Şimdi Ara

Yazılım / Bilgisayar Müh. karşılaştırması hakkında sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazılım üzerine yoğunlaşmak istiyorum ama yazılım mühendisliğinin durumu Türkiye'de nasıl bilemiyorum.

Boğaziçi odtü gibi en iyi CENG bölümleri ilk 1000 den alırken Yazılım mühendisliği 10k dan alıyor.

Bu durum kafamı biraz karıştırdı.

Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyunca aşırı alakasız dersler görülüyor mu vb. durumlar oluyor mu?

Ya da benim gibi kararsız kalıp bu bölümlere gidenler ne düşünüyor ?

Bilgisayar mühendisliği okuyan birinin yazılım okuyan birine göre nasıl farkları oluyor?

Yurt dışında iş bulurken bilgisayar mühendisliği daha mı dezavantajlı?

Kafamı böyle sorular meşgul ediyor cevaplayabilirseniz sevinirim

• özet cevap vericem 2klık gidilecek bir yazılım müh yok zaten pc yaz gitsin.

daha da cevap istersen pc mühler genelde donanım dersleri de alıyorlar.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Mesela özyeğin üniversitesi bilgisayar mühendisliği öğretim üyelerine vb. baktım.
    Bazıları makine öğrenmesi,bazıları yapay zeka bazıları da güvenlik vb. konularla uğraşmış.
    1 tane yazılım mühendisliği ile ilgilenen birini buldum.
    Bu sayı normal mi sence?
  • anonxd A kullanıcısına yanıt
    normal tabi yazılım mühendisliği çok eskiye dayanan bir bölüm değil en azından bilgisayar kadar o kadar normal bir durum ek olarak zaten Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde “Yazılım Mühendisliği” bir ders olarak veriliyor
  • Ülkemizde yazılım mühendisliği daha çok bilgisayar kontenjanlarına ek olarak açılıyor. Normalde görevleri aynı değil ama bizde öyle olarak kalıyor. Normalde yazılım mühendisliğinde fizik ağırlıklı dersler olmaz ama çoğu okulda fizik ağırlıklı dersler var. Belki 2-3 tanesinin doğru düzgün dersleri vardır, geri kalanı bilgisayar dolduğu için açılmış. Zaten bakarsan devlet üniversitelerinde bu bölüm doğru düzgün yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 12 Ağustos 2020; 11:0:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.