Şimdi Ara

Yazılım bitirildi; yani amelilğe döndü. İş artık IT sistemlerinde!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • malesef kabullenmek zorunda olduğum durumdur. son 3 haftadır iş ilanları yok. ocak sonrası birden makas gibi kesildi diyebilirim. önceden yazan yazana olurdu linkedin'de. ben o vakitler çalışmak istemediğimden tüm textleri ignore ederdim.

lakin artık iş kalmadı. layoff'lar da aldı başını gidiyor. bu AI iyice yazılımı ameleye işine çevirdi. tamam henüz yazılımcı işini göremez, ama işi bilen yazılımcının işini hızlandırdığından normalde 4 yazılımcının yapacağı işi 1 yazılımcı yapacak.

yani artık bu iş ameleliğe dönüyor.

IT sistem uzmanlığında bundan sonra iş araması yapıcam. eskiye dönüş yani. ulan bunca zaman boşuna kastım birşeyleri geri kazanmak geliştirmek için. bu liboşların Allah belasını versin. ekonomiyi de çöp ettiler. Almanya'da artık iş bulmak çok zorlaştı.

önceki gün haberlere çıktı: Amazon kuryer olarak iş ilanına 800 kişi başvurmuş. yazılımcı mazılımcı diye bir ton hindu, bengal getirdiler, 12 milyon arap ve afrikalının yanına; şimdi iş bulamıyor insanlar. bu iş başvurusu yapanların çoğu da 3-4 ay çalışıp, kapaı devlete; jobcenter'a atmak için uğraşanlar.

yazık ciden yeni nesili çok zor dünya bekliyor.

evi barkı toprağı olanlar kesim şanslı kesim. new world order diye dünya'yı sokmaya çalıştıkları şekle bak.

• yazılım işi sayesinde bi çok kişi doğru düzgün üni okumadan fiziki işe gitmeden tonlarca para kazandı hocam bu işte bitcoin gibi sonu gelecekti artık yapay zeka var müşteri hizmetleri bile yapay zeka kullanıyor

• Yazılım işi bitmez. It sektörüde bitmez sadece farklı bir yere evrilecek kendini geliştirmeyenler işsiz kalacak aynı 2000'lerin başında html bilen web sayfası yapıp satan insanların işsiz kalması gibi bir durum oluyor şu an.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu an data network stajyeriyim.buradan yürümem mantıklı mı sizce

• Ruskiler kollarını açmışlar seni bekliyorlar; ah bi gelse de onu görsek diye sabırsızlanıyorlar...Seni bağırlarına basıp istediğin iş ve pozisyonu verirler.. Onlar için bu forumda az ter dökmedin...

• algoritma babacım algoritmaa

• yazılımcı adam matematikten anlamalıdır. yoksa senin gibi ruskiler çinlikler dolanırlar ve israil ile avrupayı batırıyorlardı buralarda. matematik söz konusu olunca da ruskiler ve çinliler top - 3 diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neyseki inşaat mühendisliği okudum almanyada halen değerli.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Rusların matematikte Avrupalılardan hiç aşağı kalır yanı yok hiç öyle düşünme. Geçen bir kodlama dilinin uluslararası yardım forumuna soru gönderdim. 2 Avrupalı komutu gönderdi birinin kodu çalışmadı diğeri bunu otomatik yapmanın yolu yok manuel yapılır diye uzun kod yolladı ama uygulamanız için 3-4 aşama uğraşmanız lazım amele tarzı kod. Sonra Rus gönderdi tek adımda işi hallediyor, aslında aynı işi yapıyor ama nasıl yapıyorsa böyle sezgisel bir yönü var.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Türkçe yazımı anlamamışsın galiba. ben çinli ve rusları yermedim. matematikte aşırı iyi bu iki millet. en son top - 5 matematik olimpiyatlarına baktığımda güney afrika, rusya, amerika, çin ilk 5 deydiler. Lakin amerika ve güney afrikanın yarışanlarının hepsi çinliydi.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Top -3 yazmışsın öyle anlaşılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanya beni şu duruma getirdi. şimdi bu sefer de cloud neydi, azure ne neymiş vs öğren! o kadar yazılım için tekrardan öğrendiğim yapılar, mimariler, yenilikler, yeni teknolojile vs çöp oldu. Almanya beni şu hale getirdi:

lanet olsun yazılımınada , teknolojilerine de ...

Yazılım bitirildi; yani amelilğe döndü. İş artık IT sistemlerinde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Mart 2024; 20:44:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kıdemli Ağ Güvenliği Uzmanı olarak söylüyorum, network işinin bitmesi yazılıma kıyasla biraz daha zor. Büyük firmalar altyapılarını clouda taşımaya başladılar ama yapının clouda taşımadan önce zaten hali hazırda oturmuş bir yapının olması gerekiyor. Ayrıca enerji, bankacılık vs.gibi sektörlerde cloud kullanımı yasak. Hele ki data center tarafındaysanız bence bırakmayın

Ha bizim işinde şöyle bir dezavantajı var. Yazılım tarafında eğer zekiyseniz, bir şeylerin temelini oturttuktan sonra çok kısa sürede sıçrama yapabiliyorsunuz ama network tarafında ne kadar zeki olursanız olun bilgi seviyeniz yeterli değilse başarılı olma şansınız çok zayıf. Her markanın ayrı uzmanlığı var, bir de cloud network çıktı. Çok çalışmak lazım

@YTÜ Ehm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 5 Mart 2024; 21:30:3 >
  • cloud tarafında bir şirket için sistem yöneticiliği yapan arkadaşım var. Sofya'da ve 2500 euro bürüt aylık kazanıyor. ben de 2000 euro bürütle başlayacaktım geçtiğimiz yaz. eski tanıdık diye torpil yapıtı, sırf oraya gidip yerleşmem için. ama eşimin eğitiminden dolayı almanya'ya dönmek zorunda kaldım.

beklentim de bu yönde zaten. AI kısmı bir çok yazılımcıyı işsiz, işi olan yazılımcıyı da aşırı yük altında amele yapacak.

o yüzden IT sistem tarafında ekmek bitmez. hali hazırda yerel sistemi illa kuracaksın. o sistme üzerinden cloud hizmetleri alacaksın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.