Şimdi Ara

YAZIK BE EMEKLERİME... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Gençler merhabalar.

Sınavla ilgili fikrimi soruyosunuz. Bu benim kişisel fikrim. Ben daha sert bekliyordum. Zor olmadığını düşünüyorum. Hatta geçen senelerdekilerin daha zor olduğu kanaatindeyim. Bu arada bilmiyor olabilirsiniz. Ben sınava girdim. Bu sene de, geçen sene de. Soruları sizin şartlarınıza yakın şartlarda çözmeye çalışmanın sınavla ilgili daha doğru fikir vereceğini düşünüyorum. Yakın diyorum çünkü sizin omzunuzda çok daha farklı bir yük vardı haliyle: Sınav stresi. Hiç bir şeye benzemez. Hiç bir deneme sınavı taklit edemez onu. Anlattığımız tüm dersleri dinlemiş olanlar sanırım çok daha sertlerini sizinle konuştuğumuzu hatırlayacaktır. Arada seçici bir kaç soru vardı ama olasılık sorusu(küp), küme ispat sorusu, beşgen, katı cisim, doğru analiitiği, kare, köklü, üslü, çarpanlara ayırma, sayılar.. Bunların zor olmadığını düşünüyorum. Fonksiyon, permütasyon, bazı problem soruları, (x,y) sıralı ikililerinin kaçı için x+y 3 basamaklıdır sorusunun daha bi iyi olduğunu düşünüyorum.
    Şimdi bu sınavı unutun. Önünüzde LYS var. Ve şunun farkında olun LYS intikamınızı almanız için çok uygun bir sınavdır. Soru sayısı iyidir. Hızlı olmanızı gerektirir. Her konudan neredeyse 2-3 soru ile karşılaşırsınız. O konuyu biliyorsanız bildiğinizi gösterebileceğiniz bir iştir. Soruların genelinde daha soruya baktığınızda ne yapmanız gerektiğini çözersiniz, biliyorsanız yapar bilmiyorsanız yapamazsınız.
    Ygs'de beklentinizin üstünde de yapsanız beklentinizi altında da kalsanız size aynı şeyi derdim. Bu işi LYS bitirir.
    Gelelim bundan sonra yapılması gerekene.
    Bunlar benim fikrimdir ve tek doğru yol bu değildir. Sizin daha iyi bir planınız varsa mutlaka deneyin. Benim fikrimi soruyorsanız da şöyle yapın:
    Mutlaka her konuyu benden bir kez dinleyin. Benden daha önce mat-2 konularını dinlediniz mi bilmiyorum fakat dinlemediyseniz hemen başlayın.
    O konuyu dinlerken önemli yerleri defterinize not edin. Hele benim anlattığım zor soruları mutlaka not edin. Sonra o konuyla ilgili en az 200 soru çözün. Bu esnada yapamadıklarınız çıkacaktır. Sorma imkanınız varsa mutlaka sorun birine. Yoksa udemy'de o konunun dersinin sağındaki tartışmalar bölümüne resmini atın. Birbirinizin yapamadığı soruları yine birbirinize anlatabilirsiniz. Vakit buldukça ben de çözmeye gayret ederim.
    Sigma anlatıyorum. Bitirdim sayılır. Sonrasında karmaşık, logaritma, pi, ve Türev ile devam edicem. Eskisinden hızlı gidicez. Bu esnada geometriyi sakın boşlamayın. Çember, Dörtgen ile de devam etmelisiniz. Bunların kaf ları olmadığı için kaf üzerinden anlatamasak da bir çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Unutmayın bu işin en önemli sırrı konuyu çok iyi dinleyip anladıktan sonra bol soru çözmek ve yapamadıklarınızın doğrularını öğrenip tekrar etmektir. O yapamadığınız sorular en kıymetlileridir.
    Mart ayı sonuna kadar MART90 kupon kodu tüm dersler için geçerlidir ve 1 nisandan itibaren kupon kodunda ve derslerin ücretlerinde değişiklikler olacaktır.
    udemy den ders alırken karşılaşılan hata mesajının sebepleri genelde yetersiz bakiye veya yurtdışı harcamalara kartın kapalı olmasıymış. Telefon bankacılığı ile dolar kuru cinsinden alışverişe açtırmanız gerekiyor olabilir. Udemy nin şimdilik sağlayabildiği tek ödeme türü bu.
    YGS yi unutun dedim. Hala aklınız ordaysa anlamamışınız demektir. LYS ile intikamınızı alın. Hemen başlayın ve az uyuyun.
    Sevgiler

Ekstr: Fizik saçma sorular vardı.ayarında olan fizik konuları mıknatıs,iş enerji,optik,(hatırladığım kadarıyla) yapılabilecekti fakat diğerleri saçmaydı
    sınava mat ve fiziğime güvenerek gittim en kötü onlardan yaptım geo zaman yetmedi zaten

• Mat 1 de onca soru bankası çözdük hani karşılığı? Biz daha ne yapıcaz böyle olacaksa baştan hiç çalışmasaydık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abicokiyiya

Emeksiz bizle ayni alanlara inat daha cok lys kasmaliyiz ve lysde farki ortama cikarmaliyiz..

