliyoruz ve bu konu gercekten buna bagdastirilamaz olsa da, yaya insanlarda artik bunlardan bikmis ve patlama durumuna gelmis olabilir. Nitekim bir yasli karsidan karsiya gecerken, bir kac saniyeye dayanamayan o kadar cok surucumuz var ki...

Otoban harici bu gibi durumlara bakildiginda cogunlukla yaya haklidir. ALLAH kimsenin basina buyuk bir kaza getirmesin ve cok gecmis olsun.

Bu durum kamu davasini getirir ve surucunun daha once bu gibi konulardan cezasi yok ise para cezasina donebilir diye biliyorum.

İyi forumlar

• exodlor E kullanıcısına yanıt
    Tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.