Şimdi Ara

Yazılım geliştirmek için Laptop önerisi verir misiniz ACİLL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
12.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes oyun mantığıyla düşünüp önerileri sıralamış da kimse linux uyumluluğuna bakmamış. Alıyorsunuz hayvani laptopları(İ7 8750H RTX 2060 gibi) sonra laptop linux uyumlu değil tabi hiçbir işe yaramıyor. RTX 2060 önerenler neyin kafasını yaşıyor anlamadım, laptop bu hafif ve batarya ömrü iyi olmalı çünkü amacı bu “taşınabilir” olmak. Soruya gelecek olursak çok paran varsa (1400$) Razer Blade Stealth 13, daha az paran varsa Lenpvo Thinkpad T480(İNTEL) veya A485(AMD RYZEN) daha az paran varsa ve oyun da oynamak istiyorsan yukaradaki iki model yerine Lenovo Thinkpad E580 öneririm İ5 8250U ve RX550 olanı alırsan hiçbir problem yaşamazsın. Dell XPS’leri de çok beğeniyorlar ama bir yazılımcı thinkpad kullanması çok daha iyi olur. Zaten bir kere thinkpad kullanırsanız da başka bilgisayarlar işkence gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mX-L4S3R kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız kafam daha da karıştı ama mantıklı da geliyor. 250 ssd az değil mi bu arada? Ben sanırım kararımı verdim abra ve ya Hp Envy var ondan yana olacak birbirlerine çok yakınlar ama abra tuş takımı olarak biraz daha önde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Hocam lenovoları çok severim de bi ara bana lenovoların aynı modellerinim farklı yerlerde üretildiğini bu yüzden kodlarına vs dikkat etmek gerektiğini söylemişti. O yüzden hiç bulaşmadım, söylediğiniz modelleri bunu göz önüne alarak mı söylediniz yoksa bana söyleyen kişi beni mi kekliyor?

• seyidkutub kullanıcısına yanıt
    Sallamış hocam programlama için lenovo dan iyisi yoktur

• Bak, ben hacettepe cs de okuyorum, ve sana şunu söyleyebilirim ki, monster aldığıma yani ağır bir bilgissayar aldığıma çok pişmanım. Bilgisayarın portatif olması gerçekten çok önemli, bölüme geçtikten sonra anlayacaksın bunu. Seçerken malzeme kalitesine ve hafifliğine dikkat et. 2.5 kilo gerçekten taşınmıyor.

• En uyguna alabilecegin ve en iyi performans verecek bilgisayar modelleri; dell precision m6700, m6800, hp elitebook 8770w ve zbook 17 g1, g2, thinkpad w541 (bu makinede maksimum quadro k2100m ekran vardir. Ama zbook 17 ve m6800'lerde en kotu quadro m3100m ya da quadro k4100m olur. Maksimum quadro k5100m olur ki 8 gb ekran karti incelemende fayda var. M6700 ve 8770w modellerinde de maksimum quadro k5000m olur. Bu makinelerden alacagin performansi kesinlikle bir baska oyun cihazından alamazsin. Bunlar 17" olarak soyleyebileceklerim. 15.6" olarak ise alabileceginiz en iyileri yine zbook 15 g1, g2 ve g3 olur. Thinkpad w541 ve 540 olur. Dell precision m4800 olur. Belirlediğin butcene gore alabilecegin en iyiler diyebilirim. Oyun makinelerine girme sakin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anttrd -- 5 Haziran 2019; 8:31:32 >
    Hocam oyun da oynayacaksanız o bilgisayarlar sizi üzer. Gideceğiniz yerde fazlasıyla priz olacaktır bence. Bir gazla sırf linux için almanın anlamı yok.

Linux uyumluluğu arıyorsanız
    certification.ubuntu.com
    Ubuntu Desktop certified hardware | Ubuntu
    https://certification.ubuntu.com/desktop/models/?vendors=Dell

buradan bakın. Lenovo'nun thinkpad serisi IT'ler için ama sizde bilgisayar mühendisi iken çok zor şeyler yapmayacaksınız. Hafif ergonomiklik bunları düşünmeye gerek bile yok. Ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ama laptobum yok masaüstü kullanıyorum. Okullarda genelde Labratuvarda bilgisayar bulunur. Çok gezeceğim şöyle böyle diye hayal kurmanın da anlamı yok. Olurda ileride paranız olursa Dell XPS,Macbook vb. Premium cihazlara bakabilirsiniz onun dışında oyun oynayan da biriyseniz üzülürsünüz.

