Şimdi Ara

YAZICI TAVSİYESİ İSTEYENLER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.249
Cevap
109
Favori
652.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle soyunduğunuz iş için teşekkür ediyorum. 4 sayfanın tamamını okumadım, sanırım aynı zamanda gittigidiyorda dükkanınız var. Ben de tavsiye isteyeceğim ancak sizin dükkanda olmayan, ancak istediğim kriterlere uyan bir yazıcı var ise onu da yazarsanız müteşekkir olurum. Bedava tavsiye yok derseniz o ayrı

1-fiyat aralığı (Ve üst limit) : 200 e kadar (Ama eğer yazma hızı yüksek olursa, onun hatırına 300 e kadar da olabilir)
    2-aylık ortalama çıktı sayısı : en az 20 en fazla 150
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) : Çok fonksiyonlu.
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. : İnkjet
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ?: Renkli gerekli
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? : Doluma uygun
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? : Hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu? : Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) : Usb. Fiyat abartılı olmaz ise yada diğer özellikleri devredışı bırakmayacak ise wi-fi iyi olur

Geçmişte HP 1510 kullanmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 3 renkli 343 nolu renkli kartuş ve siyah 336 (338 mi emin değilim) kartuş kullanıyordu. Püskürtme kafası üzerinde olduğu içinmidir bilemiyorum, orjinal kartuşlar bir türklü dikiş tutmadı. Cescessordan dolum seti ve mürekkebi aldım ama orjinal aldığım kartuşu doldurduktan sonra hep sızdırmaya başladı ve yazıcı hata verdi. Sonunda kilere attım.
    Sonrasında Epson Sx115 kullanmaya başladım ama hp ye göre çooook yavaş kaldı ve yazdırma tercihi 5 tane olmasına rağmen normalde bile foto faskısında yavaş yazıyor. Ama gel görki kolay dolum kartuşları o kadar rahat ki. Kafası makinenin kendi üzerinde ve doldurulabilir kartuşlar da ekonomik oldu. (netten dolu 4 kartuşu 34 e aldım) Ama çok yavaş.

Yine kolay dolan ekonomik fiyatlı reset derdi nedeniyle kartuş değişimi gerekmeyen kartuşlara sahip ama sx 115 gibi yavaş yazmayan makine tavsiyesi lazım. Ayrıca bir de tavsiyenizin dışında Epson Stylus SX435W yazma hızı nasıldır sx115 e kıyasla. sx115 gibi aynımıdır yoksa Hp 1510 gibi ortalama hıza mı sahiptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: goldinkbilişim

quote:

Orijinalden alıntı: etzeli

1-fiyat aralığı (ve üst limit) 400
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 200-300
    3-çok fonksiyonlu mu evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. farketmez
    5-Renkli çıktı gerekli mi hayır
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? evet
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?yok
    8-Fax özelliği isteniyor mu? hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) wifi

Size tavsiyem hp 1217 nwf

faxlıdır ancak fiyatı 400 tl ye internette satan siteler var

aha da linki (Dogatlıyım ya ondan :)

http://www.ucuzu.com/yazici-c3134/hp/laserjet-pro-m1217nfw-p46623041/

kartuş fiyatı düşükmü veya doldurumu kolaymıdır

• 1-fiyat aralığı: 100-250
    2-aylık ortalama çıktı sayısı: 30-150 arası
    3-çok fonksiyonlu mu: sadece yazıcı
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz: laser
    5-Renkli çıktı gerekli mi: yalnizca siyah
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? (chip problemi olmadan toneri omrunun yettigince doldur-t-acam.)
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? Yok.
    8-Fax özelliği isteniyor mu? Hayir.
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi): usb
    Not: yukarıda da bahsettigim gibi chip problemi olmamasi ve tek tonerle max baski almam onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-fiyat aralığı 500 civarı
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 500-600
    3-çok fonksiyonlu mu (yazıcı, tarayıcı, fotokopi, fax) sadece yazıcı
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. lazer ilk tercihim ama önemli olan sayfa başı maliyet düşük olması
    5-renkli çıktı gereklimi? evet
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? dolum
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka varmı? yok ama tonerini ucuza alabileceğim tamir probleminde servis sıkıntısı olmayacak bir model olsun
    çok fonksiyon ya da ekstra özelliklere ihtiyacım yok. sadece dolum yapılabilen, renkli lazer bir yazıcı arıyorum
    Şimdiden teşekkürler
  • 1.100-200 arası
    2-100
    3-çok fonksiyonlu
    4-laser veya inject hakkında bilgim yok.
    5-Renkli çıktı olsa çok iyi olur
    6- hangisi fiyat bakımından uygun olursa
    7-yok
    8-hayır
    9- Farketmez

okuldaki sınıfıma alıcam öğrencilerim icin yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

quote:

quote:

quote:

1-fiyat aralığı (ve üst limit) ---------->500
    2-aylık ortalama çıktı sayısı ---------->200-500
    3-çok fonksiyonlu mu ---------->evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. ---------->eko
    5-Renkli çıktı gerekli mi ---------->evet
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? ---------->???
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? ---------->yok
    8-Fax özelliği isteniyor mu? ---------->evet
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ---------->usb wifi

küçük ofiste kulllanılacak
    2 tane canon çöp olduğu için çok kararsısızım çip mip yakıyor bizi lazer mi toner mi bilemiyorum avantajları dezavantajları nedir ?
    o yüzden kullanıcı yorum ve tavsiyeleri önemli teşekkürler..

istediğiniz özeliklerde ve aylık çıktı miktarına göre lazer yazıcı tavsiye ederim ancak en ucuzun fiyatları en düşük 650-700 TL

peki nedir ilaç ?

renkli gerekli demişsinizacaba resim mi çıktı alacaksınız yoksa döküman olarak mı
    eğer resim çıktı almayacaksanız bi bakarız.
    resim çıktı alacaksanız 2 adet farklı yazıcı almak sizin için karlı olabilir.

genelde resim de var ama sadece görmelik dosyaya koymak için normal kağıda basılıyor.

da hocam sende "az sonra "'cı lardansın maşallah ağzından kerpetenle laf alınıyor.

MRB
    aradığınız özelliklerde yazıcı var ama o fiyata bulmanız imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Öncelikle soyunduğunuz iş için teşekkür ediyorum. 4 sayfanın tamamını okumadım, sanırım aynı zamanda gittigidiyorda dükkanınız var. Ben de tavsiye isteyeceğim ancak sizin dükkanda olmayan, ancak istediğim kriterlere uyan bir yazıcı var ise onu da yazarsanız müteşekkir olurum. Bedava tavsiye yok derseniz o ayrı

1-fiyat aralığı (Ve üst limit) : 200 e kadar (Ama eğer yazma hızı yüksek olursa, onun hatırına 300 e kadar da olabilir)
    2-aylık ortalama çıktı sayısı : en az 20 en fazla 150
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) : Çok fonksiyonlu.
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. : İnkjet
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ?: Renkli gerekli
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? : Doluma uygun
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? : Hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu? : Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) : Usb. Fiyat abartılı olmaz ise yada diğer özellikleri devredışı bırakmayacak ise wi-fi iyi olur

Geçmişte HP 1510 kullanmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 3 renkli 343 nolu renkli kartuş ve siyah 336 (338 mi emin değilim) kartuş kullanıyordu. Püskürtme kafası üzerinde olduğu içinmidir bilemiyorum, orjinal kartuşlar bir türklü dikiş tutmadı. Cescessordan dolum seti ve mürekkebi aldım ama orjinal aldığım kartuşu doldurduktan sonra hep sızdırmaya başladı ve yazıcı hata verdi. Sonunda kilere attım.
    Sonrasında Epson Sx115 kullanmaya başladım ama hp ye göre çooook yavaş kaldı ve yazdırma tercihi 5 tane olmasına rağmen normalde bile foto faskısında yavaş yazıyor. Ama gel görki kolay dolum kartuşları o kadar rahat ki. Kafası makinenin kendi üzerinde ve doldurulabilir kartuşlar da ekonomik oldu. (netten dolu 4 kartuşu 34 e aldım) Ama çok yavaş.