Evet kardeş orası öyle ama ya lysde de cins cins sorarlarsa
  • Kardeş hiç sorulara kusur bulma çalışıp çalışmayan adamla aynıysan o senin serinkanlılığını yitirip panik yapman yüzündendir. Ya da adam senden 2 net mat eksik yaptıysa diğerleri yetişmemiştir senin yetişmiştir.

Matematik ve geometri soruları daha az işlem daha çok mantık gerektirmeliydi.

İmza: çalışmayıp sınavı iyi geçen adam

• FrkN67 F kullanıcısına yanıt
    Fem konu ozetliyi bitirdim ve tum bilmedigim sorulari sordum, nerde 30+ ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birebir ayni durumdayiz anasini satim yaziklar olsun

• quote:

Gecen seneki ygsyi cozdum mat 32 net cikmisti

Ben de 2010 dan itibaren çözdüm öyle ki 35 ten aşağı düşmedim 38 yaptığım oldu gel gör ki bu sınav
  • Cins cins sorarlarsa onlar da hic yapamaz heralde lys de ygs gibi sans ve heyecan gecmez diye dusunyorum, lysde calisan karsiligini aliyormus.

• quote:

Kardeş sen ikizim falan mısın her şey aynı ben de fem konu özetliyi bitirdim
  • Bir de onu cozen 30un alti yapmaz diyorlardi noldu senin kac geliyor dostum?

• quote:

Üstüne karekökte çözdüm. Alayı tırışka, o kitaplardaki problem lerle sınavda ki problemler arasında hiçbir benzerlik yok

• Şu sonuçları açıklasalarda yolumuza baksak.
  • 36-38 mat beri yapan ben bu saçma sinav yuzunden 28 net var yazik oldu gerçekten ama pes etmek yok arkadaşlar lysde çok pis intikam alacaz iyi calisalim lysye ve onlara gosterelim gucumuzu

• quote:

Bir de onu cozen 30un alti yapmaz diyorlardi noldu senin kac geliyor dostum?

Hiç bir fikrim yok dostum tek hatırladığım matematikte sıvazladığım(ki diğer dersler de iyi değil)
  • Abi o adam hiç calısmıyorsa LYS'de zaten belli olucak senin ondan farkın..Bende gezip tozuyodum zamanında..Ama ygs öyle bi sınav ki,temeli saglam olup eline kitap almamıs adam(örnek kendim) 40 soruda 35 yapmıstım.. Sadece geometriye bakmıştım.Ygs matematikte zaten dogru düzgün bilgi yok..

Yani kısacası canını sıkma..Devam et LYS çalışmaya moral bozmadan..Emeğinizin karşılığını inşallah o sınavda alıcaksınız..
  • quote:

Hak etmeyen , gezen tozan, sabahin korunde calismak icin kalkan geceleri calismaktan gec yatani gecti be.Helal olsun ne diyeyim.
    Matematikte 30un altinda yapmazdim arkadasim hep 18 yapardi gezerdi tozardi nerde alem oraya akardi kendi gozlerimle sahit olurdum.Hic calismadi diyebilirim.Ben gecemi gunduzume kattim ve matematikten yaptigim net 19, onun ise 17. Bu muydu emeklerimin karsiligi? Yaziklar olsun boyle sorulara, yaik emeklerime. Keske hic calismasaydim keske gezip tozsaydim bende eminim yine ayni neti yapardim. YAZİKLAR OLSUN BOYLE ORANTİSİZ SORULARİ SORANLARA, CALİSMAYANLA CALİSANA AYNİ NETLERİ ALDİRANA...

gezen tozan bu sene çorum makina kazanır sen bu çalışmanın üstüne koyarak seneye odtü makineyi kazanırsın. sonuca bak

• İnsallah kardeslerim cok sagolun..

• Bir de insanin ustunde "en guvendigim matematikti o bile berbat gecti" oluyo ya digerleri de kotu geliyo dolayisiyla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abicokiyiya -- 24 Mart 2014; 22:18:00 >
  • ben sınava ilk 20k ya gircem diye gittim. ilk 40k ya girsem öperde başıma koyarım
  • ygs böyle bir şey işte benim kötü değil matematik hatta en yüksek netimin olduğu bölüm ama sene içerisinde aşağı yukarı aynı netleri yaptığım kişiler 30 32 tane işaretleyebilmiş ancak. bunda sınav stresi ve heyecanının da katkısının olduğuna eminim ama yine de..

lys'de böyle bir şey olmuyor pek zaten ikinci kez girildiği için sınava heyecan daha az etkiler, sorular da direk bilgi yani çalışanın her türlü yapacağı türde olur. o arkadaşına lys'den sonra bak sen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.