yolda jöle gibi esniyor, arabanın sportif karakterinden çalıyor, yeterli direksiyon hassasiyeti yok diyenler mi haklı? kullanan hızlı şoför var mı? yaz lastiği alacağım da, belli oluyordur herhalde... araba hızlı ama yumuşak golf...
Örneğin benim gibi 195/65/15 lastiğiniz var fabrika çıkışı ve aracın kapı etiketi/kullanım kılavuzunda 32-33 psi basın yazıyor, sizi gidip yine benim gibi 205/50/17 lastik gibi dar yanak taktığınızda hava basıncını hala orijinal lastik ölçüsü için verilen 32-33 psi basarsanız o lastik jöle gibi de esner, çukurda balon da yapar. Petlas gibi bazı firmalar sitelerinde lastiklerin ölçüsüne göre ne kadar basınçta hava basılması gerektiğini yazdıkları gibi dar yanakta 35-38 psi lara kadar çıkmak gerekli ki lastik stabil olsun. Bazılarınız konfor yada amortisöre zararı var diyecek. Evet konfor gider, amortisörlere de zararı vardır ama dikkatli kullanmadığınız zaman. Dar yanak takıyorsanız esnememesi gerekli ki amacı zaten konfor değil stabilite olan bu lastikler zaten aracınızın orijinal ebadı olmadığı için baştan kaybediyorsunuz sonuçlarına da katlanmak zorundasınız. Bu son kısmı genel yazdım size özel değil zira bende başta belirttiğim gibi dar yanak, büyük jant yüksek basınç kullanıyorum, getirisi yere sağlam basma ve virajlarda daha az savrulma ama konfor maalesef yok.
Temmuzdan 2014'den bu yana 225/45/17 ölçülerinde kullanıyorum. Bahsettiğiniz tarzda şikayetim olmadı. Gayet stabil bir lastiktir.
teşekkürler cevap için stabil olduğunu tahmin ediyorum da sürüş hissi kötü deniyor... ama siz belli ki öyle hissetmemişsiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme