Şimdi Ara

Yaz - Kış Aynı Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ankara'da yaşıyorum ve Megane II Dynamic kullanıyorum. Senelik ortalama 10.000 km yol yapıyorum.

5 sene kadar önce Michelin'in kış lastiğini aldım (700 TL) ve yaz kış onu kullandım. Toplamda 50.000 km yaptım.

Lastiğim kısmen de olsa deforme oldu, dişleri biraz eridi, değiştireceğim.

Bildiğiniz üzere lastiğin malzeme ömrü 5 yıldır. 5 yıldan sonra lastik kendini bırakmaya ve araç emniyetsiz konuma düşmeye başlar.

Şöyle bir kanı oluşmaya başladı bende:

Ben 5 yıl bu lastiği yaz kış, sıcak soğuk ve buzlu havalarda sorunsuz kullandım. Bundan sonra alacağım iki lastik takımı (1 kışlık ve 1 yazlık) maliyeti bana yaklaşık 1400 TL, 5 yıl içerisinde 9 kere değişim yapacağım, bunun da maliyeti 450 TL; toplamda 5 yıllık lastik maliyeti 1850 TL civarında bir rakama tekabül edecek.

Oysa ki, iyisinden bir kış lastiği takımı alıp (900 TL civarında) bu lastikleri yaz ve kış 4 yıl kullansam (40.000 km) sorun yaşamam gibime geliyor.

Evet, kışlık lastik yazın kullanıldığında yakıtı bir miktar artırıyor (sanırım %3 civarında) fakat bunun yanında iyi frenleme sağladığından oluşabilecek kazaların da önüne geçme gibi bir durum söz konusu olabiliyor.

İşin özü;

4 yılda "900 TL + fazladan yakılan yakıtın maliyeti" , 5 yılda iki çift lastiğe 1850 TL civarında para vermekten daha cazip geldi.

Bu konuda yorumlarınızı almak istiyorum. Teşekkür ederim.

• mortaerexmatthew M kullanıcısına yanıt
    Merhaba bulundugunuz iklimde kıslar sert gecmiyorsa michelin crossclimate yi arastirabilirsiniz. Kıs lastigini 4 mevsim gibi kullanirsaniz cok cabuk yipranir bu sefer kısın kar yagdigında randıman alamazsınız.
  • 40 derecede kış lastiği ile gezmek ilginç geldi bana.
  • ilacın crossclimate.
  • Mantıklı açıklama ama yazın çok sıcak olursa yakıt tüketimi %3 ten biraz daha fazla olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortaerexmatthew

Evet, kışlık lastik yazın kullanıldığında yakıtı bir miktar artırıyor (sanırım %3 civarında) fakat bunun yanında iyi frenleme sağladığından ........

Çook çok yanlış bilgi.
    40 derece asfaltta fren performansı berbattır, tehlike yaratır
  • Öyle yapacağına 4 tane yazlık lastik alıp kışın çok soğuk zamanlarda kullanamazsınız daha karlı olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Öyle yapacağına 4 tane yazlık lastik alıp kışın çok soğuk zamanlarda kullanamazsınız daha karlı olursunuz.
    istanbul olsa belki derim ama ankara'da kış lastiği şart diye düşünüyorum
  • Yuvarlanma direnci cok yuksek ve fazla yakit yaktiriyor. Yaz sartlarinda yolu iyi kavrayamiyor, yaz sicakliginda kislik lastigin ozelligi bozuluyor. Fazla ses yapiyor ayrica. En dogrusu yazin yaz, kisin kis lastigi kullanmak. Ekonomik durumunuz el vermiyorsa baska cozumler dusunulur.
  • 40 dereceyi geçtim 20 derecede bile fren mesafeniz hayatla ölümü belirleyecek çapta uzar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

ilacın crossclimate.
    sizin ilacınız michelin crossclimate-GYvector4season tarzı bir şey.

Arkadaşım aracında GY ultragrip 8 kullanmak zorunda kaldı geçen yaz maddi imkansızlıklardan dolayı lastiği çöpe attık. Kış lastiğini yazın kullanmak canınızı tehlikeye atmak olur.