Yine kolay dolan ekonomik fiyatlı reset derdi nedeniyle kartuş değişimi gerekmeyen kartuşlara sahip ama sx 115 gibi yavaş yazmayan makine tavsiyesi lazım. Ayrıca bir de tavsiyenizin dışında Epson Stylus SX435W yazma hızı nasıldır sx115 e kıyasla. sx115 gibi aynımıdır yoksa Hp 1510 gibi ortalama hıza mı sahiptir.

mrb
    HP Deskjet 2060 (K110a) çok fonksiyonlu yazıcı sanıyorum içşinize yarar gerek hızıyla gerek de doluma uygun olması ve ucuz fiyatıyle ev kullanıcısına ve de küçük ofisler için iyi bir yazıcıdır.

• quote:

quote:

quote:

1-fiyat aralığı (ve üst limit) 400
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 200-300
    3-çok fonksiyonlu mu evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. farketmez
    5-Renkli çıktı gerekli mi hayır
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? evet
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?yok
    8-Fax özelliği isteniyor mu? hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) wifi

Size tavsiyem hp 1217 nwf

faxlıdır ancak fiyatı 400 tl ye internette satan siteler var

aha da linki (Dogatlıyım ya ondan :)

http://www.ucuzu.com/yazici-c3134/hp/laserjet-pro-m1217nfw-p46623041/

kartuş fiyatı düşükmü veya doldurumu kolaymıdır

toner dolumu çok zor değil
    internette adım adım tarif eden dolum videoları var.
    90 gr toz alır ve 1500 sayfa yazdırır. çip değiştirmenize gerek yoktur.
    muadil tonerin fiyatı 40 tl dir. dolumla alakalı tüm bilgileri dükkanımızda bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: isevenn

1-fiyat aralığı: 100-250
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? (chip problemi olmadan toneri omrunun yettigince doldur-t-acam.)
    Not: yukarıda da bahsettigim gibi chip problemi olmamasi ve tek tonerle max baski almam onemli.

mrb
    2000 - 2500 sayfa ve üzerindeki toner kapasitesi olan yazıcıların fiyatı çok pahalıdır.
    o nedenle size HP 285A toner kullanan
    HP LaserJet Pro P1102w WI-FI Yazıcı (CE657A)

veya hp 278A kullanan
    HP LaserJet P1606dn Yazıcı (CE749A)

yazıcılar aylık kullanım miktarına bakarsanız size uyar.

278 ile 285 yazıcı tonerleri aslında aynı tonerdir ancak ufak tefek minik ayrıntılar nedeniyle birbirine uymaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: smoke93

1-fiyat aralığı 500 civarı
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 500-600
    3-çok fonksiyonlu mu (yazıcı, tarayıcı, fotokopi, fax) sadece yazıcı
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. lazer ilk tercihim ama önemli olan sayfa başı maliyet düşük olması
    5-renkli çıktı gereklimi? evet
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? dolum
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka varmı? yok ama tonerini ucuza alabileceğim tamir probleminde servis sıkıntısı olmayacak bir model olsun
    çok fonksiyon ya da ekstra özelliklere ihtiyacım yok. sadece dolum yapılabilen, renkli lazer bir yazıcı arıyorum
    Şimdiden teşekkürler

internette bir yerlerde bulabilirseniz hp 1215 yazıcı ya da canon lbp5050 yazıcılar size uyar.
    bu iki yazıcı birebir aynı yazıcıdır. teknosa da 350-400 tl ye satılıyor.
    stoklarında tükenmek üzereydi. Herhangi bir teknosaya gisdin ve bu yazıcıyı almak istediğinizi söyleyin. yazıcıyı almak istediğiniz teknosa bayisine gönderirler. dolum yapılabilir. çipi ucuzdur. iyi bir yazıcıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: acemihpkullanıcısı

