Şimdi Ara

yazıcıdan makbuz basımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde genişliği 21 cm uzunluğu 28 cm olan çok sayıda kağıt mevcut.

şimdi ben bunları değerlendirmek için ihtiyacım olan makbuzları bunların üzerine basmak istiyorum.

gelelim soruya

makbuzlarınher biri boyu cilt payıyla birlikte 13x8 cm olacak şekilde maximum adeti yakalayabilmek ve kesildiğinde üstü üste oturarak zımbalayabilmek için nasıl bir konumlama olmalı. excel ve wordde dendim bir türlü oturtamadım.

ben excel de bir kopyasını hazırlasam bunu baskı için kesme yerleri gibi detayları ekleyerek bir şablon yapabilir miyiz?

sonıç tek sayfayı bu şekilde hazırladıktan sonra kendi printerimde onlarca kopya basarak zımbalamak istiyorum.

yapmaya çalıştığım örnek resmi de aşağıda bulabilirsiniz.

yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek, teşekkürler.
     yazıcıdan makbuz basımı

• korncu21 kullanıcısına yanıt
    fikir güzel ama bir sürü kriter var, öncelikle yazıcının basabildiği sınırlar önemli, her yazıcı farklıdır.
    fotoğraf yazıcıları sıfır boşlukla basabilir, laser'lar da modeline göre baskı alabilir veya alamaz.

Şablon için aslında excel uygun, excel'i Page Layout görüntüsüne alırsanız karşınıza cm ile çalışan bir excel çıkar.
    Bununla da sayfanızı tasarlarsınız. 2nci aşamada da bu sayfayı alt kısma kopyalayarak tam bir sonuç alırsınız.

Sonrasında da deneme baskıları yapmanız gerekiyor. Cm bazında çalıştığınız için bolca ölçüm yapmanız gerekiyor.
    Ancak kağıt ebadınıza göre 3 tane sayfa basabilirsiniz.

Ama bu tip sayfa tasarımları için aslında Indesign, Coreldraw gibi araçlar daha iyi sonuç verir. Hepsi guide'larla çalışır
    ve size iyi referans yaratırlar. Bir tasarımı çoğaltmanız daha kolay olur.

Matbaa'lar eğer hurufat ile çalışıyorsa zaten dizgiyi yapıp hemen baskıya geçerler.

Sonuç; eğer excel'de yapamıyorsanız veya excel'de bu makbuzu doldurmak gibi bir istek yoksa, bunu en azından Word'de
    alın ve orada tasarlayın. Biraz uğraşırım derseniz Coreldraw'a veya Indesign'a yönelin. Ama bu programları hiç bilmiyorsanız
    geri excel'e gelin. Aşağıdaki adımlarla tablonuzu cm bazında tasarlayın ve baskıya gönderin, bunu yapmadan önce mutlaka
    yazıcınızın kenar boşluk sınırlarını da öğrenin, ne kadar kenara yaklaşabildiğini öğrendiğinizde bunu excel'e alırsınız.

Anlattıklarım biraz karışık gelecektir ama ben aslında bu şekilde yapmayıp, coreldraw veya indesign ile yapmayı tercih ederdim.
    Kolay gelsin...

yazıcıdan makbuz basımı

yazıcıdan makbuz basımı

• teşekküler, @Harris32

şimdi coreldraw veya indesign hakkında hiç bilgim yok, içine girersem sonuç elde edemem.

aslında office publisher de denedim biraz yapmayı ama yazdırma şablonların arasında numaratörlü makbuz formları için şey buladım.

müsahit zamanda yacının max. min yazdırma alanlarını deneyeceğim. bu noktayı atlamıştım.

bir de excelde pixellerden kaynaklanan bir durum var cm - pixel ölçüsü tam oturmadığı için hücrelerde kayma oluyor. örn ya ,98 ya da 1,01 ölçüsü oluyor.

max yazdırma alanı boşluklarını dikkate alarak bir şablon yapıp jpeg hale getirip bunu 1 sayfa 4 paçaya oturmayı planlıyorum. ölçüleri bulayım senden destek isteyebilirim.

tekrar sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.