Yerinizde olsam yan üretim markalardan kışlık yazlık alır kullanırım ya da 4 mevsim. Saklayacak yeriniz varsa 4 tane çıkma aliminyum jant alın. Lastikleri hiç çıkarmaya gerek kalmaz

Not: kış lastiğinin lokum kıvamında olması sizi yanıltmasın yazın iyi frenleme yapacakmış gibi duruyor ama öyle değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 3 Aralık 2015; 21:45:12 >
  • Arkadaş haklı. Bende 2 senedir yaz kış kış lastigi kullaniyorum. Cillop gibi frenlemesi var. Lakin deforme olması normal lastiklere nazaran daha fazla.. Yumuşak hamurdur belki bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Arkadaş haklı. Bende 2 senedir yaz kış kış lastigi kullaniyorum. Cillop gibi frenlemesi var. Lakin deforme olması normal lastiklere nazaran daha fazla.. Yumuşak hamurdur belki bilemiyorum.
    Ben de kışlık lastiklerin devamlı kullanılabileceğini düşünüyorum. Ama önerim ilk 2 sene yazlıklarla rotasyonlu kullanıldıktan sonra zaten hamuru sertleşmeye başlayan kışlıkların devamlı kullanılması şeklinde olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macemre

Ben de kışlık lastiklerin devamlı kullanılabileceğini düşünüyorum. Ama önerim ilk 2 sene yazlıklarla rotasyonlu kullanıldıktan sonra zaten hamuru sertleşmeye başlayan kışlıkların devamlı kullanılması şeklinde olacaktır.

Alıntıları Göster
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortaerexmatthew

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Alıntıları Göster
    Eskiden yaz lastiği kış lastiği mi vardı. Alırdık bir lastik. Diş gidene kadar kullanırdık.
    Bunların hepsi ticari olay.

Lastiğin ömrü 10 yıldır. Tabi uygun saklama koşullarında. 5 Yıl değil.
  • Kis lastiginin yaz sicagindaki frenle(me)mesinden haberiniz yok herhalde.. Adi uzerinde kis lastigi
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

Eskiden yaz lastiği kış lastiği mi vardı. Alırdık bir lastik. Diş gidene kadar kullanırdık.
    Bunların hepsi ticari olay.

Lastiğin ömrü 10 yıldır. Tabi uygun saklama koşullarında. 5 Yıl değil.

Alıntıları Göster
    Fren mesafesinin uzamasından başka 20 derecelerde bile kışlık lastikler asfalta tutunmakta zorlanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Fren mesafesinin uzamasından başka 20 derecelerde bile kışlık lastikler asfalta tutunmakta zorlanıyor

Alıntıları Göster
    Yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Ankara'da yaşıyorum. Ankara genelde aralık aylarının sonları ile ocak ve şubat aylarının yarısında kar yağışlı ve buz tutmuş oluyor.

Michelin Crossclimate - GY Vector4season marka model lastikler Ankara gibi hava şartlarında kışın nasıl olur peki? Yaz - Kış 4 yıl götürür mü? Tecrübe edenleriniz var mı?

Teşekkürler.

• mortaerexmatthew M kullanıcısına yanıt
    Michelin Alpin A4 kışlık lastikleri 4 yıl dönüşümlü 2 yıl da yaz kış kullandım Ankara'da 6. yılda yanaklarda kılcal çatlamalar gördüğüm için kullanmayı bıraktım. Bence Michelin Crossclimate - GY Vector4season 4 seneyi rahat çıkarır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macemre

Michelin Alpin A4 kışlık lastikleri 4 yıl dönüşümlü 2 yıl da yaz kış kullandım Ankara'da 6. yılda yanaklarda kılcal çatlamalar gördüğüm için kullanmayı bıraktım. Bence Michelin Crossclimate - GY Vector4season 4 seneyi rahat çıkarır diye düşünüyorum.
    eskiden tek çeşit lastik alır 4 mevsim kullanırdık. sonradan çıktı kışlık yazlık diye lastik çeşitleri
    ben bi lastiğe asla yaz için ayrı kış için ayrı para verecek kadar keriz değilim. benim aracımdada kışlık lastik vardı lastikler 5 yaşından daha yaşlıydı dişleri iyice deforme olmuştu ona ramen 1.5 sene kullandım. sonra yazlık aldım yaz kış yazlık kullanıyorum kışlıklara göre daha memnunum. bence kışlık alacağınıza yazlık alın 4 mevsim kullanın. kar yağarsada zincirle gezersiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.