1.100-200 arası
    2-100
    3-çok fonksiyonlu
    7-yok
    8-hayır
    9- Farketmez

aylık çıktı alım miktarına ve bütçeye bakarsak sanıyorum hp 2060 yazıcı işinizi görür. ancak bu mürekkep püskürtmeli yazıcılar (inkjetler) mürekkep biter bitmez doldurulmalıdır. aksi takdirde tıkanır ve yenisini almanız gerekir. Bu yazıcının kartuşlarının fiyatı 20 tl dir ve kapasiteleri de eşdeğer kartuşlara göre yüksektir.
  • quote:

quote:

1.100-200 arası
    2-100
    3-çok fonksiyonlu
    7-yok
    8-hayır
    9- Farketmez

aylık çıktı alım miktarına ve bütçeye bakarsak sanıyorum hp 2060 yazıcı işinizi görür. ancak bu mürekkep püskürtmeli yazıcılar (inkjetler) mürekkep biter bitmez doldurulmalıdır. aksi takdirde tıkanır ve yenisini almanız gerekir. Bu yazıcının kartuşlarının fiyatı 20 tl dir ve kapasiteleri de eşdeğer kartuşlara göre yüksektir.

bir kartuşla kaç sayfa siyah çıktı alabiliriz?

• quote:

quote:

quote:

1.100-200 arası
    2-100
    3-çok fonksiyonlu
    7-yok
    8-hayır
    9- Farketmez

bir kartuşla kaç sayfa siyah çıktı alabiliriz?

(bu yarım sayfa yazı içeren bir standart sayfa çıktısı olarak hesaplanır)
    500 sayfa siyah
    200 sayfa renkli

resim çıktısı alırsanız bu rakamları göremezsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1-fiyat aralığı (ve üst limit) ---------->500
    2-aylık ortalama çıktı sayısı ---------->200-500
    3-çok fonksiyonlu mu ---------->evet
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. ---------->eko
    5-Renkli çıktı gerekli mi ---------->evet
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? ---------->???
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? ---------->yok
    8-Fax özelliği isteniyor mu? ---------->evet
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ---------->usb wifi

küçük ofiste kulllanılacak
    2 tane canon çöp olduğu için çok kararsısızım çip mip yakıyor bizi lazer mi toner mi bilemiyorum avantajları dezavantajları nedir ?
    o yüzden kullanıcı yorum ve tavsiyeleri önemli teşekkürler..

istediğiniz özeliklerde ve aylık çıktı miktarına göre lazer yazıcı tavsiye ederim ancak en ucuzun fiyatları en düşük 650-700 TL

peki nedir ilaç ?

renkli gerekli demişsinizacaba resim mi çıktı alacaksınız yoksa döküman olarak mı
    eğer resim çıktı almayacaksanız bi bakarız.
    resim çıktı alacaksanız 2 adet farklı yazıcı almak sizin için karlı olabilir.

genelde resim de var ama sadece görmelik dosyaya koymak için normal kağıda basılıyor.

da hocam sende "az sonra "'cı lardansın maşallah ağzından kerpetenle laf alınıyor.

MRB
    aradığınız özelliklerde yazıcı var ama o fiyata bulmanız imkansız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isevenn

1-fiyat aralığı: 100-250

mrb
    2000 - 2500 sayfa ve üzerindeki toner kapasitesi olan yazıcıların fiyatı çok pahalıdır.
    o nedenle size HP 285A toner kullanan
    HP LaserJet Pro P1102w WI-FI Yazıcı (CE657A)

veya hp 278A kullanan
    HP LaserJet P1606dn Yazıcı (CE749A)

yazıcılar aylık kullanım miktarına bakarsanız size uyar.

