Şimdi Ara

Yaz Lastiği Seçimi Nexen mi Hankok mu ? Tecrübesi olanlar içeri lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2008 model focus 2 hb

Virajdan viraja atlamaya seven aracı zorlayan biriyim.

Fiyat olarak 9-10.000₺ bütçem var

Bu fiyata nexen n blue s mi önerirsiniz ? (2024 sonu fiyat 2300tl)

Hankok ventus prime 4 mü acaba ? (2350 tl 2024 ortası)

2.el olarak olarak alternatif de michelin PRİMACY 4 (7750tl nakit https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-4-adet-205-55-16-michelin-primacy-4-sifirdan-farksiz-yazlik-99-1232377283/detay

Genel kullanım türüm ankara içi ve uzun yolda yılda 1-2 kere köye giderim karadenize stabilize yola

• Hocam şöyle söyleyeyim sana. Michelin tarzı lastikler kaliteli ve yumuşak dokulu (seleflerine nazaran) lastiklerdir. Daha çabuk aşınır ama sizi üzmez. Genelde suv tarzı araçlara kullanırlar. Titreşimleri tam olarak absorbe etmeseler de desteklediği lastikçiler tarafından da söylenir ki kullananlardan da çok duydum. Hankok f/p lastiğidir. Üzmez de çok sevindirmez de. Ama pişman olan görmedim. Diğer markayı maalesef duymadım. Ben ise bridgestonecuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flardryn Saeros -- 4 Mart 2025; 22:34:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flardryn Saeros kullanıcısına yanıt

değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Nexen markası kore markası aynı hankok gibi etiket değerleri çok iyi ancak lastik gerçekten çok yumuşak diğer lastiklere göre de bi tık yumuşak mı desem ince gibi geliyor lastik incelediğimde. Tam olarak bi karar veremedim. Bridgestone uzun süredir kullanmadım önceden çok sert lastik olduğunu bildiğim için sevmezdim ancak t001 ve t005 serileri ile galiba onlar da yumuşaklığı yakaladı.

• Willian kullanıcısına yanıt

Eğer drift atmayı seviyorsanız kesinlikle yola yapışan değil hafif sert lastikler tercih etmelisiniz. Ama tek sıkıntısı su kanalları ince olduğu için hafif suda su jeti etkisi olur ve kayar gider araç. Ben sakin kullanan biri olduğum için genelde yol tutuşu iyi ve virajda savurmayacak lastikler tercih ediyorum. Ayrıca yazlık değil de dört mevsim tercih ediyorum. Tabi bir yaz lastiği gibi ya da kış lastiği gibi olmuyor. Hepsinden ekleme olduğu için iyi marka seçerseniz hepsine hemen hemen hitap ediyor.

drift atmak pek tarzım değil daha çok virajda kendini bırakmayan aracın sınırlarını zorlamama yardımcı olacak bir lastik tercih etmek istiyorum. Ondan dolayı aslında foruma konu açmak istedim belki 3 lastiği de aktif kullanmış birisi yorumlar diye. 4 mevsim bana hitap etmez gibi şimdilik ileride bir ailemiz olursa mantıklı bir tercih olacaktır. Şuan araca çok fazla biniyor yaz kış km yapıyorum il içi , il dışı

• Willian kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. İyi kaliteli bir marka seçerseniz zaten yazlık lastiklerde o kadar sıkıntı değil. Sadece su birikintilerine dikkat etmen ya da yağmurlu havalarda erken fazlarda olabildiğince kullanmamaya özen göstermen yeterli olacaktır. Şimdiden hayırlı günlerde kullan inşallah ne alacaksan :)

• Zamaninda michelin,conti,lassa, falken kullandim.Memnun kalmadiğim conti ve lassa olmuştu.Urfa bölgesine cok yumuşak geldi conti markasi ve cok yumuşakti,michelin hepsinden iyi geldi.Sonrasinda falken.En son godyear aldim ebat yok diye mecbur kaldim..Lauffen falken nexen markalar kalitelidir.Şans verebilirsin etiket degerleride güzel.Kullanmadan tecrübe sahibi olamazsin.Kalite istiyorsan michelin fiyatta tuzlu.nexen onay ver gitsin:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

teşekkür ediyorum hocam

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Nexen için +1 yazdım hocam teşekkür ediyorum. Etiket değerleri yüzünden almaya en yakın olduğum lastik zaten kendisi

• Jetta icin 245 45 17 michlen sonra hankok lastik kullanip, pisman olan ve michlene geri gelen vardi.
    (225 45 17 de olabilir)
    bence bridgestone potenza sport al.
    duzeltme, asagida arkadasin onerisini okuyunca farkettim, 205/55 R16 icin turanza 6 olur, potenza olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 4 Mart 2025; 23:44:21 >
  • "Virajdan viraja atmayı seven, aracı zorlayan biriyim"

Bu lastikler touring tipi, günlük lastikler. virajlarda esneme, lastik yük altında iken -viraj içinde- direksiyon netliğinde azalma, yazın sıcak asfaltta kombine virajlarda kolay ısınıp pelteleşme, direksiyon merkezlemesinde gecikme ve hafiflik olağandır. limitlerde kontrolleri net değildir..

