Şimdi Ara

Yayın gelirleri ve havuzdan çıkma durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Aziz Yıldırım'ın en son divan kurulundaki konuşmasında sözleri şu '' Biz bugün havuz dışında yayın hakkımızı satarsak 150 milyon dolar para alacağız. Biz Anadolu kulüpleri para alıyor diye sıcak bakmıyorduk, ama bugün sıcak bakacağız. ''

Havuzda durulmasının tek sebebi anadolu kulüplerinin bu işten gelir elde etmeleri , bu yüzden büyük kulüpler kazanacağı paradan daha azını kazanıyor diye düşünüyorum keza Aziz Yıldırım konuşmada bu tarz şeylerin üstünde durdu ...

Havuzdan çıkma durumu bir sonraki yayın ihalesinde mümkün sanırım , bence bu durum ciddi ciddi düşünülmeli...

• Diger takımlar para alamazsa lig biter, zaten adamakıllı baska gelirleri yok. O yuzden havuzdan cıkma isi hikaye. Soyle olur, gelirin %40'ı 2 takım arasında paylasılabilir. Ya da 4 buyukler icin bir duzenleme gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aziz Yıldırım klupler birliği başkanıyken bu rekor düzeyde anlaşma yapılmıstı.
    Bütün kluplerin işine gelmişti.
    İptal olursa dengeler bile değişir.
    kim ne derse desin elimizde büyük koz
  • Kimse kusura bakmasın FBnin yayın hakkı 150 m ediyorsa GS nin 250 m eder. Sırf bizim transferlerimiz ve şampiyonlar ligi başarımız sayesinde ESPN Brezilya gelip süper ligin yayın haklarını aldı. Biz her zaman Anadolu kulüplerinin yanında olalım onlar çökmesin bitmesin diye yüklü bir miktarda gelirimizden olalım sonra da onlar çıksın 1 milyonluk adamı sırf Türk diye 7-8 milyona bize kakalamaya çalışsın. Ben yönetici olsaydım çoktan çıkmıştım havuzdan. Bizim maçlarımızı yayınlamak isteyen bir sürü tv bulunur.
  • Nedir komik olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Kimse kusura bakmasın FBnin yayın hakkı 150 m ediyorsa GS nin 250 m eder. Sırf bizim transferlerimiz ve şampiyonlar ligi başarımız sayesinde ESPN Brezilya gelip süper ligin yayın haklarını aldı. Biz her zaman Anadolu kulüplerinin yanında olalım onlar çökmesin bitmesin diye yüklü bir miktarda gelirimizden olalım sonra da onlar çıksın 1 milyonluk adamı sırf Türk diye 7-8 milyona bize kakalamaya çalışsın. Ben yönetici olsaydım çoktan çıkmıştım havuzdan. Bizim maçlarımızı yayınlamak isteyen bir sürü tv bulunur.

En yakın lig tv yayını yapan mekana git sor onlar sana cevabını verirler bizi yorma burada

• Havuz olayı olmazsa über ligimiz la liga gibi olur, iki takım şampiyonluğa oynar diğerleri de figüranlık yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fenerbahçe çıkarsa bizim de işimize gelir, biz de çıkarız; gelirler katlanır. Ancak ben kendimi bildim bileli Fenerbahçe havuzdan çıkacak, hala çıkacak.

Tabi sorun para mı onu da sormak lazım. Bence Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gelirleri zaten yeterli, geçen yılın para liginde de ilk 20'de bu iki kulüp. Yanlış transferler yapa yapa paraları harcıyorlar yıllardır. Sonra da vay efendim para yetmiyor, yetmez tabi. Transfermarkt sitesine göre son 5 yılda Fenerbahçe 110 MN Euro küsür, Galatasaray da 80 MN Euro küsür zarar etmiş transferden. Fenerbahçe'yi net geçen iki İngiliz kulübü var; Chelsea ve Man. City. Galatasaray'ı da ManU geçmiş(sadece büyük takımlara baktım). Liverpool ve Arsenal bizden iyi. Bu takımların gelirleri zaten bizi katlar, adamların transferde hata yapma lüksü var ama harcadığımız para iki kulüp hariç aynı hatta fazla. Yanlış transferler yapıyoruz, yani aldığımız adamlardan elde ettiğimiz verim de diğerlerine göre az. Bunların hepsini birleştirirsek, başarı var mı? Yok tabii ki. Sorun hala paraymış gibi para konuşuluyor. Para önemli bir faktör ama her şey değil.

