Şimdi Ara

Yazıcı Önbelleğini Nasıl Boşaltabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazıcıyı tutup pencereden aşağı atmak istiyorum. En lazım olduğu anda ya bilgisayar onu görmez ya 1 kağıt eksik koydum diye tüm işlem sırasını mahveder ya yapılan işlem durdurulamaz balatayı sıyırıcam artık. spoolsv yazıcı önbelleği işlemini temizletiyorum öyle durduruldu yazıyor sadece, ulan listeden söküp atsana sil diyorum sana mal gibi kalıyosun, işlemi görev yöneticisinden iptal edip geri açıyorum hala aynı yerde, bilgisayarı kapatıp açtım yazıcının fişini söktüm çıkardım yemedi. illa bana CD den bir daha kurdurtucak şunun yöntemini bilen varsa bir yardımcı olsun tray menüsünde yazıcı üstünde kırmızı soru işareti var (kağıt yok diyor). kağıt koydum yenile diyorum sil diyorum yok. eski işlemleri illa bastıracak. yazıcı önbelleğini nasıl temizleyebilirim, programı falan var mı yazıcı kontrol menüsü gibi birşey. yarcımcı olursanız çok makbule geçecek. saygılarımla.

• Yazıcıyı iptal etmek istediğim zaman XP'de : Bilgisayarımı sağ tıklayıp açılan pencerede yönet tıklayıp açılan pencereden hizmetleri seçip sağda açılan listeden yazıcıyı seçip sağ tıklayıp durduru seçiyorum. Tabi daha sonra kullanacaksam yazıcıyı, aynı işlemleri tekrarlayıp başlatı seçiyorum.

Win7'de Himetler menüsü için : Başlat, arama kutusuna hizmetler yazıp yukarıdaki işlemleri yapıyorum.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • @akkolmurat teşekkürler ama bir işe yaramadı.

yazıcı driver'ını tekrar yükledim sorun çözüldü. son zamanlarda sürekli böyle hatalar vermeye başladı pdf veya daha komplike programlardan yönlendirdiğim yazıcı görevlerinde çor zorlanıyor nedendir bilinmez, word de hiçbir sorun yaşatmıyor, oldukça eski bir yazıcı, yeni bir tanesini almanın vakti geldi herhalde.
  • quote:

@echo off
    echo.
    echo Purging the print queue . . .
    net stop Spooler
    echo Deleting all print jobs . . .
    ping localhost -n 4 > nul
    del /q %SystemRoot%\system32\spool\printers\*.*
    net start Spooler
    echo Done!
    ping localhost -n 4 > nul

quote: harici kodları kopyalayıp not defterine yapıştırın uzantısı bat olacak şekilde kaydedin.sonra bat a tıklayıp çalıştırın..

Çalışmazsa Bilgisayarıma sağ tıkla yönet hizmetler kısmında aşağı doğru yazdırma biriktiricisi var. ona sağ tıkla tüm görevler- dur de önce sonra tüm görevler yeniden başlat de..
    sorunun ortadan kalkması lazım...
  • Yazıcının markasını da yazsan iyi olur millet ne olduğunu bilsin...HP ve Lexmark güvenmediğim markalar.. güvendiğim Xerox.
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.