Ventus prime değil, S1 evo3 bakmalısın Hankook'ta. Nexen'den çok verim alacağını sanmıyorum. primacy 4'ü bilmiyorum.

Sorun şu ki ölçün 205-55-16 gibi artık günümüzde sadece ekonomi/touring tipi modellerin olduğu bir ölçü, spor modellerin üretimi yok gibi bu ebatta. Focus 2.5 tdci bende de vardı, ben zamanında senin düşüncelerle Bridgestone Re001 adrenalin almıştım, o zamanlar hemen her model vardı.

Tyrereviews'ten Jonathan, günlük lastiklerde en sportif modelin premiumcontact 6 olduğunu söylüyor.

trendyol.com
    Continental 205/55r16 91v Conti Premıumcontact 6Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/continental/205-55r16-91v-conti-premiumcontact-6-p-234086535?boutiqueId=61&merchantId=394633

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Normalde sakin kullanıyorum ama virajları seviyorum gerçekten. Özellikle boş virajlarda ve kelebeklerde aracı zorlamayı seviyorum. Yorumunuzu dikkate alarak lastik bakacağım.

• Değerlerini bilmiyorum lakin hankook genel itibariyle nexen’den daha iyi değil mi?
    Benim aracı aldığımda fabrika çıkışlı nexen vardı üstünde. Pololarda da nexen ile geliyor sanırım. Öyle iyi kötü diyemem orta seviye bir lastikdi nexen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3.cümlenize istinaden size yumuşak lastik gitmez şahsi fikrim

eritir yersiniz kısaca

yazdıklarınız ve özelllikle mıchelin alınmamalı bu lastikler yumuşak hamurlu lastikler..

size continantal ve bristone gibi sert dna lı lastikler lazım

benim fikrim

3.cümleye oadaklanarak yazdım.

bu arada ben lastikçi değilim,konu ile bağımsız beni lastikçi lanse eden üyeler var duyulur kamuoyuna.

• ben de aynı ebatta yazlık lastik alacağım eski lastiklerim Falken Ziex'ti. Conti PC7 almayı düşünüyorum. bridgestone gibi gürül gürül yol sesi veren bir lastiği asla düşünme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 5 Mart 2025; 8:41:48 >
  • Michelin primacy 5 çıktı onlara da bakabilirsiniz. Geçen hafta aldım aracıma

• Uzun dönem kiralık şirket aracımı teslim alırken ilk olarak aracın lastikleri ne olduğunu kontrol etmiştim. Fabrikasyon olarak gelen lastik Nexen N Blue S modeli olduğunu görünce ve markayı daha önce kullanmadığım için üzülmüştüm açıkçası, Aracı sürekli uzun yol, yüksek hız , bol virajlı yollarda limitlerde kullanım ile 80bin km kullandım. 1kez bile patlamadı, virajlara sakız gibi yapıştı, esp açmasına bile izin vermedi, Lastik çok sessiz bir lastikti, kalkışlarda çok az patinaj sonrası yola tutunarak aracı mermi gibi ivmelendirirdi, ıslak ve kuru yolda çok memnun kaldım. 80bin km sonunda dişler çok azaldığı için kiralama firmasında tekrar aynı lastikten takalım dedim ama stokta olmadığı için Hankook ventus prime 3 takılmak zorunda kaldı. Hankook ventus prime 3 Nexen sonrası sesli, sert yapıda geldi, Aklım halen Nexen N Blue S te kaldı. Şahsi aracıma alacak olursam kesinlikle Nexen N Blue S alırım.

Bu arada bu izlenimi yaşadığım araç 2021 Hyundai Kona 1.6Crdi Dizel 48Mhev Hybrit 136Hp 320Nm tork 7ileri DCT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 5 Mart 2025; 12:11:27 >

• Picasso11 kullanıcısına yanıt

aradığım yorum tam olarak buydu aslında teşekkür ediyorum. %90 bende nexen n blue s takacağım galiba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.