"Selam arkadaşlar, Binek aracım için 205/55 R16 ebatında yeni lastik arayışındayım ve dört model arasında gidip geliyorum:
Hem günlük kullanım hem de uzun yol için uygun bir seçim yapmak istiyorum ama hangisi daha konforlu, hangisi daha ekonomik, ya da hangi marka daha dayanıklı ve sessiz gibi konularda kafam epey karışık. Kullanıcı deneyimlerinizi ve önerilerinizi rica ediyorum. Siz olsanız hangi modeli tercih ederdiniz ve neden? Artıları, eksileri, dikkat edilmesi gerekenler varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!" < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiserx -- 10 Mart 2025; 23:53:29 > |
Continental mı, Michelin mi yoksa Goodyear mı? '2025 Lastik Kararsızlığı Yılı'

-
-
Bu listede en kötü lastik sanırım 4 numara. Primacy5 çıktı, 4+ yerine bu lastik daha mantıklı. Premium contact, yol tutuş anlamında pilot sporttan daha iyi ama gürültülü anlamında en kötü olan lastik. Tercih biraz kullanıcıya kalıyor, aracın limitlerini sonuna kadar kullanmak istiyorsanız pc7 ya da ps4, konfor ve uzun ömür için primacy5. Lastik ne kadar sportif olursa yol sesi ve ömür konusunda o kadarda kötü olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kötü marka yoktur kötü model vardır konu kilit üye ban
-
Ben olsam michelin ile conti arasinda gider gelir.Etiket ve fiyat farkinada bakar öyle karar veririm..
Ben continental ultracontact almistim sanirim hayatimda kullndigim en iyi lastikti.
Goodyear EfficientGrip Performance. 1 sene bu lastikten kullandım focus aracımda gayet memnun kaldım. geçenlerde 2.el temiz aynı lastikten buldum 7bin liraya aldım. yakıt değerleri çok iyi. bu arada hangi lastiği seçsen pişman olmazsın.
-
www.tyrereviews.com
2024 ADAC Summer Tyre Test - Tyre Reviews And Ratingshttps://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2024-ADAC-Summer-Tyre-Test.htmPremium contact 7 ıslak ve kuruda en kısa fren mesafesi verir ve genel olarak listede ilk sıradadır altında da primacy 4 plus geliyor (1 tık daha yumuşak olduğu için sessiz onunda yara alma riski artıyor) fakat michelin 5 de çıktı 4 yerine ona bakmak lazım. Pilot 4 daha sportif kullanımlı bir lastik.
Eg listendeki en kötüsü. Yerlisi yerli değili bir ton yorum var. Islakta kayıyor diye.
Yazın 205 55 16 Premium contact 7 aldım geçtim. Bozuk yollarda Micheline göre daha dayanıklı belki bir tık daha sesli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Mart 2025; 20:29:43 >
-
1 numara
-
aynı ebatta 2024 üretimi Conti PC7 aldım. takımı 12.400 lira, KK'na 3 taksit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 11 Mart 2025; 20:36:13 > -
bridgestone Turanza 6
Michelin guzel lastik ama yumusak hamur oldugu icin cukura vs girdiginde balon yapma ihtimali daha yuksek. Puruzsuz asfalt surusune uygun daha cok. Bridgestone tam tersi mesela sert hamur koyde dagda bayirda stabilize yolda kullanima daha uygun.
Ben kullanim tarziniza gore Continental oneririm.
Hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. Aracı sert kullanıyorum. Eski traktör şoförüyüm :D
Bu bağlamda, birinci öncelik güvenlik sonra sessizlik diyorum.
Öyle çok sportif kullanan biri değilim. Bu senaryoda primacy5 kalıyor galiba. Bir de goodyear'ın da lastiğine çok sessiz diyorlar ama emin olamadım. Okudukça kafam allak bullak oldu buradan sormak istedim.
-
Aralarında en uygunu da egp ancak egp 2 de var sizinkisi düz 4 kanallı egp mı?
yok hocam 3 kanallı model bendeki. 3 kanallı yakıtta iyi 4 kanallı yağmurda.
-
Bende premium contact 7 ile ultracontact arasında kaldım. Araç toyota corolla hybrit, ultracontacın etiketleri değerleri pc7'ye göre daha düşük ama pc7 kanıtlanmış bir lastik. Ne yapacam bilmiyorum açıkcası :)
-
Merhaba.Birinci ürün conti P.C./7. ise direkt onu alın.Sürüş özellikleri hem kuru hem ıslakta çok iyi.
-
yol tutuşu anlamında continental premiumcontact passat'ta bile aşırı farkediyor. yıllardır 15-20 çeşit lastik kullandım artık yenilerken bu modelin son serisi neyse onu alıyorum. hiç araştırmıyorum bile.
-
En kötüsü Good Year, sebebi yerli üretim.
Michelin ve Conti uzun ömürün yanı sıra, yol tutuş olarak iyiler. Michelin ABS'yi bir tık daha erken açıyor.
-
Evet hocam PC 7 bahsettiğim lastik. 2 model arasında gidip geliyorum. Diğeri de michelin primacy 5
continin bu lastiği araç içerisine çok ses alıyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ben continental ultracontact almistim sanirim hayatimda kullndigim en iyi lastikti.
|
Benzer içerikler
- zincirleme kazada hasarı kim öder
- peugeot 508 paket sıralaması
- amt şanzıman nedir
- volkswagen tiguan en çok tutulan modeli
- fren pedalı neden aşağıda tutuyor
- citroen c4 2025
- skoda elroq
- yeni renault master
- 1500 km menzilli elektrikli araba
- renault duster fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X