278 ile 285 yazıcı tonerleri aslında aynı tonerdir ancak ufak tefek minik ayrıntılar nedeniyle birbirine uymaz.

Hp P1102'ye karar verdim. Peki bu modelde chip, drum vb. gibi problemler var mi? Ve ayrica full toner verimi nasil, kac sayfa civari?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-fiyat aralığı (ve üst limit) =150 Tl ye kadar

2-aylık ortalama çıktı sayısı 50-80 arası ancak sürekli değil.Hiç kullanılmadığı aylar bile olacak.

3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) =çok fonksiyonlu.

4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz.= farketmez

5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir)= Gerekli

6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? =Fiyatları Yüksek olmadığı takdirde hayır.

7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? =hayır

8-Fax özelliği isteniyor mu? =hayır

9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) =farketmez

Öenerinizi bekliyorum.
  • 1- İstediğim özellikleri karşılayan f/p'si en iyi olan makinayı almak istiyorum belli bir limitim yok. Zaten istediğim makina tipi çok pahalı ürünler değil.
    2-aylık ortalama çıktı sayısı: Tez öğrencisi olduğum için bu durum değişkenlik gösterebiliyor, ne gibi bir önemi var bilmiyorum ama 300-400 sayfa en azından almam gerekebilir diye düşünüyorum.
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) Eğer f/p'si uygun olursa olabilir ama yok değilse çok mühim değil öncelikli olarak yazıcı arıyorum.
    4-özEllikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. LASER lütfen
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ? S/B olması yeterli.
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? Mümkünse evet..
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? HP kullandım ve memnundum ama özellikle şu marka olsun demiyorum.
    8-Fax özelliği isteniyor mu? Hayır gerek yok.
    9- Mümkünse Wifi değilse USB

İsteklerim kısaca böyle eğer bir önemi varsa aylık çıktı sayımı azaltıp tez çıktılarını özalitçilerden alabilirim orası biraz esnetilebilir yani. Ayrıca fiyat aralıklarını bilmiyorum ama eğer kullanışlı ve çoook uçuk fiyatlı değillerse
    Laser A3 yazıcısı önerisinde de bulunabilirseniz sevinirim. Mimar olarak ihtiyacım oluyor sık sık.

• 1-fiyat aralığı (ve üst limit) :80-180
    2-aylık ortalama çıktı sayısı :100-200
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) :Yazıcı,tarayıcı,fotokopi
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. :Farketmez
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ? :Lazer olursa renksiz,mürekkep olursa renkli
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? : Mümkünse
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? :Hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu? :Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) :Usb ve wifi mutlaka olsun.
  • 1-fiyat aralığı (ve üst limit) :350
    2-aylık ortalama çıktı sayısı :Kızımın okul ödevleri ile fotoğraf basacağım, sanırım ayda 50 sayfa civarı olur
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) :Yazıcı,tarayıcı,fotokopi
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. :Farketmez
    5-Renkli çıktı gerekli mi (renkli Lazer Yazıcılar fiyatları diğerlerinden yuksektir) ? : Fotoğraf da basacağım için renkli gerekli.
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? : Dolum yapmak ya da yaptırmak daha ekonomik gibi göründüğünden evet.
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? :Hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu? :Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) :Usb ve wifi olursa iyi olur
  • yazıcı almak istiyorum pek bilgim yok ama marka olarak EPSON alacağım altta verdiğim iki makinanın arasındaki fark nedir işi bilen arkdaşlar biraz açıklayabilir mi 100 tlye değecek kadar bir özellik varmı. benim için önemli olan tam dolu bir kartuşla daha fazla baskı yapması önerilerinzi bekliyorumm..

248 tl :
    147 tl :

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.