Bende zamanında çok kafaya takmıştım ama şuan anlamsız buluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyidkutub

Hocam ne yaptınız kafam daha da karıştı ama mantıklı da geliyor. 250 ssd az değil mi bu arada? Ben sanırım kararımı verdim abra ve ya Hp Envy var ondan yana olacak birbirlerine çok yakınlar ama abra tuş takımı olarak biraz daha önde.
    Bende 250gb ssd var ve gayet de yetiyor eğer ki amacın sadece programlamayla uğraşmaksa. Dediğim gibi aslında gücünün ne olduğunun çok da önemi yok bugünlerde. Bir arkadaşımda kaç yıllık olduğunu bilmediğim Casper marka laptop var o bile yeterli. Kaldı ki yaptığımız iş machine learning üzerine. Hem yazılımı hem de donanımıyla uğraşıyoruz. Benim laptop 8 yıllık msi marka bir tek ssd taktım fazladan halen de götürüyor sorunsuzca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, okuldayken i3 bir laptopum vardı çok sıkıntı yaşamamıştım. Sonradan 16gb rame yükselttim biraz daha rahatlamıştı bilgisayar. İşlerim için hala aynı laptopu kullanmaktayım ufak tefek yavaşlıklar dışında problemim yok. Masaüstü bilgisayarımda aynı projeler daha hızlı çalışıyor ama inanın çok büyük dezavantajım olmuyor mobil olduğum zamanlarda. Birde kullanacağınız teknolojiler, yapacağınız işler burada çok önemli rol oynamakta. Makine öğrenmesi,görüntü işlemesi, oyun geliştirme veya oyun motorlarıyla çalışma gibi güç gerektiren işler yapacaksanız daha iyi donanımlara ihtiyacınız olur.

Ama bu konularda bilginiz yoksa ve okula yeni başlayacaksan orta halli bir bilgisayar sana her türlü yeterli olacaktır. Biraz iyi olsun ileride de işimi görür dersen linkini attığım bilgisayar oldukça iyi ve 6 çekirdek 12 thread e sahip. Cd okuyucu yerine sata bir ssd taktığınızda sizi uzun yıllar götürecek bir bilgisayarınız olur. Daha ileride yetmediği durumlarda birde 8 gb ram takviyesiyle bir yazılımcı için fazlasıyla yeterli bir bilgisayarın olmuş olur.
    akakce.com
    Lenovo Ideapad 330-15ICH 81FK005LTX i7-8750H 8 GB 1 TB GTX1050 15.6" Full HD Notebook Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/notebook/en-ucuz-lenovo-ideapad-330-15ich-81fk005ltx-i7-8750h-8-gb-1-tb-gtx1050-15-6-full-hd-fiyati,354587638.html

Edit: Monster ve 17" laptoplar önerildiğini gördüm. Okul zamanında benimde monsterım vardı inan okula götürmedim.O kadar ağırdı ki, masadan kaldırmaya üşeniyordum. Aynı durum 17" laptoplar içinde geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiNFallDown -- 5 Haziran 2019; 9:35:58 >

• Monster değil clevo bak aynı marka fiyat farkı çok.

Çinden getir monster yapıştır al sana monster.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 5 Haziran 2019; 9:55:47 >
  • Hocam i3,i5 islemcili al bir sey. Az cok sana yetecek ram olsun. Olmazsa alir takarsin. Bir de ssd al tak tamamdir. Cok para yigmaya gerek yok oyun oynamayacaksan.

• Gelmiş yine tuğla gibi laptopları bilgisayar mühendisliği için öneren tipler. Monsterlar bilmem neler hava uçuşuyor.
    Macbook pro derdim ama bütçeni çok aşıyor o yüzden macbook air. Kendim de air kullanıyorum.

• validatedev kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu da dikkate alırım lakin 2.5 kg hafif bana göre spor vs de yaptığım aynı zamanda lisede ağır taşımayı alışkanlık edindiğim için çok proplem olmaz amelelik genetik sanırım.

• anttrd A kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bir yazı olmuş sağolun hocam

• Anladım teşekkür ederim Hocam.

Emin ol düşündüğün gibi değil. Sürekli sırtında olması fark ettiriyor. Alırsan pişman olacaksın, ondan diyorum. 1 kilo çok şey demek. Ki senin aldığın 2,5 kg lık bilgisayar şarj tutmayacağı için 500-600 gr da adaptör eklenecek, yani 3 kilo oluyor bu.

• PC yi kastiracak baba bir programlama veya yazılım geliştirme öğrenene kadar 2 sene geçer. Acele etmeyin.

• RaiNFallDown kullanıcısına yanıt
    Hocam işte bu kafamı kurcaladı. Ben o zaman şu ağırlığı da göz önüne alayım

• validatedev kullanıcısına yanıt
    Haklısınız sanırım hocam üstteki bi arkadaş da aynı şeyi söyledi sonuçta yükün sırtta kalma süresi arttıkça hissedilen ağırlık artıyor.

• Erkka kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz yeni olmanın heyecanı var sanırım üstümde ama çok hevesliyim o yüzden 1 senede iyi bir yol kat etmek istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.