Şimdi Ara

Yazılım geliştirmek için Laptop önerisi verir misiniz ACİLL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
12.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ultrabook performanstan kısıp pil süresi ve taşınabilirlik sağlar. 2012 Macbook pro ile Data Mining yapıyorum şu ana kadar hiç bir sıkıntısını görmedim.Günümüzde yazılım yapmak için çok iyi bilgisayarlara gerek yok,bir kaç sene öncesine kadar i3 işlemcili bir laptop bile iş görüyordu.
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    Boot camp diye bir şey var. Macbook kullanıp haberi olmayan mühendis olmasın zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Macpro 2015 ile knight online oynuyordum bootcamp sayesinde. Ama 120gb ssd ile yer yetmediginden bildigin harici diske kurmustum windowsu. Aklima geldi, gozlerim yasardi . Bu arada ayakta alkisladim yorumunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Boot camp diye bir şey var. Macbook kullanıp haberi olmayan mühendis olmasın zaten
    evet var, ancak uğraşmaya değmez yeni öğrenci için. (15” macbook pro 2018 kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunbird -- 5 Haziran 2019; 15:25:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd ve ram i laptop a nasıl ekleyeceğim bi bilgim yok o konuda

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Hocam hangi üniversiteydiniz?

• Okul işleri için çok büyük bir şey lazım değil. Android yazıp emülatör çalıştıracağım dersen sağlam bir şey lazım.

Odtü ceng mezun.

• Odtü mü vay be. Şimdi ne ile uğraşmaktasınız hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: seyidkutub

Teşekkür ederim. Hocam hangi üniversiteydiniz?
    dokuz eylül üniversitesi
    şimdi aynı programı kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum (logic design ve computer architechture derslerinde kullanıyorduk)
    özellikle takım projelerinde önemli oluyor herkesin aynı platformu kullanması, projelerde daha versiyon kontrolü kullanmayı bilmiyor olacaksınız, işleri kopyala yapıştır ile yürütmeniz gerekecek

Hocam süreciniz hakkında biraz bilgi verir misiniz ? İş imkanı vs edindiniz mi şimdiden?

• seyidkutub kullanıcısına yanıt
    Bir süre akademideydim. Şimdi ise köklü bir Alman firmasında çalışmaktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oathbreaker.

Merhabalar amacım sizi kınamak değil fakat aldığınız şey patates, soğan değil; eğitim. Kaliteli eğitim de maalesef bedava olmuyor.
    hocam yurtdisinda bedava siteler varken coursera gibi
    neden turkce egitim sitesi yok boyle beles ben de onu merak ediyorum

• Hocam affınıza sığınarak soruyorum. Cevap vermezseniz anlarım. Maaşınız ne kadardı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: seyidkutub

Hocam süreciniz hakkında biraz bilgi verir misiniz ? İş imkanı vs edindiniz mi şimdiden?
    2016 da mezun oldum, mezun olmadan önce part time çalışıyordum, mezun olunca da başka yerlerde iş buldum. gelecek ay almanyaya taşınacağım.
    süreç belli: ilk yıl algoritma dersleri, takım projesi dersleri matematik ve fizik var. ikinci sene veri tipleri ve önemli algoritmalar, programlama dillerinin teorisi, elektronik devreler filan. üçüncü sene de circuit design, bilgisayar mimarisi, network ve veritabanları, ileri derecede programlama. dördüncü sene de gömülü sistem programlama ve ilgilendiğin alana göre seçtiğin 6 seçmeli ders (ben algoritma analizi, biyoinformatik ve yapay zeka gibi dersleri seçtim) ve bitirme tezi var. kolay bölüm değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunbird -- 5 Haziran 2019; 15:59:22 >

Algoritma dersleri? Size ilk sene programlama dersleri ve Bilgisayar bilimleri gösterilmedi mi? Acaba müfredat mi değişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Algoritma dersleri? Size ilk sene programlama dersleri ve Bilgisayar bilimleri gösterilmedi mi? Acaba müfredat mi değişti.
    algoritma 1 ve 2, project based learning 1 ve 2, fizik 1 ve 2 ile birlikte matematik 1 ve 2 vardı. tabi bu dediğim 2011 de, ben mezun olurken de numerics diye bir ders eklemişlerdi ama muaftık.
    programa dili öğrenimi daha çok algoritma ve project based learningde oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunbird -- 5 Haziran 2019; 16:11:40 >
  • Ben de bu sene bölüme başlayacağım. Şu an hazırlık senemdeyim, ilk dönemde bitirip Kanada'ya geldim. Buradan ultrabook ve ek olarak evdeki kasama bir ekran kartı alayım diyorum.
    Evdeki bilgisayarım;
    i7 4790K, 8GB bellek ve ekran kartsız. Ekran kartı ve ram eklemeyi ya da Ultrabook bütçesinden kesip, Ryzen üzerine bir sistem toplamak istiyorum.
    Ultrabook olarak beğendiğim model Zenbook 14' (i7 8565u (onboard gpu, 16gb ram, 512gb ssd) ve yeni çıkan Thinkpad 14s de hoşuma gidiyor. Fikriniz nedir acaba benim durumum için, Kanada'dan alacağım.
    Hacettepe CS den arkadaşları görmek de güzel burada

Başka bölümde okuyormuşum hissiyatı oluştu bende. Biz bilgisayar bilimleri ve bilgisayar programlama 1-2 gördük. 2. dönemde bilgisayar bilimleri bile yok iktisat görüyoruz yerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Başka bölümde okuyormuşum hissiyatı oluştu bende. Biz bilgisayar bilimleri ve bilgisayar programlama 1-2 gördük. 2. dönemde bilgisayar bilimleri bile yok iktisat görüyoruz yerine.
    hangi üniversite?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.