• Havuzdan çıkar denize gireriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottiman

Havuz olayı olmazsa über ligimiz la liga gibi olur, iki takım şampiyonluğa oynar diğerleri de figüranlık yapar

Keşke öyle olsa da akılları başlarına gelse. Yoksa bu düzen böyle gelmiş böyle gidiyor
  • Konu hemen laf yarışına girmiş beyler olaya Fenerbahçe Galatasaray olarak bakmayın , Aziz Yıldırım'ın konuşması sadece örnek olsun diye koydum ...

Yani aşağı yukarı havuzdan çıkılırsa 3 büyükler bu paralara yakın fiyatlarda yayın haklarını satabilirler ,

Yayıncı kuruluş sürekli parayı ve kendi çıkarını düşündüğü için lige ve ligin yapısına doğrudan müdahale ediyor , en basit örnek şike davaları sürecinde zarar ettim dedi play off ortaya atıldı ...

Belkide bilmediğimiz neler yapılıyordur ,

Bence Anadolu takımlarıyla aynı tezgahtan yayın hakkı satılarak büyüklerin kazanacağı para aşağılara çekilmesi doğru değil ,

Anadolu takımları zarar edecek orası gerçek ancak yıllardır bu yayın gelirlerine sırtını dayayarak hiç bir gelişim göstermeden sistemin içinde yer alıyorlar ,

diğer kazançları yabancı sınırıyla dahada güçlenen transfer gelirleri ,

Ortada başarı ve ona endeksli bir gelir yapısı yok ,

• quote:

Orijinalden alıntı: Torquoise

Havuzdan çıkar denize gireriz

Denizden korksak...

• Alkollü mü yorum yapıyorsunuz la? Bu ne biçim konu?
  • ay yıllardır sıkar bunu ama bir patlatamadan içeri girecek haftaya
    konuşmayı canlı izledim, çok mantıklı ama uygulanma ihtimali yok

bunun harici iddaa gelirlerinde resmen çerez parası alıyor 3 büyükler. asıl bu konuda çalışma yapmak lazım.
  • Fener kulup hisselerini satsa 250 milyon etmez neyin kafasi bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

Orijinalden alıntı: Ottiman

Havuz olayı olmazsa über ligimiz la liga gibi olur, iki takım şampiyonluğa oynar diğerleri de figüranlık yapar

Keşke öyle olsa da akılları başlarına gelse. Yoksa bu düzen böyle gelmiş böyle gidiyor

Usta o zamanda para kazanamıyoruz diyip Alper gibi 1 milyonluk adamlara 20 milyon ister bunlar

• tedoa kullanıcısına yanıt
    Buradan çıkan sonuç yayın gelirlerini mekanlar belirliyor ? Yani biz 30 kişi evimizi teker teker almak yerine 30 kişi bir mekana gitsek klübe daha iyi gelir bırakıyor .
    Havuzdan kimsenin çıkabileceğine inanmıyorum, olanak da vermiyorum. Klüpler para kazanamaz yayın hakkını tek tek satmaktan. Sonuçta maçı yapacağın zaman hem havuzun yayın hakkını alan kuruluş hemde senin anlaştığın kuruluş maç yayını hakkına sahip olacak.(Mesela Elazığspor havuzda ama sen değilsin senin elazığla olan maçını iki kuruluşta yayınlayabilecek.) Ben havuzu alan kuruluş olsam diğer havuza girmeyen takımın maçını ucuz yaparım ki diğer kanal zarar etsin Nasılsa havuzu ucuza alacağım ve bana ucuz yapmak koymaz ama diğerine (pahalı alana)koyar Demem o ki federasyon istemediği sürece klüpler bir halt yiyemez..

• Bütün takımlarının havuzdan çıkması lazım bence. Anadolu kulüpleri batacak diye bu gelirden mahkum kalmak tam bir ahmaklık. Ayrıca kulüpler niye batsın? Eskiden şifreli yayın mı vardı? Gelirlerini arttırsınlar seyircileri ellerinde tutmaya çalışsınlar. Ayrıca artık şu kulüpleri de vakıftan çıkarsınlar. 250-300 milyon dolarlık spor vakfı olmaz. Şirket olsun başa da birer CEO geçsin. Babasının parsını harcar gibi o zaman harcasınlarda görelim.
  • Bence bir miktarı eşit dagitilsin.geriye kalan taraftarlara satılan dekoder sayısına göre dagitilsin.ne kadar taraftarin aliyorsa o kadar para kazan.

• Bence de havuzdan çıkılsın herkes kendi dalgasına baksın.
    Anadolu kulüpleri zarar edecekse etsin, adam gibi topçu getirip adam gibi futbolunu oynarlarsa onların yayın geliri de artar.( Misal şuan Sivassporun oynadığı oyun gerçekten çok etkileyici, çok denişik oyuncuları var.Ayrı bir kanalda olsa izlemek için para veririm. )
    Adamlar yıllarca 2 büyük kulübün sırtından para kazanmaya doymadılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.